Marina Almășan vrea să dea în judecată TVR. Emisiunile sale erau înregistrate și aveau avizul conducerii postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce părea să fie o simplă somație CNA pentru TVR, din cauza emisiunii „Rivalii“, moderată de Marina Almășan, se transformă într-un scandal care ia amploare.

Emisiunea „Rivalii“, prezentată de Marina Almășan, sancţionată de CNA FOTO Arhivă Adevărul
Emisiunea „Rivalii“, prezentată de Marina Almășan, sancţionată de CNA FOTO Arhivă Adevărul

Prezentatoarea ia poziție după ce Televiziunea Publică a anunțat constituirea unei comisii disciplinare, care să cerceteze disciplinar persoanele responsabile de abaterile sancţionate de CNA.

În şedinţa din data de 13 iunie, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat cu „somaţie publică“ Televiziunea Română, pentru difuzarea unei melodii cu trimiteri de natură sexuală, interpretată de solistul Daniel Iancu, în cadrul emisiunii „Rivalii“, transmisă pe TVR 2, şi pentru o glumă a prezentatoarei Marina Almăşan, referitoare la căsătoriile din India.

Conducerea postului TVR 2 a solicitat Preşedintelui Director-General al SRTv constituirea unei comisii disciplinare, care să cerceteze disciplinar persoanele responsabile de abaterile sancţionate de CNA. Preşedintele - Director General, Dan Cristian Turturică, a aprobat cererea şi a dispus constituirea comisiei disciplinare. 

Moderatoarea emisiunii consideră că în spatele acestui scandal sunt alte interese și spune că i-a fost lezată imaginea. Aceasta se gândește să dea în judecată TVR, așa cum a fost consiliată din punct de vedere juridic. Moderatoarea spune că toate edițiile emisiunii „Rivalii“ sunt înregistrate și au avizul conducerii televiziunii pentru a fi transmise pe post.

Da, emisiunea mea de anul trecut, ca si toate celelalte, a intrat pe post având toate aprobările legale din partea conducerii TVR. Și mă bucur că toți cei ce au vizionat-o – persoane de bună credință – au considerat că această melodie satirică, plasată într-o dezbatere educativă dintr-o emisiune de divertisment, nu face decât să accentueze demersul nostru educativ. Nimănui nu i-a putut trece prin cap că cineva (autorul reclamației) va fi scandalizat de așa ceva. Și, mai mult, că CNA îi va da câștig de cauză, sancționând TVR. De altfel, pentru întreaga atmosferă creată ulterior în jurul meu, am fost îndemnată să acționez în justiție TVR, pentru prejudiciul  de imagine adus persoanei mele și discut acest lucru cu avocații MediaSind. Știu că în spatele acestor lucruri se ascunde cu totul altceva“, a declarat Marina Almășan pentru Cancan.

Cântecul interpretat de Daniel Iancu în emisiunea de la TVR 2 conține aluzii de natură sexuală. „Gelu este-n prag de-nsurătoare / Gelu vrea să ia o fată mare. Merge prima dată la ASE, Însă bila tot acolo e! Gelu totuşi vrea o fată mare. Alege-o gradiniţă la-ntâmplare. Olguţa e cu alţi copii la joc, și Gelu se gândeşte:«Am noroc»! O mângâie pe creştet şi îi spune foarte blând / Că vrea să o educe şi s-o vadă el crescând, Şi când Olguţa o să facă opş'pe şi ceva, O să se-nsoare-ntr-un final cu ea. Fetiţa noastră-ncepe să bocească. Geluţu-ncearcă să o linistească. Ce credeţi că-l întreabă-atunci Olguţa? Cum nene, pân' atuncea... nimicuţa? / Degeaba Gelu-i spune lui Olguţa / Că nu e bine sa te joci cu focu', Nepăsătoare Olga se dă huţa / Iar Gelu-şi zice: «M-a lăsat norocuʼ»“.

Marina Almășan a justificat la CNA acest derapaj prin încercarea de a crește audiența emisiunii, care este aproape inexistentă.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite