Alec Baldwin riscă să fie acuzat din nou de uciderea regizoarei Halyna Hutchins. Au ieșit la iveală noi informații

0
Publicat:

Alec Baldwin nu scapă de acuzația de omor involuntar din culpă pentru incidentul din timpul filmărilor la pelicula ”Rust”. Procurorii din New Mexico intenţionează să îl acuze din nou pe actor, precizând că în ultimul timp au ieșit la iveală date suplimentare despre tragedie.

Alec Baldwin și Halyna Hutchins FOTO Profimedia
Alec Baldwin și Halyna Hutchins FOTO Profimedia

Conform BBC, procurorii au respins acuzațiile împotriva actorului câștigător al premiului Emmy în aprilie, cu doar două săptămâni înainte ca procesul său să înceapă.

Dar „faptele suplimentare” apărute între timp merită aducerea din nou a cazului în fața unui mare juriu luna viitoare, au spus ei.

Avocații lui Baldwin i-au criticat pe anchetatori ca fiind „prost orientați”. 

Este regretabil că o tragedie teribilă a fost transformată în această urmărire greșită”, au spus aceștia într-un comunicat.

Vom răspunde la orice acuzație în instanță”.

Alec Baldwin se antrenase să tragă cu arma pe platoul de filmare al filmului Rust, un western, la o fermă de lângă Santa Fe, când aceasta s-a declanşat, lovind-o mortal pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, operator de imagine, şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Actorul a spus atunci că a tras înapoi ciocanul de pe pistol, dar nu a apăsat pe trăgaci.

A scăpat de proces în urmă cu 6 luni

Acuzațiile au fost retrase împotriva lui Alec Baldwin în urmă cu șase luni, după ce s-a raportat că revolverul Colt 45 a fost modificat cu un nou declanșator într-un mod care ar fi putut face mai probabil o ratare a focului.

Procurorii au făcut apoi testarea criminalistică a replicii armei și au înlocuit unele părți ale acesteia după ce s-a rupt în timpul testării FBI.

Experții în balistică și criminalistică cu sediul în Arizona și New Mexico au concluzionat că nu a existat nicio modalitate ca arma să fi tras, fără a fi apăsat trăgaciul.

Procurorii speciali care conduc cazul, Kari Morrissey și Jason Lewis, au declarat într-o declarație trimisă marți BBC News: „După investigații ample din ultimele câteva luni, fapte suplimentare au ieșit la iveală”.

Credem că modul adecvat de acţiune este de a permite unui grup de cetăţeni din New Mexico să stabilească de aici dacă domnul Baldwin ar trebui să fie reţinut pentru un proces penal”, au adăugat ei.

Într-un interviu acordat marţi cotidianului New York Times, Morrissey a declarat că „testele medico-legale ale armei au concluzionat cu certitudine că trăgaciul armei trebuia să fi fost apăsat pentru ca arma să se declanşeze".

Ea a adăugat că procurorii intenţionează să înceapă prezentarea cazului în faţa unui mare juriu pe 16 noiembrie.

Armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, se confruntă cu două capete de acuzare pentru omor involuntar.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite