Fundurile au „luat faţa“ Hollywoodului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jennifer Lopez şi Cameron Diaz, la gala Oscar 2012 FOTO Getty Images
Jennifer Lopez şi Cameron Diaz, la gala Oscar 2012 FOTO Getty Images

În urmă cu mai bine de un deceniu, idealul estetic era un posterior mic. Astăzi, femeile îşi doresc exact contrariul, celebrităţile „întorc şi ele tot mai des spatele camerelor de luat vederi“, iar augumentarea posteriorului este cel mai nou trend din chirurgia estetică.

Fundurile au „luat faţa“ Hollywoodului. Poate că nu sună tocmai rafinat, dar e un lucru care cu greu poate fi contestat. Da, posterioarele generoase sunt din ce în ce mai numeroase în lumea vedetelor, de la Jennifer Lopez şi Beyoncé, la Kim Kardashian şi Nicki Minaj.

Iar când o astfel de tendinţă ia amploarea unui fenomen, ea nu mai poate fi ascunsă sub preş. Sau, după caz, covorul roşu. Femeile-clepsidră, cu forme apetisante, au fost mereu preferatele publicului. Însă dacă în trecut punctul de atracţie era un decolteu generos, astăzi accentul cade pe... funduri.

Cea care a iniţiat această modă este Jennifer Lopez. Actriţa de origine hispanică a mizat pe calităţile cu care a înzestrat-o natura, în toate apariţiile ei profesionale, de la clipurile muzicale la defilările pe covorul roşu. Hollywoodul nu a rămas insensibil, nici designerii celebri. Drept dovadă, până şi gala Oscar a celebrat noua imagine a feminităţii, în 2012, când Jennifer Lopez şi Cameron Diaz, purtând rochii mulate, au stat pe scenă cu spatele la public.

Jennifer Lopez şi Cameron Diaz foto getty images

Jennifer Lopez şi Cameron Diaz, la gala Oscar 2012 FOTO Getty Images

Beyoncé este şi ea una dintre vedetele care şi-au etalat cu mândrie posteriorul. Cântăreaţa americană chiar susţine că a inventat termenul „Bootylicious“ (posterior „apetisant“ - n.r.), care este şi titlul uneia dintre piesele trupei Destiny’s Child.

beyonce foto getty images

Beyoncé susţine că a inventat termenul „Bootylicious“ (posterior „apetisant“ - n.r.) FOTO Getty Images

Moda a devenit de-a dreptul virală după ce starlete precum Kim Kardashian, Nicki Minaj şi Kylie Jenner au invadat reţelele sociale cu fotografii de tip „belfie“ (butt selfie, adică selfie pentru fund).

kim kardashian nicki minaj foto arhiva personala/facebook

Kim Kardashian şi Nicki Minaj, într-o fotografie belfie FOTO Arhivă personală/Facebook

Cu o astfel de promovare – dar nu numai (Rihanna, Shakira, Iggy Azalea sunt alte exemple) - publicul va dori cu siguranţă să adopte lookul la modă printre vedete. „Puterea pe care o au celebrităţile este imensă. Dacă acum câţiva ani soţul tău ţi-ar fi spus că jeans-ii tăi preferaţi îţi fac fundul mare, era o jignire. Azi e un compliment“, spune Lisa Reisler, care a inventat lenjeria Booty Pop (chiloţii cu pernuţe de mărire a posteriorului).

În SUA, potrivit unui raport al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni, dorinţa femeilor de a avea un posterior mai mare a dat naştere celui mai mare trend din chirurgia estetică din ultimii cinci ani. Această procedură presupune extragerea grăsimii din diverse zone ale corpului (abdomen, coapse) şi injectarea ei în fese. Intervenţia porneşte de la 9.500 de dolari, durează între trei şi şase ore, iar pacientele dorm numai pe burtă şi nu pot sta în fund timp de două săptămâni. Niciun efort nu pare însă prea mare pentru femeile care îşi doresc să semene cu idolii lor.

„Fundul şi sânii revin periodic la modă. Dar acum e cu siguranţă vorba de supremaţia fundurilor“, a conchis Bret Contreras, unul dintre cei mai bine cotaţi antrenori personali de la Hollywood.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite