FOTO „Povara“ celebrităţii pentru fiica Oliviei Newton-John, Chloe: cocaină, anorexie şi anxietate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chloe
Lattanzi a trebuit să facă faţă presiunii celebrităţii FOTO
rockbandlounge.com
Chloe Lattanzi a trebuit să facă faţă presiunii celebrităţii FOTO rockbandlounge.com

Pentru mai bine de patru decenii, cântăreaţa britanică de origine australiană Olivia Newton-John (65 de ani) a dus „povara“ unei cariere muzicale imaculate şi a unui stil de viaţă sănătos. Pentru singurul ei copil, Chloe Lattanzi, imaginea perfectă a mamei sale a cântărit greu şi a determinat-o să aleagă aceleaşi căi, însă folosindu-se de mijloace nu tocmat potrivite, scrie „Daily Mail“.

Chloe Lattanzi a vorbit cu jurnaliştii de la „Daily Mail“, imediat după ce a ieşit dintre-un centru de dexintoxicare, despre anxietatea vieţii de celebritate care a trimis-o într-o spirală autodistructivă, totul începând cu anorexia, consumul de cocaină şi alcool şi abuzul de antidepresive. Ea a oferit un avertisment cu privire la pericolul culturii celebrităţii.

„Faimă te ruinează în totalitate. Eu nu dau vina pe mama mea pentru problemele mele, dar aş fi vrut să nu fiu faimoasă şi nu am de gând să cresc un copil în jurul acestui cult al celebrităţii. Dacă există un lucru pe care l-am învăţat, acela este că celebritatea este o industrie fragilă şi că poţi ajunge ca Lindsay Lohan. Asta nu este o insultă. Şiu că ea şi o mulţime de celebrităţi se luptă cu «demoni» şi cu dependenţe, la fel cum o fac şi eu, dar nimeni nu are curajul să recunoască. Este destul de îngrijorător că toată lumea vrea să fie faimoasă în zilele acestea. Cultura noastră este una bolnavă“, a declarat Chloe Lattanzi.

olivia newton john foto afp

Olivia Newton-John FOTO AFP

Sabotarea carierei

În ceea ce priveşte problemele legate de tulburările sale de alimentaţie, Chloe spune că nu are ce să-i reproşeze mamei sale, chiar dacă, la început, Olivia resimţea o stare de respingere faţă de fiica sa, după cum mărturisesc apropiaţii fetei. „Nu vrea să spun nimic care să o rănească pe mama mea. Nu s-a confruntat cu nimic asemănător în acea perioadă şi nu ştia cum să se ocupe de această problemă. În cele din urmă m-a trimis la un centru de tratament pe când aveam 18 ani. Nu a fost cel mai bun lucru, căci acolo m-am simţit mai bine, dar exista o competiţie şi am înlocuit o dependenţă cu alta“, mai spune Chloe.

Încă de mică a vrut să urmeze o carieră muzicală şi mergea cu mama sa la fiecare spectacol pe care aceasta îl susţinea. La un moment dat a cântat cu mama sa care, între timp, divorţase de tatăl său, Matt Lattanzi, atunci când fetiţa avea opt ani, iar la vârsta de 15 ani a semant un contract cu casa de producţii Warner Brothers. Însă, visul de a deveni cântăreţă a venit cu un preţ: a renunţat la şcoală şi a intrat în atenţia opiniei publice. „Călătoream foarte mult şi munceam tot timpul. Muzica era ceea ce eu voiam să fac, dar nu am realizat că va exista şi o presiune, aceea de a fi în atenţia publicului, Acest lucru m-a distrus“, a mai spus ea.

olivia newton john foto afp

Se apre că, pentru Chloe, faima a fost o povară mult prea grea, pe care nu a putut să o ducă aşa cum o făcea mama sa. Acesta a fost motivul pentru care şi-a „sabotat inconştient cariera“. „Atunci când am semnat contractul m-am simţit copleşită de atenţia care mi se dădea. Acest lucru, combinat cu predispoziţia pentru depresie şi anxietate a reprezentat reţeta dezastrului. Privind în trecut, cred că mi-am sabotat inconştient acordul cu casa de producţii doar pentru a putea face faţă preţului faimei“, povesteşte Chloe.

Chloe Lattanzi, la 16 ani, alături de mama sa FOTO AFP

Consumul de cocaină îi alina suferinţele

Momentul mutării în Los Angeles, departe de familie, a însemant pentru ea şi momentul în care a început să ia droguri doar pentru că îi alinau suferinţa. „Niciodată nu mi-am dezvoltat anumite instrumente pentru a face faţă sentimentelor mele. Singura modalitate de a face faţă era să-mi fac rău. De aceea am început să iau droguri şi să beau alcool. Atunci când am încercat, pentru prima dată, cocaina am simţit o uşurare, nu mai simţeam anxietate. Ajunsesem în stadiul în care îmi începeam dimineaţa cu o linie de cocaină“, completează ea.

Chiar şi acestă etapă, Chloe nu s-a oprit şi a luat antidepresive, pe care le-a combinat cu alcool. Acest mix a dus-o într-o stare de psihotică, moment în care mama sa a hotărât să o interneze într-un centru de dezintoxicare. Mai mult, Chloe a aflat că mama sa suferea de cancer la sân, şi-a pierdut sora, pe Rona, care suferea de cancer la creier, iar, după o perioadă, a aflat că fostul ei prieten s-a sinucis în Florida. Toate aceste motive au fost de ajuns să o determine să se interneze.

În prezent, Chloe se recuperează, însă mai are un drum lung de parcurs. Cu toate acestestea este fericită şi a început să practice arte marţiale. Cât despre relaţia cu mama ei, aceasta spune că, acum, este „minunată şi fantastică“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite