Ana Ularu, despre filmul „Index zero“, care a avut premiera la Roma: „A fost un succes uriaş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românca Ana Ularu a jucat în mai multe filme de producţie internaţională  FOTO David Muntean
Românca Ana Ularu a jucat în mai multe filme de producţie internaţională  FOTO David Muntean

Actriţa Ana Ularu, care joacă rolul principal în filmul SF „Index Zero“, ce a avut premiera mondială pe 24 octombrie, la Festivalul de la Roma, a declarat că evenimentul din capitala Italiei a fost un succes uriaş, iar experienţa aceasta a fost una dintre cele mai fericite din viaţa sa.

Ana Ularu joacă alături de Simon Merrells în filmul „Index Zero“, care este regizat de italianul Lorenzo Sportiello. Actriţa a fost alături de echipa filmului la premiera mondială de la Festivalul Internaţional de la Roma, care a avut loc pe 24 octombrie. Potrivit mediafax, trei proiecţii din patru ale peliculei „Index Zero“ la Festivalul Internaţional de Film de la Roma au fost sold out

   

„Premiera de la Roma a fost un succes uriaş“, spune Ana Ularu. „Mai existase o proiecţie cu o seară în urmă şi publicul era deja cât se poate de entuziasmat. La fel şi presa, intervievatorii cu care ne-am întâlnit înainte de premiera oficială. A fost un moment sublim, când a început să curgă genericul de final au început aplauze şi urale ca la un concert rock, s-a aprins un spot pe rândul echipei, eu plângeam în hohote de emoţie şi bucurie, ne îmbrăţişam între noi, iar publicul ţipa în continuare!“, mai spune Ana Ularu.

„La ultima vizionare, împreună cu regizorul Lorenzo şi partenerul meu din film Simon Merrells, am rămas şi am fost felicitaţi de 300 de oameni care ieşeau lăcrimând, ne îmbrăţişau, îşi făceau poze cu noi şi ne spuneau că Italia nu a mai văzut de mult asemenea film. Succes total! Experienţa Roma a fost una dintre cele mai fericite din viaţa mea! Răspunsul publicului a fost cel mai frumos cadou după toată munca noastră!“, precizează Ana.

Aceasta spune că „Index Zero“ este „o poveste de dragoste în mijlocul unei Europe foarte greu încercate economic, sterile, neprietenoase şi ierarhizate urât“.

„Aceste două personaje, Kurt (Simon Merrels) şi Eve (Ana Ularu), sunt oameni în mod esenţial şi se iubesc în cel mai adevărat şi necomplicat sens al verbului. De asemenea, e şi o metaforă asupra ordinii sociale, a urii faţă de ce e străin şi incontrolabil, a imigrării“, mai spune Ana Ularu.

„Index Zero“, care a rulat în secţiunea „Perspective“, reprezintă debutul în lungmetraj al tânărului regizor Lorenzo Sportiello şi a fost declarat proiect de interes cultural naţional de Ministerul Culturii din Italia. Pe lângă regie, Sportiello cosemnează scenariul, coloana sonoră şi efectele vizuale ale producţiei.

Potrivit comunicatului, la Roma, Ana Ularu a fost „rock star“ pe covorul roşu, într-o rochie semnată Maria Lucia Hohan şi a purtat pantofi creaţi de Mihaela Glăvan.

Printre vedetele ale căror filme noi au fost proiectate la Festivalul de la Roma (care s-a desfăşurat în perioada 16 - 25 octombrie) s-au numărat Clive Owen (cu miniseria „The Knick“, în regia lui Steven Soderberg), Richard Gere („Time out of Mind“), Kevin Costner („Black and White“) şi Guillaume Canet („La prochaine fois, je viserai le coeur“).

Ana Ularu s-a intersectat cu proiectul „Index Zero“ în urmă cu doi ani, la recomandarea lui Mario Zanot, un specialist în efecte vizuale alături de care a lucrat la filmul „Diaz: Don't Clean Up This Blood“ (2012), în regia lui Daniele Vicari. Zanot a recomandat-o pe Ana regizorului italian Sportiello. „Am citit scenariul, mi-a plăcut enorm, apoi am zburat la Roma pentru câteva ore să dau proba. Pe care, din fericire, am luat-o“, spune Ana Ularu.

„Index Zero“ a fost filmat în diverse spaţii din Bulgaria, la Uzinele Kremikovtsi, de lângă Sofia, în zona Plovdiv şi în alte locuri despre care Ana Ularu spune că „arătau ca lovite de apocalipsă“.

Filmul este jucat în limba engleză şi are o durată de 84 de minute.

„Index Zero“ nu are deocamdată un distribuitor român, însă producătorii doresc ca filmul să ruleze în curând şi în cinematografele din România, potrivit aceluiaşi comunicat.

Ana Ularu şi-a început cariera la vârsta de 9 ani, debutând în trei coproducţii româno-franceze pentru televiziunea M6. Primul rol în treatru a venit la 15 ani, alături de Ştefan Iordache, în „Lolita“, un spectacol în regia Cătălinei Buzoianu.

În ultimii ani, Ana Ularu a câştigat numeroase premii cu rolul Matilda din filmul „Periferic“, printre care şi cel pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Salonic, premiul Gopo 2012 şi trofeul Boccalino, oferit de criticii elveţieni de la Festivalul de Film de la Locarno (2012).

Ana Ularu a fost selecţionată în programul Shooting Stars la Festivalul de Film de la Berlin, care îi reuneşte şi promovează pe cei mai buni zece tineri actori europeni ai anului.

Au urmat roluri principale în producţii internaţionale, inclusiv în serialul „Familia Borgia“, difuzat de HBO. Această producţie a Showtime l-a avut cap de afiş pe actorul Jeremy Irons.

Din filmografia Anei Ularu fac parte „Turkey Girl“, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu şi inclus în proiectul internaţional „Lost and Found“, „Italiencele“ (regia Napoleon Helmis), „Hârtia va fi albastră“ (regia Radu Muntean) şi „Youth Without Youth“ (regia Francis Ford Coppola).

Rolurile principale din „Sunt o babă comunistă" (2013), în regia lui Stere Gulea, şi din „O vară foarte instabilă“ (2013), în regia Ancăi Damian sunt cele mai recente apariţii ale Anei Ularu în producţii româneşti.

Din 24 octombrie, Ana Ularu poate fi văzută pe marile ecrane în „Serena“, in regia câştigătoarei de Oscar Susanne Bier, unde joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite