Gabriel Cotabiţă a dat primele semne de activitate cerebrală: „Mai sunt speranţe pentru viaţa lui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Cotabiţă a dat primele semne de activitate cerebrală, iar medicii susţin că artistul, în vârstă de 59 de ani, are reflexe slabe, arată „Libertatea“. Aceiaşi medici au specificat la rândul lor că acesta nu este în moarte cerebrală.

După şase zile de comă, timp în care a stat conectat la aparate, Gabriel Cotabiţă a dat primele semne de activitate cerebrală. Medicii care se ocupă de artist au declarat, pentru „Libertatea“, că bătălia pentru viaţa acestuia nu este încă pierdută. Gabriel Cotabiţă a demonstrat  că are reflexe slabe la unul dintre cele mai recente controale medicale efectuate la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

„Are reflexe slabe, dar faptul că ele există arată că mai sunt speranţe pentru viaţa lui. Confirmă astfel existenţa impulsurilor electrice în creier. Nu este în moarte cerebrală. Se află de şase zile în comă. După ce vor fi oprite aparatele, s-ar putea vedea reacţia organismului“, a declarat o sursă din rândul personalului medical care se ocupă de Gabriel Cotabiţă, pentru „Libertatea“.

Mihai Bendeac: „Gabi nu este în moarte cerebrală“

Recent, actorul Mihai Bendeac a anunţat pe Facebook că starea lui Gabriel Cotabiţă este gravă, dar că artistul nu este în moarte cerebrală, aşa cum a declarat iniţial Adrian Enache. Actorul spune, cu privire la afirmaţiile lui Enache, „pe surse“, că „Adrian Enache e în moarte cerebrală. De câţiva ani. Dar a ascuns“. Pe de altă parte, actorul laudă eforturile medicilor de la Spitalul Floreasca în procesul de îngrijire al artistului şi spune că „purtătorii de cuvânt, specialişti în medicină sau apostoli în slujba informării opiniei publice“ nu fac altceva decât să neglijeze dorinţa de discreţia a familiei şi să atragă atenţia asupra lor.

„Înainte de orice, Gabi nu este în moarte cerebrală. Da, starea lui este gravă. Suntem conştienţi. Dar, momentan, este stabil, deşi asistat. Se vorbeşte insistent despre o «minune». Până una alta, e o minune că nişte medici absolut excepţionali profesează în România pe un salariu pe care nu aş vrea să-l cataloghez şi datorită efortului, talentului, pasiunii şi empatiei lor, Gabi, ca de altfel toţi ceilalţi pacienţi, pot spera la «minuni»“, a scris Mihai Bendeac, pe Facebook.

Gabriel Cotabiţă are leziuni cerebrale grave

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, în sala de sport a unui hotel din Capitală. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Artisul a fost supus unui nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit unor surse apropiate cântăreţului. „Starea lui Gabriel Cotabiţă este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment“, a precizat sursa citată de Mediafax.

Gabriel Cotabiţă se află internat în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind în status post stop cardio-respirator, resuscitat şi necesitând ventilaţie mecanică. Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca.

Gabriel Cotabiţă avea antecedente cardiace

„El mai avusese un infarct acum nişte ani şi înainte de infarctul respectiv a mai avut un preinfarct. Infarctul nu loveşte când vrem“, a declarat Mihai Pocorschi, prietenul lui Cotabiţă, citat de ProTV.

Gabriel Cotabiţă a ţinut un regim de slăbire sever în urmă cu câţiva ani. Mai exact, în 2011, cântăreţul a reuşit să slăbească 30 de kilograme într-un interval scurt. Ulterior, a luat din nou în greutate, ajungând la 95 kg în 2014 şi a început o nouă dietă, sub controlul unui nutriţionist. Cotabiţă nu mânca mai mult de 150 de grame de carne la o masă şi prefera pui, curcan, vită sau peşte, gătite la cuptor sau la grătar. Nutriţionistul îi impusese şi o limită zilnică de 100 de grame la brânzeturi ca telemeaua light sau mozzarela şi două feliuţe de pâine de secară.

Gabriel Cotabiţă: profil

Gabriel Cotabiţă, născut pe 1 noiembrie 1955 la Craiova, a debutat în muzica rock în anul 1975, alături de grupul craiovean Redivivus. Între anii 1979 şi 1980, colaborează şi cu trupa Basorelief, alături de care susţine o serie de concerte pe litoral.

În 1983, trupa Holograf rămâne fără solist vocal şi-l solicită să vină în trupă. Cotabiţă participă la înregistrarea albumului „Holograf 1“, în 1984. În 1986, este contactat de compozitorul Ionel Tudor pentru a-i interpreta o piesă la festivalul de la Mamaia. Din acest moment, se dedică muzicii uşoare.

Între 1988 şi 1996 obţine şapte mari premii la Festivalul de la Mamaia. Trei dintre piesele sale, „Te rog domnişoară, nu pleca!“, „Voice from above“ şi „Raiul e pe Pământ“, obţin distincţia „Şlagărul anului“. În 2002, devine vocalul trupei VH2, alături de care cunoaşte un important succes comercial. A urmat, în perioada 1967-1969, cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova. Între 1973 şi 1978 a fost student la Institutul de Electrotehnică din Craiova, pe care l-a şi absolvit.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite