FOTO Pod de talente peste Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La show-ul „Românii au talent“ s-au înregistrat mai mulţi concurenţi din Republica Moldova decât la ediţiile precedente. Şapte au ajuns în semifinale, iar trei dintre ei merg în finala competiţiei.

Poate şi pentru că peste Prut nu există încă o variantă autohtonă a francizei „Got Talent“, moldovenii cu talent au luat cu asalt show-ul din România. Astfel, la cea de-a treia ediţie „Românii au talent“ s-au prezentat mai mulţi moldoveni ca în anii trecuţi, iar unii dintre ei au ajuns în semifinale şi chiar în finală.

După ce acordeonistul Ghenadie Rotari şi desenatoarea în nisip Ana Munteanu au trecut de prima, respectiv a treia semifinală, vineri seara a fost rândul dansatorului Mircea Palamari să meargă în etapa finală.

Numărul de dans şi mobilitatea lui au impresionat telespectatorii, care i-au acordat al doilea punctaj. Un alt basarabean, magicianul Andrei Andronachi, a fost la un pas de marea finală, însă juriul a optat, la baraj, pentru Classic Beat Orchestra. Tot în această semifinală a evoluat şi o trupă de percuţionişti-dansatori numită Colectivul Fantezia.

Deşi au trecut de preselecţii, alţi concurenţi basarabeni au avut prestaţii mai puţin mulţumitoare în semifinale, astfel că nu au reuşit să se califice mai departe fie pentru că nu au obţinut suficiente voturi, fie pentru că la baraj au avut adversari puternici. A fost cazul micuţilor dansatori dansatori Mihai Ungureanu şi Ionela Ţăruş din Chişinău, care au pierdut calificarea în favoarea trupei de freestyle WhoGonStopUs, preferată de juriu. O altă concurentă din Moldova, Cornelia Tihon, care ştie să cânte la 20 de instrumente, şi-a demonstrat talentul doar până în etapa semifinalelor.  Mircea Palamari, ultimul calificat, întregeşte trioul basarabean din marea finală a show-ului „Românii au talent“, de pe 10 mai. 

Mircea are 19 ani şi s-a născut la Chişinău, dar şi-a petrecut copilăria în satul Donici, la bunica sa. „Când aveam 4 ani, părinţii mei au obţinut o cameră într-un cămin şi m-au luat să locuiesc cu ei. În perioada aceea s-a născut şi sora mea, Daniela, astfel că locuiam patru persoane într-o cămăruţă mică, unde bucătăria şi baia erau comune. Perioada aceasta a fost una dintre cele mai grele“, a mărturisit tânărul.

Acesta a făcut mai întâi dansuri populare, iar în liceu, la 14 ani, s-a îndreptat către dansul modern. Tânărul a participat la mai multe festivaluri internaţionale de dans şi este şi coregraf pentru copii şi juniori. 

Audienţa, în scădere

Ratingul talent-show-ului de la Pro TV a scăzut şi în a patra semifinală. În medie, la nivel naţional, 2,77 milioane de telespectatori au urmărit emisiunea, spre deosebire de săptămâna precedentă, când 3,39 milioane de români au stat în faţa televizoarelor, potrivit paginademedia.ro. Deşi a pierdut 700.000 de telespectatori, show-ul „Românii au talent“ a rămas lider de audienţă pe segmentul orar 20.30-23.00, pe locul doi clasându-se Antena 1.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite