FOTO Botezul fiicei lui Mihai Petre le-a purtat noroc concurenţilor de la „MasterChef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dansatorii din baletul lui Edi Stancu au fost invitaţi la evenimentul lui Mihai Petre. FOTO Pro TV
Dansatorii din baletul lui Edi Stancu au fost invitaţi la evenimentul lui Mihai Petre. FOTO Pro TV

După ce în ediţiile precendente doi sau trei concurenţi şi-au dat jos şorţurile de bucătari, în episodul din 30 aprilie, niciun participant nu a părăsit echipa. Cu toate, acestea, concurenţii au trecut prin probe de foc, la botezul fiicei lui Mihai Petre.

Dacă în ediţia anterioară casnica şi-a dat şorţul invocând nedreptăţile din acest show, Georgeo Andrei a încălcat regulamentul consursului, iar Andreea Pojar a picat testul sub presiune, de data aceasta regulile jocului s-au schimbat. Seara de marţi a adus la Pro TV multă adrenalină pentru concurenţii de la „MasterChef“, aceştia fiind nevoiţi să prepare bucate alese, pentru vedetele de la botezul fetiţei lui Mihai Petre, membrul juriului de la „Românii au talent“, dar şi pentru copiii dintr-un ofelinat.

masterchef botez mihai petre

Cele doua echipe, cea roşie, condusă de concurentul Mihai, şi cea albastră, condusă de Traian, şi-au dat silinţa pentru a se ridica la aşteptările celor trei chefi şi ale invitaţilor de la eveniment.
Seara s-a deschis cu o probă neaşteptată pentru concurenţi. Fiecare a găsit în cutia misterelor câte o legumă, diferită de la caz la caz, concurenţii având misiunea de a transforma alimentul în vedetă, în câte două preparate vegetariene.

Fie ca au găsit un cartof, o ţelină sau o andiva, concurenţii au fost provocaţi să gătească meniuri inedite, folosind doar legume şi fructe.

masterchef botez mihai petre

„Cutia misterelor e întotdeauna grea, pentru ca nu ştii ce se ascunde în ea. După ce m-am uitat în jur, mi-am dat seama că sunt norocos. Vânăta are gust şi poţi face multe cu ea“, a spus Bogdan, răsuflând uşurat. „Mă aşteptam la orice, la un şarpe, un ţipar, la orice. Dar o legumă“, a spus şi Ionuţ. „Doamne, câte lucruri se pot face, dar am o ceaţă enormă pe creier. Şi copiilor mei le fac mâncare vegetariana, mai ales că nu sunt amatori de carne“, a spus şi Aida, presupusa câştigătoare. „Ideile vin după probă“, a conchis Gina.

Aflaţi în impas, concurenţii au alergat derutaţi prin cameră, încercând să aleagă ingrediente care să îi ajute să treaca cu brio de probă. Nini, de exemplu, a trebuit să reia totul pentru că începuse să gătească tăiţei cu ouă, un preparat incompatibil cu cerinţele probei.

masterchef botez mihai petre

Surprinzator, Victor, vegetarianul din concurs, a întâmpinat probleme la această probă. În momentul în care a găsit o andiva sub cutie, concurentul s-a blocat, având prea multe idei, însă chefii l-au taxat. „Eşti vegetarian şi nu ştii ce să faci?“, l-a întrebat mirat chef Sorin. Victor a mărturisit că pe tot parcursul probei a fost convins că va pleca acasă. „Îmi vine sa plec acasă de nervi, a exclamat el supărat, pentru că a fost lipsit de inspiraţie la această probă.

Preparatul lui Ionuţ s-a dovedit a fi foarte iute, iar Scărlătescu a făcut un pact cu el. După ce au gustat din platou şi ceilalţi chefi, Cătălin Scărlătescu i-a spus că va încerca mâncarea, însă dacă i se va părea şi lui foarte iute, Ionuţ va trebui să mănâce tot din farfurie. Drept urmare, concurentul a consumat tot preparatul iute.

După ce au gustat din cele mai reuşite farfurii, cei trei chefi au decis câştigătorul probei: Mihai, acesta reuşind să-i suprindă plăcut cu pachete asiatice cu legume.

În platoul emisiunii au ajuns şi nişte copii orfani, pentru care concurenţii au gătit mai multe meniuri delicioase. Atât participanţii, cât şi chefii şi-au amintit de anii  şi de jocurile copilăriei şi de bucatele pe care părinţii şi bunicii lor le pregăteau.

masterchef

„E foarte greu să-i vezi, am lucrat în jur de trei ani cu copii orfani. Voiam să-i iau pe toţi acasă. Te apucă de mână şi iţi spun mamă“, a zis Ana, emoţionată. „M-am gandit la toate orfelinatele pe care le-am văzut şi la toţi copiii aceia“, a continuat Victor, tatăl adoptiv al unui băieţel din Cambodgia. Copii au vizitat apoi platourile de filmare din Buftea şi au ajuns inclusiv la Happy Hour, unde Măruţă i-a primit cu braţele deschise.

masterchef

Cea mai solicitantă probă a fost prepararea hranei pentru 200 de invitaţi de gală de la botezul fetiţei lui Mihai Petre, printre care Andra, Pavel Bartoş şi familia sa, Nea Marin, Dana Rogoz, Adela Popescu şi Radu Vilcan, Laura Cosoi, Ştefan Bănică, Nicoleta Luciu, Edi Stancu şi baletul pe care îl coordonează. „E mai mult decât mi-aş fi dorit eu ca bucatar amator, clar e apogeul“, a recunoscut Ioana. „Am încercat să nu fiu copleşit de emoţie şi de responsabilitate“, a spus şi Ionuţ. Gina a ştiut că aceasta este o probă solicitantă. „Clar nu trebuie să ne facem de râs. Acei oameni vor gusta din preparatele gătite de noi. E mare lucru“, a explicat ea.

Mihai a încercat să delege sarcinile şi să-şi păstreze calmul, dar a avut câteva ciocniri cu Aida Paraşcan. „Aida nu prea are chef să-mi asculte ordinele, dar eu am fost pus şef şi trebuie să mă comport ca atare“, a zis el, ferm. „Încerci să te mişti mai repede, să depăşeşti limita aia pe care o ai, iar asta încerc şi eu să fac“, i-a răspuns Aida. În ciuda atmosferei tensionate, lucrurile s-au terminat cu bine şi platourile au fost servite la timp.

masterchef

În ediţia din 6 mai, telespectatorii vor vedea partea a doua de la botezul fetiţei lui Mihai Petre, când oaspeţii şi-au votat echipa favorită. Săptămâna viitoare, "MasterChef" aduce un meniu dublu, emisiunea fiind transmisă pe 6 şi pe 7 mai, de la 20.30.
 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite