Tun imobiliar de opt milioane de euro analizat la „Dosarele DNA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Saizu,
prezentatorul emisiunii, dezăluie culisele „dosarului Poşta“
FOTO Prima TV
Marius Saizu, prezentatorul emisiunii, dezăluie culisele „dosarului Poşta“ FOTO Prima TV

Emisiunea „Dosarele DNA“ prezintă, în ediţia de la 21:30, la Prima TV, „dosarul Poşta“, o afacere necurată din care doi foşti miniştri, Tudor Chiuariu şi Zolt Nagy, au scăpat la mustaţă de închisoare. Totodată, „Dosarele DNA“ adaugă o nouă rubrică prin care telespectatorii pot afla care sunt cazurile analizate în prezent de procurori.

Marius Saizu redeschide „dosarul Poşta“, în care un imobil din centrul Bucureştiului (Calea Victoriei 133 - 135) a fost trecut fraudulos din proprietatea Poştei Române în cea a unei companii private. Zolt Nagy, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei de la acea vreme, a iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru a „elibera“ terenul de 13.000 de metri pătraţi din proprietatea publică. Tudor Chiuariu, pe atunci Ministru al Justiţiei, a avizat proiectul „ignorând opinia specialiştilor din subordine care susţinuseră că acest demers este ilegal“, conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Astfel, „dosarul Poşta“ a adus statului român un prejudiciu de peste opt milioane de euro.

Procurorul DNA Monica Danciu descrie modul în care au decurs investigaţiile în „dosarul Poşta“, iar echipa emisiunii „Dosarele DNA“ va prezenta şi alte cazuri celebre de fraude de milioane de euro făcute prin tranzacţii imobiliare.

De asemenea, ediţia de astăzi a emisiunii de la Prima TV include şi o rubrică specială. Telespectatorii vor putea afla cine a mai fost chemat la audieri de Direcţia Naţională Anticorupţie în săptămâna precedentă şi care sunt cazurile analizate în prezent de procurorii DNA.

În acest sens, Marius Saizu, prezentatorul emisiunii declară că „este important să înţelegem cum a reuşit DNA să dovedească fraude şi acte de corupţie de milioane de euro, în care adeseori sunt implicate nume mari din România, dar să vedem şi ce fac procurorii DNA, acum, pentru a duce mai departe lupta împotriva corupţiei“.

Emisiunea „Dosarele DNA“ continuă seria dezvăluirilor uluitoare despre actele de corupţie din ţara noastră. Săptămâna trecută aţi putut urmări imagini în exclusivitate obţinute de Prima TV despre cazul „Fabrica de permise“ de la Argeş, în care Vali Vijelie ar fi dat mită de 15.000 de euro. Aflaţi detaliile urmărind Dosarele DNA online pe site-ul Prima TV.

Extra info Dosarul Poşta:

Cei doi miniştri au declarat înaintea procesului că:

  • „Mă bucur că acest dosar va ajunge în instanţă. Sunt sigur că această acuzaţie total nefondată va fi clarificată în scurt timp“ (Tudor Chiuariu).
  • „Eu sper să se clarifice cât mai repede această neînţelegere, acel teren era deja al Poştei Române, care avea şi titlu de proprietate pe el. Procurorii nu înţeleg că rolul unui ministru este de a iniţia şi a viza acte de Guvern. Acuzaţia mi se pare o aberaţie juridică.“ (Zsolt Nagy)

Sentinţe definitive:

  • Fostul ministrul al Justiţiei Tudor Chiuariu (PNL) a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.
  • Fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare.
  • Mihai Toader, fost director al Poştei Române, a fost condamnat la patru ani de închisoare, tot cu suspendare.
  • Andrei Marinescu, fostul director al Direcţiei de Dezvoltare Strategică a Companiei Naţionale Poşta Română, a primit trei ani şi jumătate, cu suspendare.
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite