„Wednesday“: actrița Jenna Ortega strălucește, dar „magia“ „Familiei Addams“ s-a pierdut VIDEO FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protagonista a avut „pantofi mari“ de încălțat, după rolul remarcabil făcut de Christina Ricci în anii ʼ90, dar e o adevărată revelație. Serialul Netflix, însă, nu prea, notează presa internațională.

Actriței hispanice Jenna Ortega, 20 de ani, (unul dintre starurile lansate de Disney) îi reușește o antieroină încântătoare și, fără îndoială, este vedeta serialului filmat de Netflix în România. O singură privire aruncată cu colțul ochiului poate transmite telespectatorilor o mulțime de emoții, iar interpretarea, per ansamblu, este lăudată de întreaga presă internațională. Lansat pe 23 noiembrie (într-o zi de miercuri), serialul este deja în tendințe pe Netflix.

Jenna Ortega a avut o misiune grea de îndeplinit – aceea de a deveni Wednesday – personaj asociat în memoria publicului cu actrița Christina Ricci, care a interpretat acest rol în cele două lungmetraje de succes „Famillia Addams“ (1991) și „Valorile familiei Addams“ (1993).

Jenna Ortega protagonista serialului „Wednesday“
Jenna Ortega protagonista serialului „Wednesday“, lăudată de presa internațională FOTO Netflix

I-a reușit atât de bine, încât restul distribuției este eclipsat. „Morticia (Catherine Zeta-Jones) și Gomez (Luiz Guzman), deși aduc personajelor un surplus de excitare interzis minorilor, abia dacă sunt personaje secundare. Unchiul Fester apare doar într-un episod, iar Lurch ( jucat de George Burcea, fostul soț al Andreei Bălan – n.r.) abia e vizibil. Asta nu este «Familia Addams». Totul este numai despre Wednesday“, scrie The Hollywood Reporter.

Christina Ricci în rolul Wednesday
Christina Ricci în rolul Wednesday FOTO Profimedia

Primele minute din serial redau atmosfera tipică din Familia Addams: ciudată, misterioasă, înfricoșătoare. Primul episod începe cu adolescenta Wednesday care merge pe culoarele Liceului „Nancy Reagan“, punând la cale o răzbunare pe sportivii care i-au făcut o farsă fratelui ei. Drept urmare aduce pești piranha în bazinul de înot.

„Această Wednesday adolescentă este la fel de magnetică pe cât a fost fetița Wednesday, portretizată de Christina Ricci. Dar când părinții ei decid să o multe la alt liceu și o trimit la misterioasa Academie Nevermore, povestea ei și a familiei Addams trece printr-o «netflixificare»“, notează Variety.

Geniul macabrului, așa cum a fost numit Tim Burton, este producător al serialului și a regizat patru dintre cele opt episoade ale acestui sezon.

„Wednesday“, un serial pentru adolescenții de azi, în care fanii Familiei Addams nu se vor regăsi 

„În pofida prestației extraordinare a actriței Jenna Ortega și a implicării active a lui Timp Burton, «Wednesday» nu reușește să surprindă, în ansamblu, acel ceva care a făcut «Familia Addams» atât de visceral de ciudată. Cu toate acestea, îi face pe adolescenții fani Netflix să «vibreze»“, mai scrie Variety.

„Wednesday“ este prima producție Neflix filmată în România. Printre producători se numără și Carmen Pepelea („Restul e tăcere“), iar în serial a apărut și Victor Dorobanțu (Thing). La sfârșitul anului trecut, actrița Catherne-Zeta Jones s-a aflat în România, pentru filmările la acest serial (are doar apriții episodice). În noul serial apare și Christinna Ricci.

La lansarea oficială a serialului, care a avut loc loc săptămâna trecută, la Los Angeles, au participat și Victor Dorobanțu și George Burcea, împreună cu iubita sa, Viviana Sposub.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite