Emisiunea „Dosarele DNA“ redeschide cazul „Voicu“: declaraţii în exclusivitate ale procurorului Lucian Papici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Saizu,
prezentatorul emisiunii „Dosarele DNA“, aduce în atenţie „cazul
Voicu“ FOTO Prima TV
Marius Saizu, prezentatorul emisiunii „Dosarele DNA“, aduce în atenţie „cazul Voicu“ FOTO Prima TV

Marius Saizu prezintă, la emisiunea „Dosarele DNA“, de la ora 21:30, la Prima TV, cazul „Voicu“, în care au fost implicaţi, ca martori şi acuzaţi, un număr record de magistraţi, oameni de afaceri şi politicieni. De asemenea, Lucian Papici, procurorul de caz, face declaraţii în exclusivitate despre modul în care reţeaua de corupţie a fost anihilată.

Echipa emisiunii „Dosarele DNA“ prezintă în exclusivitate, în această seară, de la ora 21:30, la Prima TV, declaraţiile procurorului DNA, Lucian Papici, cel care a construit dosarul pe baza căruia au fost condamnaţi senatorul PSD Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi doi oameni de afaceri, Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Procurorul de caz, Lucian Papici dezvăluie cum au decurs investigaţiile în dosarul care a zguduit lumea politică şi a dezamorsat o întreagă reţea de corupţie la nivel înalt. De asemenea, Papici relatează cum inculpaţii au făcut tot posibilul pentru a-şi ascunde faptele, de la întocmirea unor documente false prin care încercau să-şi justifice mitele, până la inventarea unui limbaj codificat.

De exemplu, senatorul Cătălin Voicu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu aveau un între vocabular codat. Când doreau să vorbească despre „bani“ spuneau „medicamente“, „instanţa“ era înlocuită cu „spital“, „judecătorul Costiniu“ era „domnul doctor“, „soluţiile nefavorabile“ erau „cancer“, iar Direcţia Naţionala Anticorupţie se transforma în „Direcţia Naţională de Sănătate“. Toate acestea pentru a ascunde actele de corupţie, mită şi trafic de influenţă.

Marius Saizu, prezentatorul producţiei Prima TV, spune că „în emisiunea «Dosarele DNA» veţi putea vedea declaraţiile exclusive ale procurorului de caz şi reconstituirile interceptărilor şi filajelor care au constituit probe cruciale în acest dosar“.

Mai multe informaţii despre „dosarul Voicu“:

„Dosarul Voicu“: Senatorul PSD, Cătălin Voicu a fost anchetat şi condamnat pentru că a primit sute de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni pe lângă judecători şi poliţişti şi a obţine decizii favorabile în dosarele în care aceştia erau implicaţi.

Sumele primite de Cătălin Voicu pentru a obţine sentinţe favorabile:

  • 250.000 de euro de la Costel Căşuneanu;
  • 120.000 lei de la Marius Locic.

Condamnări:

  • Cătălin Voicu (fost senator PSD) - 7 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă;
  • Marius Locic - 4 ani de închisoare cu executare;
  • Florin Costiniu (fost judecător) - 4 ani de închisoare cu suspendare;
  • Costel Căşuneanu - 4 ani de închisoare cu suspendare.

Alte ediţii ale emisiunii „Dosarele DNA“:

Două cazuri de maximă amploare au ţinut capul de afiş al emisiunii: dosarul „Schimbului de terenuri“ şi dosarul „Loteria Română“. Astfel, Prima TV a prezentat pe larg povestea din spatele dosarelor în care au fost acuzaţi şi condamnaţi Gigi Becali, fost europarlamentar, şi George Copos, fost vice-premier.

„Dosarele DNA“, la Prima TV: totul despre cazul „Valiza“, în care a fost condamnat Gigi Becali

Laura Codruţa Kövesi, Procurorul-şef al DNA, a acordat un amplu interviu echipei „Dosarele DNA“ în care a vorbit despre două dosare celebre, instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie. Este vorba de Dosarul „Trofeul Calităţii“, în care a fost condamnat Adrian Năstase, fostul prim-ministru al României, şi Dosarul ICA (Institutul de Cercetări Alimentare) (Telepatia), în care a fost condamnat Dan Voiculescu, om de afaceri şi fostul senator.

Kövesi, declaraţii exclusive despre dosarul „ICA” în care a fost condamnat Dan Voiculescu

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite