„Urzeala torentelor“: Cele mai piratate seriale de televiziune în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Urzeala tronurilor/Game of Thrones“ deţine titlul de cea mai piratată producţie TV pentru al treilea an consecutiv
„Urzeala tronurilor/Game of Thrones“ deţine titlul de cea mai piratată producţie TV pentru al treilea an consecutiv

Serialul HBO „Urzeala tronurilor/Game of Thrones“ demostrează încă o dată că este un adevărat fenomen al televiziunii moderne, demn de menţionat chiar şi în discursul unei regine. Seria a ocupat primul loc în topul celor mai piratate producţii TV din anul 2014 şi deţine acest titlu pentru al treilea an consecutiv, potrivit independent.co.uk.

Potrivit topului anual întocmit de site-ul TorrentFreak, „Urzeala tronurilor“ a avut peste 8,1 milioane de descărcări ilegale pe internet, pe site-urile de tip torente, aproape dublu faţă de următorul clasat.

Pe locul al doilea s-a situat serialul  The Walking Dead“, produs de AMC, cu 4,8 milioane de descărcări, iar podiumul a fost completat de mproducţia CBS „The Big Bang Theory“, cu 3,9 milioane de downloaduri ilegale.
Clasamentul ia în considerare  doar descărcările propriu-zise, nu şi difuzările online pe diverse site-uri care nu deţin drepturi, ceea ce face ca cifrele reale să fie, de fapt, mult mai mari.

„Game of Thrones“ a ocupat primul loc şi în topurile din 2012 (4,2 milioane descărcări) şi din 2013 (5,9 milioane descărcări). Totodată, serialul a bifat recent un nou record şi a devenit cel mai piratat show din istoria entertainmentului. La începutul anului, „Game of Thrones“  a devenit cea mai vizionată producţie a postului HBO, iar oficialii postului susţin că pirateria chiar a contribuit la acest lucru.

Jeff Bewkes, CEO al Time Warner, grupul care deţine HBO, a declarat în trecut că pirateria online a ajutat postul HBO, contribuind la o creştere a numărului de abonaţi ai acestui post de televiziune. „«Game of Thrones» este cel mai piratat serial din lume. Acest titlu e mai bun decât un premiu Emmy“, declara Jeff Bewkes.

urzeala tronurilor foto hbo

Lena Headey, în rolul personajului Cersei Lannister

Bazat pe seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc/A Song of Ice and Fire“, semnată de George R. R. Martin, „Urzeala tronurilor“ dezvăluie intrigile, conspiraţiile şi lupta pentru putere din tărâmului mitic Westeros. 

Serialul, care a avut premiera în 2011, s-a transformat într-un adevărat fenomen ce a trecut graniţele TV. Producţia îi are în distribuţie, printre alţii, pe Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow) şi Maisie Williams (Arya Stark).

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a generat o adevărată frenezie pe Twitter, după tradiţionalul său discurs de Crăciun, în care a făcut o referire la „Urzeala tronurilor“. Al cincilea sezon al serialului va fi difuzat pe HBO România în primăvara anului 2015.


Top 10 cele mai piratate producţii de televiziune în 2014

  • „Urzeala tronurilor“ - 8,1 milioane de descărcări
  • „The Walking Dead“ - 4,8 milioane de descărcări
  • „The Big Bang Theory“ -3,9 milioane de descărcări
  • „How I Met Your Mother“ - 3,5 milioane de descărcări
  • „Gotham“ - 3,2 milioane de descărcări
  • „Arrow“ - 2,9 milioane de descărcări
  • „Anatomia lui Grey/ Grey's Anatomy“ - 2,8 milioane de descărcări
  • „Vikingii“ - 2,7 milioane de descărcări
  • „Suits“ - 2,5 milioane de descărcări
  • „South Park“ - 2,4 milioane de descărcări
TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite