Oscar 2016: gala va fi difuzată live în România la Digi 24 şi Digi Film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Digi 24 şi Digi Film vor difuza cea de-a 88-a ediţie a galei premiilor Oscar, care se va desfăşura pe 14 februarie, la Los Angeles.

Posturile Digi 24 şi Digi Film vor difuza, în direct, atât anunţarea nominalizărilor la premiile Oscar 2016, cât şi gala de decernare a celor mai prestigioase trofee din industria cinematografică. 

Cele mai importante figuri ale cinematografiei internaţionale se vor afla, pe 28 februarie, pe covorul roşu din faţa Dolby Theatre din Hollywood, unde va fi găzduită  cea de-a 88-a ediţie a celor mai importante premii ale industriei filmului, Oscarurile. Digi Film şi Digi24 vor aduce pe micul ecran, în exclusivitate în România, cea mai urmărită gală de premiere din lume. 

De asemenea, joi,14 ianuarie, la ora 15.30, Digi24 şi Digi Film difuzează, în direct de la Los Angeles, poate cel mai aşteptat moment al acestui debut de an de la Hollywood: anunţarea nominalizărilor. Dacă în anii trecuţi existau încă dinainte de acest moment favoriţi, 2016 e destul de sărac la categoria supoziţii. Excepţie fac Leonardo Di Caprio, care are un rol magistral în „The Revenant“ şi speră la primul Oscar din carieră, şi „The Spotlight“, filmul care are la bază povestea unei anchete jurnalistice a celor de la „Boston Globe“ ce a provocat un scandal imens în America. Printre pretendenţii la diverse categorii se afla şi „Mad Max: Drumul Furiei/ Mad Max: Fury Road“, „The Big Short“ şi „Marţianul/ The Martian“. 

Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi gala prezentată de Chris Rock se vor vedea live pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6.00, ora României. Oana Zamfir şi invitaţii ei vor comenta cele mai importante momente ale serii, din studioul Digi24. De altfel, postul de televiziune va difuza, în jurnalele de ştiri, o serie de materiale dedicate ediţiei din acest an a premiilor Oscar.

Oscarurile – premiile Academiei Americane de Film – se decernează încă din 1929 şi sunt televizate din 1953 încoace. Peste 200 de ţări difuzează ceremonia de la Hollywood, care răsplăteşte cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul unui an. Membrii Academiei Americane de Film (peste 6000 de profesionişti ai filmului) îşi votează preferaţii cu peste două luni înainte, în mod normal fiecare membru votând filmele din categoria sa de specializare. Procesul este secret, aşa cum secrete sunt şi rezultatele până în momentul în care plicurile sunt deschise pe scena Dolby Theater din Los Angeles. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite