Harvey Weinstein a fost găsit vinovat, din nou, pentru viol și alte două infracțiuni sexuale

0
Publicat:

Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein a fost găsit vinovat, luni, de un juriu din Los Angeles, pentru viol și alte două acuzații de agresiune sexuală. Câștigătorul Oscar, în vârstă de 70 de ani, riscă o nouă condamnare de până la 24 de ani de închisoare, conform  BBC.

Harvey Weinstein ispășește deja 23 de ani de închisoare în urma unui alt proces Foto Profimedia
Harvey Weinstein ispășește deja 23 de ani de închisoare în urma unui alt proces Foto Profimedia

În procesul penal, de două luni, juriul a auzit cum Weinstein și-a folosit influența pentru a atrage mai multe femei la întâlniri private, înainte de a le ataca.

El a fost găsit vinovat pentru viol și două acuzații de agresiune sexuală, la adresa unei femei numite Jane Doe 1 (pentru a i se proteja anonimatul), un model de origine rusă. Weinstein riscă 24 de ani de închisoare.

El ispășește deja 23 de ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru viol și agresiune sexuală la primul său proces la New York în urmă cu doi ani. El a făcut apel împotriva acestei condamnări.

Juriul nu a putut da un verdict cu privire la acuzațiile lui Jennifer Siebel Newsom, soția guvernatorului Californiei Gavin Newsom și o femeie cunoscută sub numele de Jane Doe 2, procesul fiind anulat.

El a fost, de asemenea, achitat pentru o acuzație de agresiune sexuală împotriva unei femei cunoscute sub numele de Jane Doe 3.

Producătorul „Shakespeare in Love” și „Pulp Fiction” și co-fondatorul companiei de divertisment Miramax era îmbrăcat într-un costum gri și părea palid, atunci când s-a prezentat luni la curtea din Los Angeles.

El nu a mai folosit un scaun cu rotile, precum la înfățișările anterioare în instanță.

Când i s-a dat verdictul „vinovat” în primul caz fostul producător de la Hollywood a privit în jos, iar la un moment dat s-a uitat și înspre juriu.

Zeci de martori au fost audiați în proces, timp de mai mult de patru săptămâni.

Dar verdictul de luni s-a concentrat pe acuzațiile a patru femei, cu privire la perioada 2005-2013.

Juriul format din opt bărbați și patru femei a petrecut nouă zile deliberând asupra a trei acuzații de viol și alte patru acuzații de agresiune sexuală.

Jane Doe 1 a mărturisit că se afla la Los Angeles pentru un festival de film italian în februarie 2013, când producătorul a intrat peste ea în camera de hotel din Beverly Hills și a violat-o.

Harvey Weinstein a distrus pentru totdeauna o parte din mine în acea noapte din 2013 și nu o voi recupera niciodată. Procesul penal a fost brutal și avocații lui Weinstein m-au trecut prin iad la tribuna martorilor, dar știam că trebuie să duc asta până la capăt și am făcut-o. Sper că Weinstein nu va vedea niciodată exteriorul unei celule de închisoare în timpul vieții sale”, a spus ea după auzirea verdictului.

Siebel Newsom a povestit că lucra ca realizatoare de documentare când a fost violată de Weinstein, într-o cameră de hotel, în 2005.

Pe tot parcursul procesului, avocații lui Weinstein au folosit sexism, misoginie și tactici de agresiune pentru a ne intimida, înjosi și ridiculiza victimele”, a declarat ea, după verdict.

O altă femeie, care s-a identificat public drept Lauren Young, fiind una dintre cei patru acuzatori principali, a spus că era model și își dorea să devină actriță și scenaristă când l-a cunoscut pe Weinstein în 2013. Femeiea a spus că Weinstein a prins-o în baia unui hotel și a agresat-o sexual. Juriul nu a ajuns la un verdict cu privire la aceste acuzații.

Jane Doe 3, care lucrează ca maseur terapeut, a spus de asemenea că Weinstein a prins-o și agresat-o sexual în baia unui hotel, în 2010. El a fost găsit nevinovat în acest caz.

Condamnarea sa la New York ,în 2020, a fost un moment de referință pentru mișcarea #MeToo, care de câțiva ani reclamă abuzul sexual și hărțuirea sexuală pe scară largă în industria filmului.

Peste 80 de femei au prezentat acuzații de agresiune sexuală și conduită greșită împotriva lui Weinstein, pe parcursul mai multor decenii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite