Gabriel Cotabiţă ar putea fi externat: artistul compune versuri de pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Cotabiţă a început să scrie versuri de pe patul de spital şi vrea să îşi surprindă fanii cu o nouă piesă, susţine compozitorul Horia Moculescu, care a colaborat de mai multe ori cu celebrul artist. În plus, cântăreţul ar putea fi externat în curând, urmând să beneficieze la domiciliu de tot ce are nevoie pentru a continua procesul de recuperare.

De când a fost transferat de la Spitalul Floreasca la Spitalul Elias din Capitală, unde a început un proces complex de recuperare, Gabriel Cotabiţă (59 de ani) face progrese din ce în ce mai mari, atât fizic, cât şi psihic, spre surprinderea familiei şi a prietenilor apropiaţi. Compozitorul Horia Moculescu (78 de ani), care l-a vizitat recent pe artist la spital, susţine că acesta îşi doreşte să revină cât mai repede pe scenă.

Potrivit ziarului „Click!“, cântăreţul, care a stat aproape o lună în comă în urma unui stop cardiorespirator, a început să compună versuri, are în minte melodii proprii şi i-a propus lui Horia Moculescu să compună muzica pentru una dintre piesele pe care le pregăteşte. Mai mult, Cotabiţă „are o dispoziţie foarte bună“, a început să meargă şi să mănânce singur.

„Toată lumea este foarte bucuroasă că Gabi se simte mai bine, nu doar familia lui. Poate merge singur, mănâncă singur, îşi face toaleta singur şi poate chiar să cânte din nou. L-am vizitat zilele trecute la spital şi mi-a propus un proiect în care el să scrie versurile şi eu să compun muzica. Are o dizpoziţie foarte bună şi chiar mi-a fredonat câteva dintre cântecele noastre cunoscute“, a spus compozitorul Horia Moculescu, pentru ziarul „Ring“.

Wilmark: „L-am chemat pe Cotabiţă în Vama Veche şi mi-a confirmat prezenţa“

Un alt apropiat al cântăreţului, Willmark, a declarat într-o emisiune televizată că este convins de faptul  că Gabriel Cotabiţă îşi va reveni complet. Wilmark este atât de încrezător în recuperarea artistului încât l-a invitat în Vama Veche, în luna august, iar cântăreţul i-a confirmat prezenţa. „I-am trimis un mesaj: «Gabi, vezi că eşti invitat din nou la Vama Veche, între 3-9 august. Să nu-ţi faci alt program». Şi mi-a confirmat prezenţa. Ştiu că mai are un concert în Germania, deci are o agendă destul de încărcată“, a spus Wilmark, citat de cancan.ro.

Gabriel Cotabiţă ar putea fi externat în curând

După aproape două luni petrecute în spital, Gabriel Cotabiţă ar putea fi externat în curând, urmând ca la domiciliu să beneficieze de toate cele necesare pentru a putea continua procesul de recuperare, potrivit „Libertatea“. Dacă totul merge conform planului, iar medicii îşi vor da acordul, Cotabiţă s-ar putea întoarce acasă în câteva zile.

Conform aceluiaşi cotidian, cele trei fiice ale artistului au fost instruite de personalul medical pentru a şti exact ce este de făcut pentru recuperarea optimă a tatălui lor. Deşi acestea s-au oferit să-şi găzduiască tatăl pe perioada recuperării, artistul doreşte să se întoarcă în propria casă. Totuşi, după ce va fi externat, Cotabiţă va trebui să meragă regulat la controale medicale şi să urmeze un tratament medicamentos. Mai mult, familia artistului ia în vizor şi opţiunea unei recuperări peste graniţele ţării, într-o staţiune balneară, în cazul în care va fi nevoie şi de aşa ceva.

Gabriel Cotabiţă îşi recaptă memoria cu „jocul minţii“

Deşi Gabriel Cotabiţă (59 de ani) a făcut progrese destul de mari, starea sa de sănătate îmbunătăţindu-se considerabil, potrivit unor surse citate de ziarul „Click!“, artistul se luptă în continuare cu pierderile de memorie. Pentru a-şi antrena mintea, cântăreţul a început să joace şah cu apropiaţii şi cei care îl vizitează la spital, sperând ca acest „sport al minţii“ să-l ajute să-şi recapete memoria. Spre surprinderea tuturor, de cele mai multe ori, cântăreţul reuşeşte să-şi învingă adversarul.

„Medicii au spus că este un lucru foarte bun să joace şah. Nu degeaba i se spune «sportul minţii». Ajută puterea de concentrare şi chiar memoria, Gabi este foarte încântat să joace şah“, a declarat o sursă din anturajul familiei artistului, pentru ziarul „Click!“.

Gabriel Cotabiţă face exerciţii de mişcare şi de vorbire

Gabriel Cotabiţă va urma un proces lung de recuperare care poate să dureze şi un an, în prezent având şedinţe zilnice de kinetoterapie şi fizioterapie, pe care le începe la ora 09.00, imediat după ce ia micul dejun. După o pauză de aproximativ  două ore, cântăreţul se întâlneşte cu un logoped, pentru a elimina riscul eventualelor probleme de vorbire.

Regizorul George Ciubotaru, bun prieten al lui Gabriel Cotabiţă, a dezvăluit pentru „Click!“, că procesul de recuperare al lui Cotabiţă este unul de lungă durată, iar medicamentele pe care acesta le ia îi cauzează momente de lipsă de luciditate.


Despre starea lui Gabriel Cotabiţă mai puteţi citi şi:

Gabriel Cotabiţă îşi recapătă memoria cu „jocul minţii“Gabriel Cotabiţă a început recuperera la Spitalul Elias din Capitală, acolo unde joacă şah cu apropiaţii şi cei care îl vizitează pentru a-şi redobândi memoria.

Gabriel Cotabiţă va fi supus unei intervenţii chirurgicale: va purta un dispozitiv care îi va regla bătăile inimii Gabriel Cotabiţă (59 de ani) va fi supus unei intervenţii chirurgicale prin care i se va monta un dispozitiv care să-i regleze bătăile inimii. Pentru moment, artistul a fost transferat la Spitalul Elias pentru un proces complex de recuperare.

Gabriel Cotabiţă, transferat de la Spitalul Floreasca la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost transferat, marţi dimineaţă, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca la Spitalul Elias din Capitală, pentru un proces complex de recuperare.

Starea lui Gabriel Cotabiţă s-a ameliorat uşor. Artistul a făcut, susţinut, câţiva paşiStarea lui Gabriel Cotabiţă este uşor ameliorată, au anunţat, joi, reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, citaţi de Mediafax, precizând că nu mai este alimentat prin tub, artistul beneficiind de şedinte de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică.

Noi detalii despre starea lui Gabriel Cotabiţă: artistul are pierderi de memorie şi a început recuperarea Gabriel Cotabiţă (59 de ani) nu îşi poate aminti ce a vorbit la scurt timp după ce i se adresează aceeaşi întrebare, chiar dacă a reuşit să vorbească cu fetele sale. Pe de altă parte, artistul a început recuperarea şi a putut să facă primele mişcări controlate

Gabriel Cotabiţă este conştient: recuperarea cerebrală, principala problemă cu care se confruntă artistul Neurologul Constantin Popa a explicat că cel mai important aspect al ameliorării stării de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă (59 de ani) este recuperarea funcţională a creierului. Totodată, Horia Moculescu spune că fetele artistului i-au stat alături şi i-au transmis energia necesară revenirii.

Gabriel Cotabiţă este conştient, momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie Cântăreţul Gabriel Cotabiţă (59 de ani) este conştient, au anunţat reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti într-un comunicat în care prezicează că „momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie“. În continuare, o echipă multidisciplinară se ocupă de starea acestuia de sănătate.

Gabriel Cotabiţă dă semne de viaţă: artistul a deschis ochii şi îşi poate mişca mâinile şi picioarele Starea de sănătate a cântăreţului Gabriel Cotabiţă, internat de aproape o lună la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce a suferit un stop cardio-respirator, este în ameliorare, artistul având reflexe neurologice, potrivit unor surse medicale, citate de ziarulring.ro.

Starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă este în ameliorare. Artistul răspunde la anumiţi stimuli Starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă este, momentan, în ameliorare, artistul răspunzând la anumiţi stimuli şi putând să respire spontan pe sonda de traheostomie. Cu toate acestea, cântăreţul are nevoie în continuare de ventilaţie mecanică intermitentă, potrivit reprezentanţiilor Spitalului Floreasca din Capitală, citaţi de Mediafax.

Starea lui Cotabiţă este în continuare gravă: medicii fac teste ca să vadă dacă poate respira fără ajutorul aparatelor Medicii evaluează permanent starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă şi fac teste pentru a vedea dacă poate sta câteva secunde deconectat de la aparate, cântăreţul fiind în continuare în stare gravă, potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax.

Fiicele lui Gabriel Cotabiţă: „Starea tatei este bună. Nu s-a pus în niciun moment problema de deconectare de la aparate“ Fiicele lui Gabriel Cotabiţă, care este în comă de mai bine de două săptămâni după ce a suferit un stop cardio-respirator, au făcut câteva precizări cu privire la starea de sănătate a artistului, precizând că nu s-a pus în niciun moment problema ca acesta să fie deconectat de la aparate.

Gabriel Cotabiţă a fost supus traheostomiei. Starea cântăreţului continuă să fie gravă, dar stabilă Gabriel Cotabiţă (59 de ani), care este internat de 11 zile la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce a suferit un stop cardio-respirator, a fost supus traheostomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale, potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax. Cântăreţul este în continuare ventilat mecanic, starea sa fiind gravă, dar stabilă.

Gabriel Cotabiţă, în comă de zece zile, va fi supus unei intervenţii chirurgicale Gabriel Cotabiţă (59 de ani), care se află de zece zile în comă indusă, va fi supus unei intervenţii chirurgicale, care presupune montarea unui tub la nivelul gâtului, ce îl va ajuta pe artist să respire, potrivit unor surse medicale, citate de site-ul stirileprotv.ro.

Gabriel Cotabiţă a dat primele semne de activitate cerebrală: „Mai sunt speranţe pentru viaţa lui“ Gabriel Cotabiţă a dat primele semne de activitate cerebrală, iar medicii susţin că artistul, în vârstă de 59 de ani, are reflexe slabe, arată „Libertatea“. Aceiaşi medici au specificat la rândul lor că acesta nu este în moarte cerebrală.

Mihai Bendeac îl atacă pe Adrian Enache: „El e în moarte cerebrală de câţiva ani“ Actorul Mihai Bendeac (32 de ani) spune despre Gabriel Cotabiţă (59 de ani) că nu este în moarte cerebrală, iar afirmaţiile lansate în acest sens de Adrian Enache nu fac cinste dorinţei familiei de a păstra discreţia. Totodată, Bendeac spune că Enache „este în moarte cerebrală de câţiva ani“.

Gabriel Cotabiţă a fost supus unui nou RMN cerebral, care a indicat zone cu leziuni cerebrale grave Echipa multidisciplinară care îl evaluează permanent pe Gabriel Cotabiţă (59 de ani) a decis, marţi, ca artistul să facă un nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit unor surse apropiate cântăreţului.

Adrian Enache, despre starea lui Gabriel Cotabiţă: „Medicii au spus că a intrat în moarte cerebrală. Din păcate, nu se mai poate face nimic acum“ Gabriel Cotabiţă, care este internat de vineri, 8 mai, la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce a suferit un stop cardio-respirator, nu mai are activitate cerebrală, iar funcţiile vitale sunt menţinute cu ajutorul aparatelor de ventilaţie artificială, potrivit unor declaraţii făcute pentru ziarul „ring“ de către Adrian Enache şi Mihai Pocorschi, doi dintre prietenii apropiaţi ai artistului.

Gabriel Cotabiţă, în comă. Medici: Cântăreţul a făcut stop cardio-respirator din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardio-respirator cel mai probabil din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac, pe fondul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, fiind excluse infarctul, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral, au anunţat, luni, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Gabriel Cotabiţă, în comă. Medicii se tem că i-a fost afectat creierul Viaţa cântăreţului Gabriel Cotabiţă atârnă practic de un fir de aţă, după ce a suferit vineri un stop cardiorespirator. În prezent, Cotabiţă se află în comă indusă, dar medicii se tem că activitatea cerebrală a fost compromisă în cele zece minute în care inima sa nu a pompat sânge.

Gabriel Cotabiţă, în comă. Mesaje de susţinere din partea vedetelor: „Mă rog pentru tine şi te iubesc“ Mai multe nume cunoscute din România şi-au arătat suportul faţă de Gabriel Cotabiţă (59 de ani), care este încă în comă la Spitalul Floreasca, după ce vineri a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală. Printre aceştia se numără Antonia, Dan Negru şi Mircea Badea care au ţinut să-l aprecieze pe artist să îi dorească o revenire rapidă.

Gabriel Cotabiţă, în comă. Cântăreţul este în stare gravă Cântăreţul Gabriel Cotabiţă este încă în comă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a ajuns vineri. Acesta a suferit un stop cardio-respirator, fiind găsit leşinat într-un hotel din Capitală.

   

Gabriel Cotabiţă, găsit inconştient într-un hotel. Cântăreţul, care a făcut stop cardiorespirator, este intubat şi ventilat mecanic la Spitalul Floreasca Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală, vineri, acesta fiind dus de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca, după ce a fost resuscitat şi stabilizat. În prezent, cântăreţul Gabriel Cotabiţă este intubat şi respiră doar cu ajutorul aparatelor.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite