Dan Diaconescu: „OTV a fost închis la ordinul lui Ponta. Năstase a lucrat în aceeaşi manieră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începând cu ora 18.00, postul OTV şi-a întrerupt emisia FOTO paginademedia.ro
Începând cu ora 18.00, postul OTV şi-a întrerupt emisia FOTO paginademedia.ro

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, consideră că decizia luată în unanimitate marţi de CNA este una cu substrat politic. Mai mult, liderul PP-DD spune că închiderea postului s-a făcut la ordinul premierului Victor Ponta.

„Astăzi aţi văzut decizia Parlamentului de a o valida pe dna Laura Georgescu în funcţia de preşedinte al CNA. Când s-a întors de la Parlament, odată ce a fost validată, a preluat conducerea şedinţei şi prima grijă a fost să supună ordinul dlui Ponta în plenul discuţiei şi foarte interesant este pentru mine că toţi membrii CNA au votat în unanimitate. Ceea ce nu s-a mai întâmplat, dacă verificaţi, în ultimii doi ani nici măcar la micile amenzi date altor posturi. Asta ne duce la următoarea concluzie: numai un orb sau un naiv n-ar putea vedea substratul politic al acestei decizii”, a declarat, marţi seară, Dan Diaconescu.

„Într-adevăr, este vorba de prima televiziune care se închide pe teritoriul UE de la înfiinţarea Uniunii până în prezent”, a ţinut să precizeze patronul OTV. „Vă reamintesc că profesorul dlui Ponta, Adrian Năstase, a lucrat în aceeaşi manieră. Imediat ce a venit la putere şi l-a numit pe Ralu Filip în funcţia de preşedinte CNA, imediat, chiar în secunda doi, Ralu Filip a închis OTV. Sigur că dl Ralu Filip şi-a pierdut şi viaţa puţin mai târziu, dar să sperăm că nu se va întâmpla acelaşi lucru în cazul distinsei doamne Laura Georgescu”, a mai spus Diaconescu.

Liderul PP-DD a spus că se va adresa atât instanţelor internaţionale, cât şi celor româneşti şi va semnala abuzul CNA şi în Parlamentul României, şi în cel european.

Diaconescu susţine că nu este vina societăţii Ocram Television că nu şi-a plătit datoriile către CNA. „Firma care editează postul OTV a fost introdusă de statul român în insolvenţă. Firma are un administrator judiciar, care hotărăşte ce plăteşţte firma, ce nu plăteşte. Amenzile către CNA sunt introduse, ca şi creanţă, în masa credală şi de acolo se plătesc într-o ordine decisă de statul român, şi nu de noi. Nu e nicio vină din partea noastră, ci dimpotrivă”, a mai declarat Diaconescu înainte să intre în sediul OTV.

„Există o vină totală, un abuz uriaş din partea actualei puteri, adică din partea dlui Ponta”, opinează patronul OTV. „Şi dl Traian Băsescu a fost vizibil deranjat de decizia mea de a repune pe tapet statutul său juridic, fiindcă şi membrii PDL-ului au primit acelaşi ordin ca membrii PSD-ului astăzi în CNA”, a mai adăugat Diaconescu.

CNA a retras, în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu va mai putea emite

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite