OTV emite de la Vatican, din cartierul televiziunilor exilate. Dan Diaconescu: „Ce să vă spun... e superb!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dan diaconescu

REVENIRE Dan Diaconescu jubilează după ce, marţi seară, a fost din nou live ore în şir. OTV emite iarăşi, după nouă luni, din Italia, unde patronul se laudă că a obţinut o licenţă. Viitorul „Televiziunii Poporului“ e , totuşi, incert.

OTV, postul de televiziune al lui Dan Diaconescu, a revenit pe micile ecrane, după ce, la 23 ianuarie 2013, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras licenţa pentru acest post din cauza amenzilor neachitate din ultimii ani.

Marţi seară, Dan Diaconescu a realizat o emisiune-maraton din studioul de la Bucureşti, însă show-ul a putut fi urmărit doar de telespectatorii de pe teritoriul Italiei şi de cei care au antene de satelit. OTV emite în prezent pe frecvenţa italiană a postului Romit.

Chiar şi după acest artificiu, OTV-ul lui Diaconescu nu scapă de CNA. Narcisa Iorga, unul dintre cei 11 membri ai acestui for, spune că „şi în Italia există un CNA, iar amenzile de acolo sunt mai mari. CNA-ul din România poate sesiza CNA-ul din Italia pentru că legea audiovizualului are coordonate similare în toată comunitatea europeană. De exemplu, noi am sesizat CNA-ul din Ungaria după ce pe postul Duna TV a fost difuzată publicitate electorală în afara programelor electorale. Deci, nu scapă de CNA nici în Italia”.

Dan Diaconescu nu se teme şi e convins că CNA-ul italian e mai docil: „E şi în Italia CNA, dar nu închide televiziuni ca la noi, ci roagă posturile să codeze programele porno din timpul zilei şi cam atât. Legea lor are patru rânduri şi nu prevede absolut nimic”.

PLATFORMA „TELEVIZIUNE GRATIS LA TOT POPORUL”

Televiziunea poporului nu va intra prea curând în grila de programe a marilor difuzori de televiziune din România. RCS-RDS şi Romtelecom nu şi-au manifestat până acum interesul pentru OTV.
Dan Diaconescu are o soluţie şi pentru acest impas: „Dacă nu ne vor prelua, de luna viitoare ne vom face platforma noastră, cum sunt astea, Orange TV, Focus TV... Vom aduce în portul Constanţa un milion de antene, le vom vinde contra unei sume de bani şi asta e tot. După ce cumperi antena noastră, ai televiziune gratis toată viaţa, 3.000 de posturi! Această platformă a noastră se va chema «Televiziune gratis la tot poporul»”.

INTERVIU. Dan Diaconescu: „Mă aştept ca Ponta să ceară Guvernului italian închiderea OTV”

"Adevărul": Gata? Aţi început să emiteţi?
Dan Diaconescu: Pe 15 octombrie, cum am promis! Statul italian ne-a eliberat o licenţă de emisie prin satelit valabilă pentru toată suprafaţa Terrei. Mai avem o licenţă de emisie digital terestru în Italia, adică suntem prinşi pe canalul 246. În Italia sunt nişte frecvenţe pe care oamenii le prind cu televizorul gol. Bagi în priză televizorul fără antenă, fără nimic, şi prinzi toate canalele. OTV-ul este pe 246 şi poate fi recepţionat de toţi românii din Italia. 

În România cine vă prinde?
Suntem poziţionaţi pe satelitul Eutelsat 16 grade est. Putem fi recepţionaţi de toţi cei care au antene parabolice. Şi pe internet, la adresa televiziuneapoporului.ro

A fost uşor să obţineţi licenţa în Italia?
Da, şi cred că în trei-patru luni toate televiziunile se vor muta în Italia. Eu regret că nu m-am înregistrat acolo în 2002, când m-a închis Adrian Năstase. Aici e mult mai simplu, oamenii se poartă frumos, taxele sunt mai mici, ce să vă spun... e superb. Plus că legea audiovizualului italian nu prevede nicio amendă, nicio posibilitate de închidere a unei televiziuni. De altfel, noi, acolo, pe stradă, la Vatican, suntem vecini cu televiziuni ruseşti, arăbeşti, din Venezuela. Sunt foste televiziuni închise din toată lumea. Sunt vreo 9.000 de televiziuni înmatriculate în Italia şi statul italian ia o cârcă de bani. Am obţinut licenţa în 5 minute, dar contra unei sume consistente.

Cei de la CNA spun că nu veţi scăpa de vigilenţa lor...
Sunt aşa de naivi încât au făcut o adresă acum vreo trei luni către statul italian şi au întrebat dacă e adevărat că au dat o licenţă unei televiziuni din România. Şi ăia au zis: „Nu”. Un stat nu poate să dea licenţă decât unei firme din acel stat. Evident că noi suntem o firmă italiană care ne-am înfiinţat şi apoi am cerut licenţa. Oricum, eu mă aştept ca domnul Ponta să meargă la Guvernul italian şi să ceară închiderea noastră. Ar fi de senzaţie, ne-ar lansa pe orbita internaţională.

„Fără ajutorul Vaticanului nu ştiu ce ne făceam. Forţele binelui înving. Conducătorii vor păţi cu noi cum au păţit cu Radio Europa Liberă”. Dan Diaconescu patron OTV   „Am înţeles că nu s-a obţinut o licenţă în Italia, ci se foloseşte de o televiziune deja existentă. OTV-ul funcţionează ca o casă de producţie care difuzează pe acel canal emisiunile sale”. Narcisa Iorga membru CNA

Citeşte şi:

Reclamele campaniei Roşia Montană îi dezbină pe membrii CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, oprirea campaniei care promovează mineritul la Roşia Montană, motivând că reclamele încalcă articolul din lege care spune că spoturile nu trebuie „să stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei”.

Dan Diaconescu a blocat centrala telefonică la prima transmisie a „noului OTV“

După ce televiziunea OTV, deţinută de Dan Diaconescu, a fost închisă de CNA la începutul anului, preşedintele fondator al PP-DD a găsit o soluţie de criză. Postul său emite din nou, cu ajutorul unui prieten din Italia care deţine Romit TV, televiziune ce are licenţă de transmisie prin satelit.

Raport FreeEx: Relaţia „incestuoasă” dintre presă şi politic a decredibilizat mass-media

Raportul despre libertatea de exprimare al ActiveWatch, publicat astăzi, atrage atenţia că traseul jurnalism-politică al unor ziarişti a vulnerabilizat şi decredibilizat presa din România în 2012. Agenţia de Monitorizare a Presei dă câteva exemple explicând că „politizarea excesivă a infestat industria media”.

OTV. Cei 11 ani care au murdărit România

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să retragă licenţa postului de televiziune OTV, din cauza amenzilor primite în ultimii patru ani şi neachitate.

Necrologul OTV

În primele două ore după ce emisia OTV a fost întreruptă, audienţa televiziunii lui Dan Diaconescu a fost de 5.200 de telespectatori pe minut, la nivel urban, adică 0,058% rating. Acesta e certificatul de deces al OTV.

Femeia care l-a trimis la culcare pe domnu’ Dan

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa postului de televiziune OTV la iniţiativa Laurei Georgescu, proaspăt numită în fruntea CNA.

VIDEO Momente tragicomice din istoria învolburată a televiziunii din garsonieră

Postul lui Dan Diaconescu a cunoscut o evoluţie sinuoasă, fiind chiar închis în urmă cu mulţi ani. Subiecte precum Elodia, Crima din Primăverii sau Tolea Ciumac i-au adus mulţi telespectatori lui „Domnu' Dan” şi tot la fel de mulţi bani.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite