Doliu în baschet: A murit Gabriel Calancea, omul care și-a dedicat viața sportului

0
Publicat:

Fostul baschetbalist, Gabriel Calancea, a încetat din viaţă, la doar 56 de ani, a anunţat, joi, Federaţia Română de baschet pe site-ul său.

Calancea jpg

''Preşedintele clubului CSU Braşov şi-a trăit ultimele clipe acolo unde se şi născuse: la malul marii. Din păcate, un accident stupid a curmat viaţa celui care venise cu familia pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micuţii participanţi la Competiţia Naţională de MiniBaschet U12'', se arată în comunicat.

Fratele selecţionerului echipei naţionale feminine, Dan Calancea, Gabriel şi-a dedicat viaţa baschetului. Şlefuit de antrenorul Mărţişor Hondrilă, Gabriela Calancea a fost convocat la loturile naţionale de juniori, reprezentând România. În 1985, împreună cu fratele său, s-a mutat la Braşov, urmând cursurile Facultăţii de Electrotehnică. În oraşul de sub Tâmpa, cei doi au devenit printre cei mai importanţi jucători ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat până la finalul carierei, menţionează sursa amintită.

După retragerea din activitatea de jucător, Gabriel Calancea a a devenit preşedintele CSU Braşov. Anul acesta, el împlinea 38 de ani de activitate neîntreruptă (ca jucător, şi apoi conducător) în cadrul clubului alb-albastru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite