Cea mai frumoasă poveste de Crăciun a lui Florin Piersic. Cine este Măriuca, fetița pe care a adoptat-o de mică VIDEO

0
Publicat:

În tinerețe, Florin Piersic a cunoscut o copilă a cărei poveste l-a impresionat profund. Recent, a mărturisit cum a ajuns să o cunoască și să o ajute pe Maria.

Florin Piersic a dezvăluit că în timpul unor filmări pe care le făcea în tinerețe lângă satul Budești, acolo unde s-a născut Pintea, era urmărit permanent de o copilă. „Parcă era un cap dintr-o pictură de-a lui Grigorescu. Avea pe cap o băsmăluță“, a mărturisit maestrul în cadrul unui dialog pe care l-a avut cu Dan Negru și cu Părintele Necula.

Timp de mai multe zile, scena s-a repetat până când, Florin Piersic, urmărit de clipul ei, a întrebat-o de sus, de pe cal: „Pe tine cum te cheamă?“. „Maria“, i-a răspuns copila. „Măriuca, dragă, extraordinară ești! De ce te uiți la mine de atâta vreme?“. „Pentru că vă iubesc. Nu știu, dar vă iubesc mult“.

După ce a terminat filmarea, a întrebat-o unde locuiește și a vrut să-i cunoască părinții. Atunci a aflat faptul că fetița era orfană: mama îi murise după ce a căzut din căruță, în timp ce se îndrepta cu fânul pe care-l adunase de pe câmp, iar tatăl s-a stins după două săptămâni. Fetița locuia la sora mamei ei.

Florin Piersic Arhivă Adevărul
Florin Piersic Arhivă Adevărul

„Eu am avut o soră care s-a pierdut. Vreau să fac ceva pentru fetița asta. Vreau s-o înfiez“ și-a spus atunci Florin Piersic.

Dorința sa s-a lovit de opoziția părinților săi: „Tu ai probleme, pleci tot timpul, noi suntem oameni în vârstă“, i-a spus bătrânul.

Și-a dat seama că are dreptate și maestrul a găsit o altă rezolvare: „De atunci, tot ceea ce câștig de la teatru îi trimit fetiței“. Și niciodată nu și-a încălcat promisiunea.

Maria este mamă acum a două fete: pe una o cheamă Florina și pe cealaltă Ștefana. În casă au tabloul lui Florin Piersic pe care îl văd ca un binefăcător. „Nu e o laudă, e o bucurie“, încheie Florin Piersic mărturisirea.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite