Cum a reacționat Regele Charles al III-lea după ce Kate Middleton a anunțat că are cancer

0
Publicat:

Regele Charles al III-lea a venit cu o reacție, în urma veștii tulburătoare, conform căreia Prinţesa Kate, soţia Prinţului William, suferă de cancer. Mesajul său a fost transmis, vineri, de oficiali din cadrul Palatului Buckingham.

Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton FOTO Arhivă
Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton FOTO Arhivă

Regele Charles al III-lea și-a exprimat mândria sa pentru curajul demonstrat de Kate Middleton, care a ales să-și anunțe public diagnosticul cumplit.

„Majestatea Sa este foarte mândru de Catherine pentru curajul de care a dat dovadă vorbind aşa cum a făcut-o”, a transmis un purtător de cuvânt al palatului, evidenţiind legătura strânsă dintre rege şi nora sa dragă în aceste momente dificile.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a transmis un mesaj oficial, după aflarea veștii.

„Suntem extrem de trişti să auzim această veste”, a declarat ea, exprimând speranţa unei însănătoşiri complete pentru Prinţesa Kate.

Purtătoarea de cuvânt a adăugat că nu are de făcut niciun comentariu cu privire la o posibilă conversaţie între preşedintele Joe Biden şi soţia prinţului William, moştenitorul tronului britanic.

„Am aflat vestea chiar acum, ca şi voi”, a mai spus Karine Jean-Pierre în cadrul conferinţei zilnice de presă.

Prinţesa de Wales, videoclip emoționant

Într-un videoclip emoţionant, Prinţesa de Wales a dezvăluit că a fost supusă unei intervenţii chirurgicale abdominale importante în luna ianuarie, iniţial fără a se bănui prezenţa cancerului. Cu toate acestea, teste ulterioare au confirmat diagnosticul, declanşând o nouă etapă în lupta împotriva bolii.

„Cu toate acestea, testele efectuate după operaţie au indicat prezenţa cancerului”, a explicat ea, adăugând că a început deja tratamentul preventiv.

Prinţesa Kate, în vârstă de 42 de ani, a asigurat că se simte bine şi că se află în primele etape ale chimioterapiei, așa cum i-a fost recomandat de medici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite