Serialul „Urzeala tronurilor“, cea mai piratată formă de entertainment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimul
episod din cel de-al patrulea sezon al serialului „Urzeala tronurilor“, a avut două milioane de downloadări în primele 24 ore FOTO HBO
Ultimul episod din cel de-al patrulea sezon al serialului „Urzeala tronurilor“, a avut două milioane de downloadări în primele 24 ore FOTO HBO

Serialul „Urzeala tronurilor/Game of Thrones“ a bifat un nou record şi a devenit cel mai piratat show din istoria entertainmentului. La două luni de la finalul celui de-al patrulea sezon, serialul are aproximativ 300.000 de descărcări ilegale pe zi.

Ultimul episod din cel de-al patrulea sezon al serialului „Urzeala tronurilor“, difuzat în luna iunie, a avut două milioane de downloadări în primele 24 ore după ce a fost difuzat de postul HBO. „Acest titlu e mai bun decât un premiu Emmy“, declara atunci Jeff Bewkes, CEO al Time Warner, grupul care deţine HBO.

La două luni de la acel moment, producţia HBO încă are o cotă imensă de popularitate printre internauţi, cu 300.000 de descărcări în fiecare zi. Potrivit unui raport al companiei Semetric, care monitorizează downloadurile serialelor, filmelor, clipurilor, jocurilor video (şi ale tuturor celorlalte forme de entertainment media), „Game of Thrones“ este, de departe, cel mai popular.

Astfel episoadele serialului de la HBO au adunat peste jumătate din numărul total de downloadări pentru seriale TV şi mai multe descărcări decât numărul total de piese muzicale downloadate în reţelele de tip Torrente. „Urzeala tronurilor/Game of Thrones“ a fost cel mai piratat serial şi în 2013

„Game of Thrones“ a câştigat sâmbătă seara, la gala Creative Arts Emmy, trei trofee: cea mai bună regie artistică, cele mai bune costume şi cel mai bun machiaj pentru un serial de ficţiune, precum şi trofeul pentru cele mai bune efecte speciale.

La cea de-a 66-a ediţie a premiilor Primetime Emmy, care va avea loc pe 26 augut, la Los Angeles, „Game of Thrones“ a adunat cele mai multe nominalizări, (19), inclusiv la categoria Cel mai bun serial dramă.

Bazat pe seria de romane fantasy „Cântec de gheaţă şi foc/A Song of Ice and Fire“, semnată de George R. R. Martin, „Urzeala tronurilor“ dezvăluie intrigile, conspiraţiile şi lupta pentru putere din tărâmului mitic Westeros, dusă de câteva familii nobile medievale.

Serialul, care a avut premiera în 2011, s-a transformat într-un adevărat fenomen ce a trecut graniţele TV. Producţia îi are în distribuţie, printre alţii, pe Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow) şi Maisie Williams (Arya Stark).


 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite