Gigi Becali a renunţat la palatul de pe Aleea Alexandru. Cine deţine acum clădirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Gigi Becali nu mai este proprietarul clădirii de pe Aleea Alexandru pe care a cumparat-o în anul 2007. Aceasta este identică cu Palatul Biron, din Paris, actualul Muzeu Rodin.

Patronul FCSB spus că a ales să renunţe la palat, într-o perioadă în care vrea să dedice aproape în totalitate credinţei în Dumnezeu. Acesta a precizat şi că nu s-a mai implicat în multe dintre afacerile sale şi a păstrat doar FCSB şi firma de construcţii Arcom.

Aproape toate bunurilor au fost cedate fiicelor sale, Cristina, Alexandra şi Teodora Becali. Cele 3 sunt acum proprietare ale celebrului palat al lui Gigi Becali:

„Ţin Steaua (FCSB), Arcomul, două care sunt mari, celelalte nu mă mai interesează lucruri mici. Palatul e la fete, le-am dat la fete. Eu grijă de multe nu mai vreau.

Când e grijă de multe asta e vrăjmaşul, împrăştie mintea, când o împrăştie nu mai poţi s-o ţii la Dumnezeu că o împrăştie el colo-colo eu vreau la Christos să am mintea”, a dezvăluit Gigi Becali la Romania TV.

Palatul este o clădire cu istorie

palatul lui gigi becali

Palatul deţinut de Gigi Becali şi acum de fiicele sale a fost construit în anul 1915, după planurile arhitectului Grigore Cerchez.

Casa a fost construită pentru juristul Ioan Iancu Manu şi pentru soţia acestuia, Zetta Cantacuzion. Iancu Manu era fiul lui Gheorghe Manu, general în Armata Română, care a luptat în Războiul de Independenţă şi care a fost prim-ministru în perioada domniei lui Carol I.

Ulterior, se spune că Iancu Manu a pierdut palatul la poker în favoarea regelui Carol al II-lea, care l-a deţinut printr-un intermediar care îi era şi foarte apropiat, omul de afaceri Max Auschnitt. Varianta oficială însă că Iancu Manu şi-a pierdut o mare parte din avere

În perioada comunismului, palatul a fost naţionalizat, ulterior fiind locuinţa lui Petru Groza, prim-ministrul din periaoda 1945 - 1952. 

În 1958, Petru Groza moare şi clădirea devine mai întâi locuinţă de protocol pentru vizitele internaţionale şi apoi sediul Ambasadei Argentinei.

După căderea comunismului, în decembrie 1989, clădirea a fost revendicată de moştenitorii industriaşului Max Auschnitt. Palatul a fost cumpărat în 2006 de Gigi Becali, de la Steven Auschintt, moştenitorul lui Max Auschnitt, care a primit 7 milioane de euro în urma acestei tranzacţii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite