Cum se apără Marina Almășan de la TVR, somată de CNA pentru o melodie cu tentă sexuală din emsiunea sa. „Sunt disperată”

0
Publicat:

Marina Almășan, prezentatoarea emisiunii „Rivalii”, difuzată pe TVR 2, s-a ales cu o somație CNA, din cauza unei melodii cu tentă sexuală. Piesa a fost interpretată de solistul Daniel Iancu.

Cum se apără Marina Almășan, după ce a fost somată de CNA FOTO Arhivă
Cum se apără Marina Almășan, după ce a fost somată de CNA FOTO Arhivă

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au dezbătut acest subiect, marți, pentru a treia oară, după ce problema a mai fost discutată în alte două ședințe, organizate luna trecută. Membra CNA, Dorina Rusu, a catalogat momentul ca fiind unul de „proastă inspirație”, potrivit paginademedia.ro.

Goana după audiență

Marinei Almăşan a ridicat problema audieței, chiar dacă vorbim de televiziunea publică. Jurnalista a vorbit despre situația „disperată” cu care se confruntă Televiziunea Română, în ceea ce privește numărul de telespectatori...aproape inexistent.

La televizor, în general nu se mai uită tineri. La TVR din păcate nu prea se mai uită nimeni, nici tinerii, nici adulţii sau foarte puţini. Eu fac eforturi disperate de a încerca să găsesc o formulă prin care să transmit educaţia îmbrăcând demersul meu într-un ambalaj care să poată fi vândut. Uitându-ma pe graficele de audienţă şi observând că audienţa medie la întregul canal este de 0,3 %, adică o treime dintr-un om se uită la programe, şi sunt disperată”, a spus Marina Almășan, conform sursei citate.

Ea a continuat, susținând că, „din exces de zel” și-a dorit ca demersul său educativ să ajungă la oameni, motiv pentru care a făcut emisiunea să fie mai colorată decât s-ar aştepta lumea la un program al postului public.

Ideea sa a fost aspru criticată și de o altă membră a CNA, Cristina Pocora, care a spus că nu se aștepta la o asemenea nevoie de audiență, din partea TVR.

Eu cred că tocmai această hăhăială şi acest lung şir de glume ne fac să privim cu mai multă toleranţă subiecte foarte grele şi grave... De la TVR aveam pretenţia de a nu urmări cu orice preţ audienţa, a spus ea.

Piesa cu trimiteri de natură sexuală

Extras din melodie:

„Gelu este-n prag de-nsurătoare.

Gelu vrea să ia o fată mare.

Merge prima dată la ASE,

Însă bila tot acolo e!.

Gelu totuşi vrea o fată mare.

Alege-o gradiniţă la-ntâmplare.

Olguţa e cu alţi copii la joc,

Şi Gelu se gândeşte:-"Am noroc! ".

O mângâie pe creştet şi îi spune foarte blând,

Că vrea să o educe şi s-o vadă el crescând,

Şi când Olguţa o să facă opş'pe şi ceva,

O să se-nsoare-ntr-un final cu ea.

Fetiţa noastrş-ncepe să bocească.

Geluţu-ncearcă să o linistească.

Ce credeţi că-l întreabă-atunci Olguţa?

-"Cum nene, pân' atuncea.. nimicuţa?

Degeaba Gelu-i spune lui Olguţa,

Că nu e bine sa te joci cu focu',

Nepăsătoare Olga se dă huţa,

Iar Gelu-şi zice:-"M-a lăsat norocu'!”

Cântecul lui Daniel Iancu a fost precedat şi îmi pare rău că secvenţa nu a conţinut cele 20 de minute anterioare, în care în urma unui mail primit la redacţie legat de emisiune, cineva ne spunea să luăm în discuţie şi faptul că în zilele noastre tineretul nu mai primeşte nicio educaţie sexuală, că este prăpăd în rândul tinerilor...Ştiind că Daniel Iancu are o piesă pe tema aceasta în care într-un fel atinge un semnal de alarmă că tineretul nu mai e ce a fost, am zis să-l invit”, a mai adăugat Marina Almăşan.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite