Angelina Jolie la 40 de ani: de la copilul rebel al Hollywood-ului la cea mai cunoscută actriţă din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelina Jolie este una dintre cele mai mari actriţe ale lumii FOTO AP
Angelina Jolie este una dintre cele mai mari actriţe ale lumii FOTO AP

Ajunsă la vârsta de 40 de ani, Angelina Jolie s-a remarcat nu doar prin filmele în care a jucat, ci şi prin viaţa tumultoasă demnă de o adevărată vedetă. De la sărutul cu propriul frate, la scandalul care a dus la relaţia cu Brad Pitt, până la adopţiile mai multor copii şi intervenţiile chirurgicale preventive, Jolie rămâne cunoscută pentru experienţele sale de viaţă.

Foarte puţine superstaruri au trecut printr-o transformare remarcabilă aşa cum a facut Angelina Jolie. Odată cu aniversarea vârstei de 40 de ani, „Daily Mail“ trece în revistă toate experienţele de viaţă ale actriţei, de la relaţia cu Brad Pitt, la intervenţii chirurgicale controversate şi la munca umanitară.

Fiica lui Jon Voight şi Marcheline Bertrand, Angelina Jolie a primit primul rol la vârsta de şapte ani, atunci când a fost adăugată distribuţiei filmului „Lookin’ to Get Out“, regizat de tatăl său. În ciuda unui debut prematur, Angelinei i-a fost destul de greu să-şi găsească alte roluri în filme, mai ales în anii adolescenţei, atunci când i se spunea că are pielea de o nuanţă prea închisă şi părul în stil gotic, remarci care au afectat-o. La 14 ani, aceasta se mută cu iubitul ei de atunci în casa părintească şi trăiesc „ca un cuplu căsătorit timp de doi an“, înainte de a decide că are nevoie de liberate.

angelina jolie foto daily mail

Angelina Jolie, alături de tatăl ei FOTO „Daily Mail“

Angelina Jolie, un caracter răzvrătit

În 1996 au ieşit la iveală informaţii potrivit cărora Jolie alături de Jenny Schimizu, prietena ei, au frecventat cluburi de streaptease. După ce a câştigat un Glob de Aur pentru „cea mai bună actriţă într-o miniserie“, pentru rolul din „Gia“, în 1999, Angelina şi-a etalat şi caracterul rebel. La petrecerea ţinută la Beverly Hilton Hotel, actriţa, îmbrăcată într-o rochie de seară, a sărit într-o piscină şi a tras după ea un reporter.

Încă o dată, caracterul ei răzvrătit o face să se evidenţieze. Astfel, în timp ce sărbătorea premiul Oscar pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar“, pentru partea din filmul „Girl, Interrupted“, Angelina Jolie, atunci în vârstă de 24 de ani, şi-a sărutat fratele pe buze, iar în discursul de acceptare al premiului a mărturisit că era îndrăgostită de el. În acea seară de Oscar, glumele despre incest au fost pe buzele tuturor, umbrind victoria tinerei.

angelina jolie foto daily mail

Sărutul cu fratele său FOTO „Daily Mail“

Comportamentul „sălbatic“ al Angelinei Jolie a rămas încă de actualitate la începutul anilor 2000, mai ales după ce a participat la o gală MTV Movie Awards alături de proaspătul ei soţ, Billy Bob Thornton. Îmbrăcată în pantaloni de piele, Angelina a intrat în atenţia presei după ce Thornton a declarat că cei doi au făcut sex în limuzina care îi transporta la eveniment. Mai mult, cei doi purtau flacoane cu sângele celuilalt, pe un colier, în jurul gâtului.

Momentul de răscruce în viaţa actriţei

În următorii ani, Angelina Jolie a trecut printr-o transformare radicală. În 2001, aceasta a fost catapultată în vârful box-office-ului după rolul din „Lara Croft: Tomb Raider“, moment în care a început să aibă un comportament moderat faţă de presă şi să reevaluze semnificaţiile din viaţa ei. În august 2001 a fost numită Ambasadoare a Bunăvoinţei pentru ONU, iar aplecarea ei către cauzele umanitare a început să prindă contur. „Am început să călătoresc şi mi-am dat seama de cât de multe lucruri nu aveam habar“, spunea ea pentru „National Geographic“, adăugând că a fost afectat de „dezechilibrul extrem al bogăţiei şi resurselor în jurul lumii“.

Suferinţele pe care le-a văzut în călătoriile sale au afectat-o profund, iar în urma vizitei din Cambodgia, din 2000, a luat o decizie radicală: aceea că nu va vea copii. Totuşi, în martie 2002, la 26 de ani, a devenit mamă pentru prima oară atunci când l-a adoptat pe Maddox, chiar din Cambodgia.

Începutul relaţiei cu Brad Pitt

Rolul de mamă i-a adus un stil de viaţă mai calm, dar un scandal tabloid pornit în 2005 a portretizat-o ca fiind o distrugătoare de căsnicii. Pe platourile de filmare ale filmului „Mr. and Mrs. Smith“, Angelina şi Brad Pitt, pe atunci căsătorit cu Jennifer Aniston, au realizat că între ei e mai mult decât o relaţie de colegialitate, în ciuda faptului că au insistat tot timpul că relaţia nu a fost una fizică decât după divorţul lui Pitt. „La terminarea filmărilor am realizat că între noi ar putea să existe ceva mai mult decât ne-am permis să credem“, spunea Jolie pentru revista „Vogue“.

angelina jolie foto daily mail

Brad Pitt şi Angelina Jolie FOTO „Daily Mail“

În 2005, la vârsta de 30 de ani, a adoptat al doilea copil, pe Zahara, din Etiopia, iar la mai puţin de un an distanţă cuplul a avut primul copil biologic, pe Shiloh. În martie 2007, Angelina a mai adoptat un copil, un băiat pe nume Pax, din Vietnam. În acest moment al vieţii ei era considerată de către fani o mamă a unei familii multirasiale, care, de altfel, s-a extins din nou în iulie 2008, cu naşterea gemenilor Knox şi Vivienne. Chiar şi aşa, faima actriţei nu a avut de suferit. De altfel, în acelaşi an 2008 a fost numit cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood, pentru fiecare film în care juca primind în jur de 15 - 20 de milioane de dolari.

Angelina a vrut să fie luată din ce în ce mai serios. Astfel, în 2010 şi-a făcut debutul regizoral cu pelicula „In the Land of Blood and Honey“, poveste pe care a scris-o şi co-produs-o. Filmul nu a atras audienţa şi a primit recenzii mixte, dar a beneficiat de o nominalizare la Globul de Aur. În acelaşi timp, Angelina a continuat să viziteze ţări precum Afganistan, Pakistan, Iordania şi Irak şi să se întâlnească cu refugiaţii. Fotografiile cu ea şi cu copiii din ţări străine erau mai frecvente decât ipostazele cu rochii pe covorul roşu.

image

Efectul Angelina Jolie“

În aprilie 2012, la şapte ani distanţă faţă de momentul în care au devenit un cuplu, Angelina şi Brad s-au logodit. Brad Pitt a realizat alături de un bijutier inelul de 250.000 de dolari pe care actria îl poartă. Pe 14 mai 2014, Angelina Jolie a scris un editorial pentru „The New York Times“ în care a explicat că a fost supusă unei duble mastectomii pentru a minimaliza riscul de dezvoltare a cancerului la sân. „Port o genă «defectă» BRACA 1, care creşte riscul de a dezvolta cancer de sân şi cancer ovarian. Şansele de a dezvolta un cancer au scăzut de la 87 de procente la 5. Pot să le spun copiilor mei că nu mă vor pierde din cauza cancerului la sân“, a scris ea. Mişcarea acesteia a dat naştere „efectului Angelina Jolie“ prin care multe femei au început depistarea timpurie a unui posibil cancer. După încă o intervenţie chirurgicală suplimentară pentru eliminarea ovarelor şi tuburilor uterine, Angelina a spus „Da“ într-o ceremonie privată, în faţa lui Brad Pitt, pe 23 august 2014.

Tot în 2014, Angelina a revenit pe marele ecran în pelicula „Maleficent“, cel mai de succes film al carierei ei, cu încasări la nivel mondial de 758.410.378 de milioane de euro. Pe 24 aprilie 2015 a susţinut ultimul ei discurs la Naţiunile Unite, pledând pentru cauza refugiaţilor sirieni. Angelina Jolie se poate mândri, la 40 de ani, ca fiind una dintre cele mai impresionante femei ale lumii, apreciată pentru frumuseţea ei de către publicaţii precum „Vogue“, „People“ şi „Vanity Fair“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite