Actorul Alan Arkin a murit. Artistul recompensat cu Oscar pentru rolul din „Little Miss Sunshine” avea 89 de ani VIDEO

0
Publicat:

Actorul Alan Arkin, care a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul său din comedia „Little Miss Sunshine/ Fiecare se crede normal”, a murit la vârsta de 89 de ani, după o carieră de șase decenii, relatează Daily Mail.

Alan Arkin
Alan Arkin a murit la vârsta de 89 de ani. FOTO: EPA EFE (Arhivă)

Fiii săi Adam, Matthew și Anthony Arkin au confirmat decesul actorului într-o declarație pentru People: „Tatăl nostru a fost o forță a naturii cu un talent unic, atât ca artist, cât și ca om. Un soț, tată, bunic și străbunic iubitor, a fost adorat și ne va lipsi foarte mult”, au transmis ei. 

Conform Variety, Arkin a murit la locuința sa din orașul Carlsbad, California. 

În timpul carierei sale, Arkin a fost recompensat și cu un premiu Tony pentru interpretarea din „Enter Laughing”. 

Născut în anul 1934, în Brooklyn, actorul s-a mutat în Los Angeles 11 ani mai târziu, când tatăl său, David Arkin, a început să lucreze ca scenograf.  Celebrul actor a făcut parte dintr-un grup folk numit Tarriers, care, în anul 1957, s-a bucurat de succes cu „The Banana Boat Song”.

În cele din urmă, a decis să-și îndrepte atenția către actorie, iar la începutul anilor 1960 a intrat în trupa Second City din Chicago, devenită legendară. În anul 1963 își făcea debutul pe Broadway în „Enter Laughing”, iar șase ani mai târziu a regizat un scurtmetraj, intitulat „People Soup”, care a avut ca rezultat o nominalizare la Oscar. 

Cu toate acestea, munca sa pe scenă la începutul carierei a fost „o tortură", a mărturisit el, deoarece actorii „nu sunt încurajați să experimenteze sau să se joace foarte mult"

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite