Fostul producător Harvey Weinstein vrea să facă recurs la condamnarea sa la Los Angeles pentru viol şi agresiuni sexuale

0
Publicat:

Fostul producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, a anunţat marţi, într-un comunicat, că intenţionează să facă recurs la condamnarea sa pentru viol şi agresiuni sexuale de către un tribunal din Los Angels, care riscă să-i aducă aproape 18 ani în plus de închisoare, relatează AFP.

Harvey Weinstein va face apel împotriva sentinței Foto profimedia
Harvey Weinstein va face apel împotriva sentinței Foto profimedia

Weinstein, care ispăşeşte deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare după ce a fost condamnat la New York în 2020 pentru fapte similare, „este hotărât să-şi continue procedurile legale pentru a-şi dovedi în cele din urmă nevinovăţia", potrivit unui comunicat transmis AFP de purtătorul său de cuvânt.

„Harvey este evident dezamăgit de verdict", se arată în comunicat, subliniind că mărturia pe care se bazează condamnarea sa „oferă o bază solidă pentru un recurs".

Mișcarea #MeToo a pornit de la acuzațiile lansate împotriva lui Weinstein

Conform Agerpres, Harvey Weinstein, în vârstă de 70 de ani, care a produs filme de mare succes premiate, precum "Pulp Fiction" şi "The Artist", a fost găsit vinovat luni de viol şi două agresiuni sexuale asupra unei femei într-un hotel din Beverly Hills în 2013, la sfârşitul unui proces în care a fost judecat cu privire la modul în care acesta a abuzat de puterea sa la Hollywood pentru a agresa sexual mai multe actriţe.

După două luni de proces, juraţii i-au dat dreptate uneia dintre cele patru femei care l-au acuzat pe fostul producător de la Hollywood. Cu toate acestea, juraţii l-au găsit nevinovat pentru acuzaţiile formulate de cea de-a doua femeie şi nu au emis un verdict asupra acuzaţiilor făcute de celelalte două.

Investigaţiile de presă care au scos la iveală primele acuzaţii în 2017 au alimentat mişcarea #MeToo, care a inspirat mai multe femei să acuze public de comportament neadecvat bărbaţi influenţi de la Hollywood şi nu numai.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite