FOTO „Te cunosc de undeva“: din culisele show-ului cu transformări (com)promiţătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonia şi Puya la "Te cunosc de undeva"? Elena Ionescu şi Alex Velea formează un cuplu de dragul spectacolului. FOTO Antena 1/ Mihai Stetcu
Antonia şi Puya la "Te cunosc de undeva"? Elena Ionescu şi Alex Velea formează un cuplu de dragul spectacolului. FOTO Antena 1/ Mihai Stetcu

Pe scenă relaxaţi, în culise, puţin stresaţi, concurenţii emisiunii de la Antena 1 se antrenează serios pentru cele câteva minute în care joacă roluri neaşteptate. Puya şi Antonia (Alex Velea şi Elena Ionescu), Cabron (Andreea Bănică) şi Freddie Mercury (Florin Ristei) sunt câteva dintre promisiunile din al doilea episod, difuzat sâmbătă, de la 20.30. Îi cunoaşteţi de undeva?

„Vorbeşte-mi murdar“, îi spune Delia lui Alex Maţaev, fostul ei elev de la „X Factor“ şi actualul interpret al lui Jason Derulo. Pentru al cincilea sezon de la „Te cunosc de undeva“, tânărul din Bălţi renunţă la rockul sensibil şi la hainele de piele şi adoptă o ţinută lejeră, mai sport. Ca să intre în pielea dansatorului american, Maţaev s-a vopsit pe faţă şi pe mâini, şi-a ataşat o barbă, o perucă, plus câteva lanţuri argintii şi aurii peste bluza largă şi a învăţat scheme noi. Maţaev sare pe scenă şi gesticulează insistent, spre încântarea dansatoarelor ce-l acompaniază pe ritmurile R&B de la „Talk Dirty“.

Al doilea episod al emisiunii de la Antena 1 durează mai puţin de trei ore la TV, sâmbăta, de la 20.30. În realitate, însă, cei opt concurenţi, profesorii din juriu, prezentatorii Alina Puşcaş şi Cosmin Seleşi, animatorii şi colegii din spatele camerelor de filmat petrec aproape de trei ori mai mult timp în studioul din Militari. Totul, pentru un spectacol urmărit de sute de mii de telespectatori.

Înregistrările nu ţin cont de codul galben de ninsoare, ori de drumul alambicat până la clădirea multicompartimentată. Acolo, ei îşi dau seama că orice e posibil sau că, cel puţin, oricine poate deveni cum îşi doreşte, ca idolul din copilărie ori ca artistul pe care-l admiră la maturitate. E frig în sală, dar nu şi pentru cei de pe scenă. După câteva ţigări şi cafele negre consumate la bar, dansatorii se încălzesc în lumina reflectoarelor cu mişcări ample de stretching sau mers în mâini, în timp ce regizorii de emisie golesc o pungă de seminţe. 

Andrei Aradits îşi ascunde ţigara electronică, Delia citeşte mesajele de "La mulţi ani" de pe telefon, în timp ce Monica Anghel se consultă cu Pepe, zis şi Vito Corleone, „il Capo dei Capi“, şeful şefilor. Însă „naşul“ prietenos, pe care Seleşi l-a confundat iniţial cu Dan Diaconescu, îşi proclamă supremaţia odată ce artista şi manechinul Bogdan Vlădău îi sărută mâna, reverenţios. 
„Atenţie! 3, 2, 1... Aplauze!“, se aude o voce puternică din producţie. Spectatorii îşi găsesc ultimele locuri pe scaun, muzica şi ropotele de aplauze acoperă foşnetul, iar animatorii, scena.

Ediţia de faţă e o probă de încercare pentru Andreea Bănică, căci pentru cele trei minute de interpretare, solista pop-dance s-a obişnuit cu „Frunzele şi iarba“ şi cu tenişii lui Cabron.

andreea banica in rolul lui cabron la te cunosc de undeva foto antena 1

În culise, artista nemachiată, îmbrăcată în pantaloni gri de trening şi un maiou mulat, mai exersează gesturile rapperului. Prestaţia ei va anima juriul abia la final. Conştientă că performanţa înseamnă disciplină, inclusiv în alimentaţie, Andreea roade ţelină şi bea ceai dintr-un pahar de unică folosinţă. „E greu, e foarte greu să fiu Cabron. Trebuie să am atitudinea aia de băiat rău şi să interpretez un rol. Eu nu mă pricep să interpretez roluri“, recunoaşte fosta membră a trupei Blondy. În pauza de repetiţii e şi Alex Velea care se repede la ea, atras de leguma albicioasă. „Mmmmm... Mirosul ăsta îmi aminteşte de ciorba pe care o făcea mamaie la ţară. Era aşa de gustoasă... Îmi place“, spune el cu zâmbetul pe buze.

Alex, însă, se grăbeşte să ajungă la machiaj. După ce a cântat cu Antonia, adică Elena de la Mandinga, piesa „Hurricane“, din ipostaza prietenului său Puya, rol ce i s-a părut „floare la ureche“, cântăreţul se teleportează în State, în locul lui Bruno Mars. Elena Ionescu, însă, mai are o probă cu un grad de dificultate sporit şi se schimbă în Dan Spătaru, pentru un şlagăr atemporal, „Ţărăncuţă, Ţărăncuţă“.

image

Colega ei, Raluka, premianta ediţiei I, când a primit cecul de 1.000 de euro pe care l-a donat, îşi testează din nou limitele în rolul tocilarei sexi. Cu aparat dentar şi haine mulate ce-i descoperă abdomenul ferm, Katy Perry de România se gândeşte la ce a făcut vinerea trecută, seara. „Raluka, mai ai treabă la machiaj?“, o întrerupe o dansatoare din melodia "Last Friday Night". „Nu, nu, sunt gata. Ah! Am pierdut şirul versurilor. Trebuie s-o iau de la capăt“, spune ea, trecând în paşi ritmaţi pe hol.

Provocare pentru unii, distracţie pentru alţii, „Te cunosc de undeva“ o aniversează şi pe Delia, solista din juriu ce a împlinit 32 de ani pe 7 februarie. Cum jobul e o a doua casă, iar colegii reprezintă o familie, interpreta hitului „Dale“ primeşte un tort semnat cu sigla emisiunii. Ea decide încă o dată „soarta“ elevului Ristei, câştigătorul din al treilea sezon „X Factor“, şi un Freddie Mercury glumeţ ce-şi revendică poziţia de top. După ce îi convinge pe mentorii vigilenţi din juriu, dar şi pe spectatoarele admiratoare, prin voce şi dramatism, liderul trupei FreeStay râde cu poftă în furtuna de aplauze şi de complimente.

Pentru cele câteva minute de show, dar şi bucuria unei fapte bune la finalul sezonului, când donează 15.000 de euro celor nevoiaşi, concurenţii petrec şi ore bune la machiaj. Unii, se bazează şi pe un antrenament personalizat. Doru Todoruţ de la Deepcentral a repetat cu dansatorii lui Connect-R, ca să înveţe mişcările celui ce jurizează emisiunea „România Dansează“. „În concurs vreau să ofer cât pot mai mult şi să fac o impresie bună. Cred că cel mai greu va fi dacă voi avea de jucat o femeie, însă atunci aş avea o scuză, în cazul în care nu va ieşi OK“, spune el, relaxat. Şi Nicole Cherry, mezina sezonului, vrea să se binedispună. „La «Te cunosc de undeva» mă simt bine şi aflu lucruri noi despre mine. Nu ţin neapărat să câştig, cât să mă distrez“, recunoaşte adolescenta de 15 ani ce aspiră, în schimb, la un Grammy. Până atunci, ea se schimbă în Gabriela Cimli.
 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite