Finala „X Factor“: Florin Ristei este marele câştigător al celui de-al treilea sezon al show-ului „X Factor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Ristei, cunoscut pentru hitul din copilărie „Ea este Dana“, este marele castigator al celui de-al treilea sezon al show-ului „X Factor“.

Florin Ristei şi Alex Maţaev, ambii din echipa Deliei şi preferaţii publicului, au fost protagoniştii ultimului duel din cel de-al treilea sezon „X Factor“. În urma voturilor, gălăţeanul Florin Ristei, fostul component al trupei Amicii, a fost desemnat câştigătorul trofeului, dar şi al premiului în valoare de 120.000 de euro. 

Florin Ristei a venit la concursul „X Factor“ la îndemnul prietenilor: „Vreau să uite lumea că am cântat cândva în trupa Amicii, este un concurs şi abia acum o să-mi măsor puterile“, spunea câştigătorul.

Cele mai importante momente

„Bătălia“ pentru marele premiu s-a dat între Florin Ristei, Alex Maţaev, Mădălina Lefter şi Bogdan Bratiş.

Concurenţii celui de-al treilea sezon s-au întors pe scena „X Factor“ pentru a deschide marea finală cu melodia lui Shakin Stevens, „Merry Christmas Everyone“.  

„Elevii“ lui Dan Bittman au fost cei care au dat startul ultimului „duel vocal“ din acest sezon. În marea finală, fiecare concurent a cântat o melodie în limba română şi o melodie în duet cu mentorul său. Astfel, Bogdan Bratiş a fost primul finalist care a evoluat pe scena „X Factor“, alături de antrenorul său. Bogdan Bratiş şi Dan Bittman au ales o piesă din repertoriul trupei Holograf, „Vreau o minune“.

„Este un învăţător bun, un om care te linişteşte atunci când ai frământări. Este exact aşa cum apare şi pe sticlă. Tot timpul mi-am dorit să cânt cu el. La 12 ani cântam melodiile lui şi îmi imaginam că voi ajunge să fiu pe aceeaşi scenă cu el“, l-a descris Bogdan Bratiş pe Dan Bittman, mentorul lui, alături de care a cântat melodia „Vreau o minune“.

Dan Bittman, alături de Bogdan Bratiş FOTO Antena 1

image

Pe de altă parte, Dan Bittman a mizat pe naturaleţea, timbrul şi stăpânirea lui Bogdan.

„Doar o minune te poate duce către câştigarea acestui concurs“, a glumit Cheloo, după duetul Dan Bittman-Bogdan Bratiş.

„Sunt foarte emoţionat, vreau să-l anunţ că toată suflarea sătmăreană este alături de el. Tot Ardealul şi Banatul şi întreaga Românie te vor susţine. Vreau să se întâmple o minune“, i-a transmis tatăl lui Bogdan Bratiş.

Mădălina Lefter a intrat pe scenă „ca un uragan“, după cum a descris-o mentorul ei, Dan Bittman. Colegii şi familia i-au trimis mesaje de încurajare, iar profesorii i-au promis că îi vor motiva toate absenţele, ba chiar va primi şi bonusuri. 

Singura fată din concurs a ales pentru marea finală melodia „De-ar fi să vii“, a Mihaelei Runceanu.

„Mi-a plăcut foarte tare. Un pic matură piesa, dar mi-a plăcut. Important este că a sunat bine“, a spus Delia. „În această seară eu sunt cel mai scump spectator. O să mă abţin, nu o să spun nimic pentru că altfel nu ar mai câştiga nimeni X Factor“, a comentat Cheloo.

image

Mădălina Lefter a interpretat melodia „De-ar fi să vii“ FOTO Antena 1

„De fiecare dată stau cu inima strânsă. A cântat foarte bine. Bravo, Mădălina“, a punctat Bittman.

„Emoţiile sunt mari, dar eu am mare încredere în ea. Chiar dacă eşti cea mai mică din concurs, tu ai o voce extraordinară şi cu siguranţă oamenii vor observa acest lucru“, i-a transmis mama Mădălinei.

„Râde mult, cântă foarte bine, are charismă, iar în seara aceasta o să vedeţi o latură mai sensibiliă a lui“, aşa l-a descris Delia pe unul dintre „elevii“ ei, Florin Ristei.

„Faptul că am ajuns până în finală îmi arată că am potenţial şi că îmi pot construi o carieră de artist, singura pe care mi-o doresc“, a spus la rândul lui Florin Ristei. 

image

Florin Ristei a cântat, alături de Delia, piesa „Stay“ FOTO Antena 1

Cei doi au ales să cânte împreună celebra melodie a Rihannei, „Stay“.

„O piesă foarte bună. Pe Delia a pus-o în valoare, dar şi Florin a cântat foarte bine“, a fost de părere Bittman, în timp ce Cheloo s-a limitat să spună că ar plăti bilet pentru a asculta un astfel de duet.

„A venit de nicăieri şi ne-a uimit pe toţi. Este talentat şi sunt înnebunită după el“, a spus Delia despre cel de-al doilea finalist din echipa ei, Alex Maţaev, care a ales să cânte melodia „Acasă“, a lui Smiley.

„Suntem în finală vorbim despre calitate şi toţi avem preferinţe, dar eu nu susţin pe nimeni. Singurul reproş faţă de Alex este că nu s-a înţeles foarte bine cu piesa lui Smiley, în schimb el cântă foarte bine“, a spus Cheloo, dar Delia a ţinut să-l contrazică.

„Mie mi se pare că piesa l-a scos în evidenţă foarte bine, a călcat foarte frumos şi fin pe note. Mi-a plăcut“, a comentat Delia, în timp ce Dan Bittman a recunoscut că cel mai teamă îi este de Alex Maţaev.

image

Bogdan Bratiş a cântat melodia „Zece“ FOTO Antena 1

Bogdan Bratiş a revenit pe scena „X Factor“ cu piesa lui Florin Chilian, „Zece“, în timp ce Mădălina Lefter a ales pentru duetul cu mentorul său, Dan Bittman, melodia „Ochii tăi“.

Florin Ristei, unul dintre finaliştii din echipa Deliei, s-a întors pe scenă cu melodia „Cerul“, de la Proconsul.

image

Florin Ristei a cântat piesa „Cerul“, a celor de la Proconsul FOTO Antena 1

Pentru duetul cu Delia, Alex Maţaev a ales să-şi scrie singur versurile pentru partea de rapp a melodiei „Read all about it“, în speranţa că îl va impresiona pe Cheloo.

„Dacă făcea parte din trupele mele nu pleca acasă, foarte bine“, a punctat Cheloo.

image

Alex Maţaev, alături de antrenoarea sa, Delia FOTO Antena 1

Înainte de a se face publice rezultatele votului publicului, în urma cărora doi dintre finalişti vor părăsi comeptiţia, trupa Zdob şi Zdub a urcat pe scena „X Factor“.

Mădălina Lefter, Bogdan Bratiş, Alex Maţaev şi Florin Ristei, cei patru finalişti ai celui de-al treilea sezon „X Factor“, au cântat împreună colindul „Silent night“.

image

Alex Maţaev, Mădălina Lefter, Bogdan Bratiş şi Florin Ristei FOTO Antena 1

Publicul a decis ca Florin Ristei şi Alex Maţaev să fie protagoniştii duelului final, în timp ce pentru Bogdan Bratiş şi Mădălina Lefter competiţia s-a încheiat.

„M-am simţit excelent alături de finalişti, a fost o experienţă pe care nu o voi uita niciodată. Am învăţat multe lucruri, pentru că am evoluat enorm de când am intrat în această competiţie“, a mărturisit Bogdan Bratiş.

„Mi-am format o nouă familie aici, nu am nicio urmă de regret sau dezamăgire“, a spus la rândul ei Mădălina Lefter.

Rockerul Alex Maţaev a ales pentru duelul final melodia „I don't wanna miss a thing“, a celebrei formaţii Aerosmith, şi a fost apreciat la unison de cei trei membri ai juriului. „Bed of Roses“ a fost melodia cu care Florin Ristei a încheiat „duelul vocilor“ de la „X Factor“.

Publicul a decis că Florin Ristei merită marele premiu în valoare de 120.000 de euro. Câştigătorul a încheiat seara cu piesa „Fairytale“, a lui Norway Alexander Rybak, marele câştigător al concursului Eurovision 2009.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite