OTV a început să emită ilegal vineri noaptea în România, pe licenţa DD TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultima săptămână, Dan Diaconescu a declarat de mai multe ori că va relua emisia OTV
În ultima săptămână, Dan Diaconescu a declarat de mai multe ori că va relua emisia OTV

Televiziunea OTV a început să emită oficial, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în România, pe frecvenţa de satelit a postului DD TV, însă inserarea OTV pe DD TV este ilegală, după cum a declarat, pentru Mediafax, Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

CNA a retras, pe 22 ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. De atunci, Dan Diaconescu a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes, până în noaptea de vineri spre sâmbătă, când OTV a început să emită din nou pe satelit, pe frecvenţa televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlată tot de Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licenţa DD TV este însă ilegală, pentru că postul are voie să difuzeze în grila sa filme, într-un procent de 67,5%, şi programe preluate de la televiziunea de muzică populară Inedit TV (32,5%), a declarat Laura Georgescu, preşedintele CNA.

CNA nu a aprobat modificarea grilei de emisie a DD TV, astfel încât DD TV să poată să retransmită programe în direct ale OTV.

"Aseară, când pe DD TV a intrat semnalul OTV, a fost făcută o ilegalitate. Ca atare, în cursul zilei de sâmbătă vom demara un control, vom ridica înregistrările martor de la DD TV şi, în şedinţa de marţi a Consiliului, vom hotărî ce sancţiune aplicăm", a mai spus Laura Georgescu.

Televiziunea DD TV - care difuza în mod curent în special programe de desene animate - a început să transmită vineri, în jurul orei 23.00, o emisiune în direct cu Dan Diaconescu, pe ecran fiind postată pe lângă sigla DDTV şi sigla OTV.

"Eu am contract cu Direct Digital TV şi am constatat cu stupoare aseară ce fac ei. Semnalul vine din bulevardul Preciziei din Bucureşti. DD TV, care a emis până ieri desene animate, are sediul în Preciziei", a spus Rareş Gărduş, administratorul firmei Digital Sky SRL, care ridică semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est.

Gărduş a mai spus că, din punct de vedere legal, compania sa Digital Sky nu poate să intervină şi să nu mai retransmită DD TV. "Aştept să văd ce se va întâmpla, pentru că modificarea de grilă a unei televiziuni se face cu aprobarea CNA. Probabil CNA va lua măsuri, nu ştiu ce măsuri (...) Eu am primit aprobare de la ANCOM şi am ridicat semnalul DD TV la satelit. Semnalul a mers bine merci până aseară, pe la 23.00, când DDTV a luat decizia de a retransmite un alt program. Nu ştiu de unde retransmite. Am văzut că scrie pe ecran că este retransmis din Italia şi l-am văzut pe Dan Diaconescu la o măsuţă. Dar eu nu pot să afectez acel program, pentru că îmi încalc licenţa de la ANCOM, trebuie să îl duc (semnalul la satelit, n.r.) aşa cum e", a spus Rareş Gărduş.

Întrebat în câte case din România poate fi recepţionat în prezent OTV, Rareş Gărduş a spus: "Pe reţelele de cablu pe care DD TV era retransmis. Dar DD TV era pe nişte reţele mici din ţară, nu pe RCS şi pe UPC". Pe de altă parte, OTV poate fi recepţionat de persoanele care deţin o antenă de satelit şi o poziţionează după coordonatele DD TV. Surse din industria media au declarat pentru Mediafax că sunt câteva mii de persoane care deţin astfel de antene individuale.

În ultima săptămână, Dan Diaconescu a declarat de mai multe ori că va relua emisia OTV şi că va emite dintr-o biserică de la Vatican. Însă, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă că "OTV nu emite de la Vatican, iar Diaconescu nu are rezidenţă în Statul Cetăţii Vaticanului", precizând că "afirmaţiile lui Dan Diaconescu sunt absolut false şi nefondate".

Pe de altă parte, pe 16 octombrie, Dan Diaconescu a anunţat că a început să emită în Italia pe frecvenţa televiziunii Romit TV, dar şi pe internet. Însă, Romit TV emite în Italia pe o licenţă digitală terestră şi nu deţine o licenţă de satelit proprie, după cum nici OTV nu deţine vreo licenţă audiovizuală în Italia.

dan diaconescu

CNA a retras, în şedinţa din 22 ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Licenţa OTV a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă, şi nu a făcut la CNA dovada achitării lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.

Mai multe despre eforturile lui Dan Diaconescu de a deschide postul OTV:

OTV emite de la Vatican, din cartierul televiziunilor exilate. Dan Diaconescu: „Ce să vă spun... e superb!“

Dan Diaconescu jubilează după ce, marţi seară, a fost din nou live ore în şir. OTV emite iarăşi, după nouă luni, din Italia, unde patronul se laudă că a obţinut o licenţă. Viitorul „Televiziunii Poporului“ e , totuşi, incert.

OTV nu emite de la Vatican. Biroul de presă al Sfântului Scaun îndeamnă „să nu se dea crezare afirmaţiilor lui Dan Diaconescu“

Televiziunea OTV, deţinută de Dan Diaconescu, nu emite de la Vatican, aşa cum a declarat patronul postului, potrivit unui comunicat emis de biroul de presă al Sfântului Scaun.

Dan Diaconescu a blocat centrala telefonică la prima transmisie a „noului OTV“

După ce televiziunea OTV, deţinută de Dan Diaconescu, a fost închisă de CNA la începutul anului, preşedintele fondator al PP-DD a găsit o soluţie de criză. Postul său emite din nou, cu ajutorul unui prieten din Italia care deţine Romit TV, televiziune ce are licenţă de transmisie prin satelit.

Femeia care l-a trimis la culcare pe domnu’ Dan

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa postului de televiziune OTV la iniţiativa Laurei Georgescu, proaspăt numită în fruntea CNA.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri