Delia, prinsă în Nepal în timpul cutremurului puternic. Peste 120 de morți și zeci de răniți VIDEO

0
Publicat:

Nu este nicio surpriză că Delia, jurata de la „iUmor”, este pasionată de călătorii. De această dată, artista și soțul ei, Răzvan Munteanu, se află în Nepal, unde au fost luați pe nepusă masă de un seism puternic.

Delia
Delia se află în Nepal, țara care a fost zguduită vineri de un cutremur puternic. Foto: Arhivă

Un seism puternic, de magnitudine 6,4, a zguduit vineri, 3 noiembrie, la ora 23:47, districtul vestic Jajarkot, conform Centrului Național Seismologic din această țară. Minimum 128 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, au anunțat sâmbătă autoritățile. De asemenea, casele din zonă s-au prăbușit, iar cutremurul a fost resimțit și în India la New Delhi, relatează Reuters

Numărul persoanelor rănite ar putea fi de ordinul sutelor, iar numărul deceselor ar putea crește și el", a declarat telefonic pentru sursa citată Harish Chandra Sharma, oficial al districtului Jajarkot. 

Purtătorul de cuvânt al poliției, Kuber Kadayat, a afirmat că 92 de persoane și-au pierdut viața în Jajarkot și 36 în districtul învecinat Rukum West, ambele situate în provincia Karnali. Epicentrul a fost în satul Ramidanda. 

Multe case s-au prăbușit, multe altele prezintă fisuri. Mii de locuitori și-au petrecut întreaga noapte în spații deschise și reci, deoarece le-a fost prea frică să intre în casele afectate în urma replicilor", a afirmat Sharma. „Eu însumi nu am reușit să intru", a mai adăugat oficialul. 

Cel puțin 85 de persoane au fost rănite în Rukum West și 55 în Jajarkot, a declarat un oficial din cadrul biroului primului ministru, în timp ce Sharma a declarat că cel puțin 50 au fost transportate la spitale doar în Jajarkot. 

Casele s-au prăbușit. Oamenii au ieșit în grabă din casele lor. Am ieșit în mulțimea de locuitori îngroziți. Încercăm să aflăm detalii despre pagube", a afirmat telefonic un oficial al poliției, Santosh Rokka. 

De asemenea, cântăreața a publicat pe contul său de Instagram un videoclip din vacanța din Nepal.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite