Câştigători Globurile de Aur 2016: Leonardo DiCaprio şi „The Revenant“, marii câştigători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigători Globurile de Aur 2016. Cea de-a 73-a gală a Globurilor de Aur, din 2016, a rezervat, în ceea ce priveşte câştigătorii, o serie de surprize, dar şi predicţii care s-au adeverit. Printre actorii care au primit un trofeu se numără Leonardo DiCaprio, Matt Damon şi Jennifer Lawarence. Premiiile pentru Cel mai bun film şi pentru Cea mai bună regie au mers la „The Revenant“, producţie care l-a avut pe DiCaprio în rolul principal.

Lungmetrajul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“ este marele învingător al celei de-a 73-a gale de decernare a Globurilor de Aur, unde s-a impus la trei categorii principale, Cel mai bun fiml-dramă, Cel mai bun regizor (Alejandro González Iñárritu) şi Cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio)

„The Revenant“ este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit, potrivit cinemagia.ro.

Pe de altă parte, filmul SF „Marţianul/ The Martian“, de Ridley Scott, a fost desemnată Cel mai bun film comedie/ musical a celei de-a 73-a gală a premiilor Globul de Aur, iar actorul Matt Damon, interpretul rolului principal, a primit trofeul pentru Cel mai bun rol principal masculin într-un film - comedie/ musical.

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanţă, NASA şi o echipă internaţională de oameni de ştiinţă caută fără încetare soluţia prin care să îl aducă pe "marţian" acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney.

Nominalizările pentru cea de-a 73-a gală a Globurilor de Aur au conţinut numele unor veterani ai industriei de divertisment, dar şi câteva ale unor debutanţi. În domeniul televiziunii, Lady Gaga a fost nominalizată pentru evoluţia sa din serialul „American Horror Story“, iar Christian Slater a fost nominalizat pentru „Mr. Robot“, Lily Tomlin pentru „Grace and Frankie“, iar Jamie Lee Curtis pentru „Scream Queens“. Alţi actori celebri, precum Rob Lowe, Patrick Stewart şi Sylvester Stallone, au fost şi ei nominalizaţi.

Julia Louis-Dreyfus a concurat din nou la Globul de Aur cu rolul din serialul „Veep“, Jon Hamm a fost nominalizat pentru partitura actoricească din sezonul final al serialului „Mad Men“, iar Eddie Redmayne a avut o nominalizare pentru evoluţia din filmul „Daneza/ The Danish Girl“. Vedete de prim rang de la Hollywood, precum Leonardo DiCaprio, Will Smith şi Michael Fassbender, se regăsesc la rândul lor pe lista nominalizaţilor.

La ediţia din 2016, premiul Globul de Aur pentru întreaga carieră a fost decernat actorului şi regizorului Denzel Washington.

Câştigători Globurile de Aur 2016

CINEMA

Câştigător Cel mai bun film - dramă: „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“ 

Câştigător Cel mai bun film - comedie/ musical: „Marţianul/ The Martian“

Câştigător Cea mai bună regie: Alejandro González Iñárritu („The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“)

Câştigător Cel mai bun rol principal masculin într-un film - dramă: Leonardo DiCaprio („The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“)

Câştigător Cel mai bun rol principal masculin într-un film - comedie/ musical: Matt Damon („Marţianul/ The Martian“)

Câştigător Cel mai bun rol principal feminin într-un film - dramă: Brie Larson („Room“)

Câştigător Cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical: Jennifer Lawrence („Joy“)

Câştigător Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj: Sylvester Stallone („Creed“)

Câştigător Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj: Kate Winslet („Steve Jobs“)

Câştigător Cel mai bun scenariu: Aaron Sorkin („Steve Jobs“)

Câştigător Cel mai bun film de animaţie: „Întors pe dos/ Inside Out“

Câştigător Cel mai bun film străin: „Fiul lui Saul/ Son of Saul“ (Ungaria)

Câştigător Cea mai bună coloană sonoră: Ennio Morricone („Cei 8 odioşi/ The Hateful Eight“)

Câştigător Cel mai bun cântec: „Writing’s on the Wall“, interpretat de Sam Smith şi Jimmy Napes pe coloana sonoră a „Spectre“

TELEVIZIUNE

Câştigător Cel mai bun serial de televiziune - dramă: „Mr. Robot“

Câştigător Cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie: „Mozart in the Jungle“

Câştigător Cel mai bun film de televiziune/ miniserie: „Wolf Hall“

Câştigător Cel mai bun actor în rol principal într-un serial - dramă: Jon Hamm („Mad Men“)

Câştigător Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de televiziune - dramă: Taraji P. Henson („Empire“)

Câştigător Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical: Gael Garcia Bernal („Mozart in the Jungle“)

Câştigător Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie/ musical: Rachel Bloom („Crazy Ex-Girlfriend“)

Câştigător Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Oscar Isaac („Show Me a Hero“)

Câştigător Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Lady Gaga („American Horror Story: Hotel“)

Câştigător Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie/ musical: Rachel Bloom („Crazy Ex-Girlfriend“)

Câştigător Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie, film TV: Christian Slater „Mr. Robot“

Câştigător Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie, film TV: Maura Tierney („The Affair“)

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite