Marina Almășan, cercetată disciplinar de TVR pentru abaterile din emisiunea „Rivalii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea Publică ia măsuri după ce emisiunea „Rivalii“, prezentată de Marina Almășan, a avut un derapaj sancționat de CNA.

Emisiunea „Rivalii“, prezentată de Marina Almășan, sancţionată de CNA  FOTO Arhivă Adevărul
Emisiunea „Rivalii“, prezentată de Marina Almășan, sancţionată de CNA FOTO Arhivă Adevărul

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat cu „somaţie publică“ Televiziunea Română, în şedinţa din data de 13 iunie, pentru difuzarea unei melodii cu trimiteri de natură sexuală, interpretată de solistul Daniel Iancu, în cadrul emisiunii „Rivalii“, transmisă pe TVR 2, şi pentru o glumă a prezentatoarei Marina Almăşan, referitoare la căsătoriile din India.

Având în vedere situaţia creată, conducerea postului TVR 2 a solicitat Preşedintelui Director-General al SRTv constituirea unei comisii disciplinare, care să cerceteze disciplinar persoanele responsabile de abaterile sancţionate de CNA. Preşedintele - Director General, Dan Cristian Turturică, a aprobat cererea şi a dispus constituirea comisiei disciplinare. Televiziunea Română regretă acest incident şi prezintă scuze publice telespectatorilor“, se arată într-un comunicat al Televiziunii Publice.

Marina Almășan a justificat acest derapaj prin încercarea de a crește audiența emisiunii, care este aproape inexistentă. Aceasta a vorbit despre situația „disperată“ cu care se confruntă Televiziunea Română în ceea ce privește numărul de telespectatori.

La televizor, în general nu se mai uită tineri. La TVR din păcate nu prea se mai uită nimeni, nici tinerii, nici adulţii sau foarte puţini. Eu fac eforturi disperate de a încerca să găsesc o formulă prin care să transmit educaţia îmbrăcând demersul meu într-un ambalaj care să poată fi vândut. Uitându-ma pe graficele de audienţă şi observând că audienţa medie la întregul canal este de 0,3 %, adică o treime dintr-un om se uită la programe, şi sunt disperată“, a spus Marina Almășan, conform Pagina de Media.

Ideea sa a fost aspru criticată de o membră a CNA, Cristina Pocora, care a spus că nu se aștepta la o asemenea nevoie de audiență, din partea TVR.

Eu cred că tocmai această hăhăială şi acest lung şir de glume ne fac să privim cu mai multă toleranţă subiecte foarte grele şi grave... De la TVR aveam pretenţia de a nu urmări cu orice preţ audienţa“, a spus ea.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite