Cum răspunde TVR acuzaţiilor de cenzură pe care i le aduce Pătraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dragos patraru foto captura

Reprezentanţii Televiziunii Române au reacţionat în urma acuzaţiilor pe care Dragoş Pătraru le-a adus împotriva instituţiei în ultimele zile, în cadrul emisiunii sale, „Starea Naţiei“, de la TVR 1.

Redăm, integral, comunicatul de presă trimis de TVR

Ca urmare a articolelor apărute în mediul online şi a afirmaţiilor făcute de dl. Dragoş Pătraru în emisiunea „Starea Naţiei“, difuzată pe TVR 1, de luni până joi, de la ora 22.30, SRTv face următoarele precizări:

- Televiziunea Română asigură libertatea de exprimare şi promovează pluralitatea de opinii, conform misiunii sale publice. Dovada acestui fapt este tocmai difuzarea pe post, pe unul dintre canalele sale principale, a recentelor ediţii ale emisiunii „Starea naţiei“, în care este satirizată sau criticată conducerea societăţii.  

- SRTv consideră că, la fel ca în orice altă companie, relaţiile contractuale trebuie respectate de ambele părţi, fie că vorbim despre proprii angajaţi, de colaboratori sau de alţi parteneri externi.  

- În acest context, ne rezervăm dreptul legal şi firesc de a acţiona pentru a proteja imaginea instituţiei, în deplin respect pentru telespectatorii noştri şi pentru misiunea publică încredinţată. 

- Managementul SRTv încurajează libera exprimare în interesul publicului telespectator şi are permanent în vedere informarea corectă şi echilibrată a acestuia, precum şi prezentarea obiectivă şi imparţială a realităţilor vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale.

Citeşte şi: 

Dragoş Pătraru continuă războiul cu postul public: „Am sesizat Comisia de Etică din TVR“

Pătraru anunţă că pleacă de la TVR dacă presiunile continuă şi vorbeşte despre o anchetă privind subordonarea politică a televiziunii naţionale

Dragoş Pătraru, din nou sub presiunile conducerii TVR: „Vor scriptul dinainte. Am fost înştiinţaţi că dacă mai vorbim prostii vom fi scoşi de pe post“ VIDEO

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite