Cercetările împotriva lui Alec Baldwin, după împuşcarea fatală, abandonate oficial, în lumina unor „fapte noi"

0
Publicat:

Acuzaţiile împotriva actorului american Alec Baldwin, anchetat pentru omor prin imprudenţă după o împuşcare fatală pe platoul de filmare, au fost abandonate oficial, în lumina unor "fapte noi" care merită aprofundarea anchetei, scrie AFP, citată de Agerpres.

Alec Baldwin și Halyna Hutchins. FOTO Shutterstock
Alec Baldwin și Halyna Hutchins. FOTO Shutterstock

Potrivit celor cei doi noi procurori care au preluat dosarul în martie, aceste noi elemente „necesită o anchetă şi o analiză criminalistică mai aprofundate care nu vor putea fi încheiate înainte de audierea preliminară" programată pentru 3 mai în acest dosar.

Actorul nu a ieşit însă complet din vizorul justiţiei.

„Ancheta este activă şi în desfăşurare", au precizat procurorii, rezervându-şi dreptul de a demara noi urmăriri penale dacă este cazul.

Arma ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe

Tragedia care a declanșat ancheta s-a întâmplat pe 21 octombrie 2021, în timpul filmărilor  la lungmetrajul "Rust", desfăşurate într-o fermă din statul american New Mexico.

Platoul de filmare a devenit scena unei drame atunci când Alec Baldwin a manevrat o armă ce ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe, însă din care a fost tras un glonte real, care a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Pistolul ar fi fost modificat înainte de a fi livrat echipei de filmare

Los Angeles Times scrie că noile elemente aduse în faţa justiţiei se referă la arma tragediei. Pistolul ar fi fost modificat înainte de a fi livrat echipei de filmare, crescând şansele de unui tir neprevăzut, potrivit explicațiilor date jurnalului de trei surse apropiate dosarului.

Acest aspect acreditează versiunea lui Alec Baldwin, care a declarat că este nevinovat încă de la început. Actorul de 65 de ani a susţinut întotdeauna că a primit asigurări că arma lui este inofensivă şi, a neagat că a apăsat pe trăgaci.

Acuzat de omor prin imprudenţă, Alec Baldwinel a pledat nevinovat. Dacă ar fi găsit totuși vinovat. Alec Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari. Deocamdată însă, cercetările împotriva sa sunt abandonate oficial.

Cercetările începute împotriva armurierului au fost menținute

În schimb, cercetările începute împotriva armurierului angajat pentru acel film, Hannah Guttierez-Reed, acuzată şi ea de omor prin imprudenţă, au fost menţinute.

Poliţiştii americani au concluzionat, în timpul anchetei iniţiale, că ea a fost persoana care a plasat muniţie reală în arma folosită de Alec Baldwin, în locul unor gloanţe oarbe.

Acuzarea din acest proces a prezentat deja semne de fragilitate în ultimele săptămâni.

Pocurorii însărcinaţi iniţial cu dosarul s-au retras. O circumstanţă agravantă ce îl viza pe Alec Baldwin, care îl făcea pe acesta să rişte să petreacă cinci ani în închisoare, a fost, de asemenea, abandonată din cauza unui viciu de procedură.

Cercetările sunt acum în mâinile a doi noi procurori, Kari Morrissey şi Jason Lewis.

Filmările de la lungmetrajul "Rust" au fost reluate săptămâna aceasta în Montana, în prezenţa soţului Halynei Hutchins, Matthew, în calitate de producător executiv. În octombrie 2022, el a renunţat la procesul pe care l-a deschis în civil împotriva lui Alec Baldwin în urma unui acord a cărui sumă nu a fost divulgată.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite