Pătraru anunţă că pleacă de la TVR dacă presiunile continuă şi vorbeşte despre o anchetă privind subordonarea politică a televiziunii naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Dragoş Pătraru a anunţat marţi seara, într-o intervenţie nouă legată de postul public de televiziune, că el şi echipa sa vor refuza să mai producă emisiunea „Starea Naţiei” la TVR, dacă nu vor exista schimbări în abordarea conducerii.

Jurnalistul a invocat câteva motive pentru nemulţumirile sale, printre care şi componenţa noului Consiliu de Administraţie al TVR, comportamentul noului Preşedinte-Director General Doina Gradea sau încercările de intimidare la adresa emisiunii, arată Pagina de Media.

Pătraru a criticat dur şefii televiziunii şi a anunţat că va face publice rezultatele unei anchete ample de presă, ce vizează instituţia. (intervenţia începe de la minutul 36.20)

 „ Date fiind componenţa noului CA, din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, comportamentul noului PDG Doina Gradea faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public, în privinţa mai multor producţii de la TVR, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni, noi, cei de la Starea Naţiei, nu vom mai accepta să producem această emisiune aici, dupa încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Nu facem muncă patriotică, departe de noi treaba asta, dar, spre deosebire de conducerea asta numită politic, noi am venit cu bani de acasă aici la TVR. Am investit aici aproape 50.000 de euro împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în birouri, decoruri, amenajări, tehnică. Facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira prin prezenţa noastră aici o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public.  

În perioada următoare veţi afla – atenţie! nu de aici, de pe acest post - rezultatele unei anchete de presă făcută timp de mai bine de şase luni din interiorul unei instituţii, cu probe, mărturii, acte, tot ce trebuie. Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ şi cu rea voinţă a banului public. Iar dacă se consideră că problema e tot la noi, asta e, ne vom căra acasă. 

De la ce s-a ajuns aici? Pentru că am zis ceva în emisiune despre un membru CA proaspăt numit. Că nu mi se pare normal să fie în Consiliul de Administraţie o persoană care a făcut în trecut presiuni editoriale la adresa noastră. Este vorba despre domnul Cătălin Blebea, fost reprezentant UNPR în Consiliul de Administraţie. Nu am găsit alte imagini în afară de acestea de la ieşirea din puşcărie a lui Adrian Năstase.”

Dragoş Pătraru a criticat şi luni seara abordarea conducerii TVR, faţă de conţinutul emisiunii sale. 

„Am fost înştiinţaţi în scris de conducerea superioară că dacă mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scoşi de pe post. Aşa că să ştiţi ce se va întâmpla cu noi dacă nu am mai apărut“, a spus Dragoş Pătraru la finalul emisiunii sale, „Starea Naţiei“.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite