Chioţea, suspendat de la Realitatea TV, după ce a lăudat Antena 3: „Mi se pare o umilinţă uluitoare“. Pastia: „Nici măcar nu a avut inspiraţia să-şi ceară scuze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Chioţea, realizatorul matinalului de la Realitatea TV, a fost suspendat de pe postul de ştiri, „pe termen nelimitat“, după ce a a adus laude transmisiei Antena 3 de Ziua Naţională a României, într-un mesaj pe Facebook.

Pastia: „De fiecare dată am încercat să luăm lucrurile drept «încă o hachiţă a domnului Chioţea». Nu suflă o vorbă că i s-a permis al doilea serviciu la Ministerul Tineretului“

UPDATE Edward Pastia, directorul executiv Realitatea TV, a revenit cu preciză în cazul suspendării lui Dorin Chioţea, făcând mai multe afirmaţii pe site-ul postului de ştiri. „Postarea trimisă către tolo.ro nu este cea iniţială ci una modificată. A doua, mai exact. Nu este vorba de cenzură ci de colegialitate. Respect faţă de munca unor colegi. De altfel, Dorin Chioţea ar trebui să fie primul care să recunoască faptul că spunea pe post absolut tot ce-i trecea prin cap. Iar uneori greşea. Nu i s-a întâmplat nimic. Nu Antena 3 a realizat transmisia, ci o companie privată. Postul în cauză a preluat doar semnalul. Dorin Chioţea nu este analist media. Iar dacă este, atunci este unul slab“, scris Pastia, menţionând că Chioţea uită să pomenească cum i-a salvat postul în ultimii doi ani sau de email-urile trimise redacţiei în care „îşi porcăie de-a dreptul colegii, de multe ori fără să aibă habar de «cauze şi condiţii»“. „De fiecare dată am încercat să luăm lucrurile drept «încă o hachiţă a domnului Chioţea»“, a mai zis el. „Chioţea uită să menţioneze rating-ul emisiunii pe care o păstoreşte. Păstorea. Nu suflă o vorbă despre faptul că i s-a permis să aibă un al doilea serviciu la Ministerul Tineretului. Şi chiar să invite în emisiunea lui oameni de acolo“, arată Pastia. 

Unitatea colegilor, mai importantă decât transmisia HD 

Gerhald Ernst, reporter al postului de ştiri, spune că în ciuda insuficienţelor, colegii care s-au ocupat de transmisia ceremoniei de la Arcul de Triumf s-au comportat exemplar. „Ieri, la paradă, oamenii de la Realitatea puteau să meargă pe burtă, să spună: noi nu avem aia, nu avem HD, avem insolvenţă. Dar nu au făcut-o. Şi-au văzut de treaba lor şi au încercat să facă bine. Cu puţinul nostru. În timp ce alţii făceau albul la camere, noi încă trăgeam cabluri. S-a înjurat mult până la începutul emisiei. Dar la final, oamenii ăia care înjurau... băteau palma, se îmbrăţişau şi spuneau... bravo, am făcut-o şi pe asta“, a zis el.

Bianca Oanea, EOD Realitatea TV, spune cu mândrie despre unitatea oamenilor din spatele camerelor de fimat: „Nu ai cum să nu observi că datorită oamenilor săi Realitatea reuşeşte să facă lucruri minunate, chiar şi aşa, fără multe camere, fără HD, fără multe resurse. Cu suflet, cu dorinţa a fi cel puţin egali. Nu ai nevoie de HD şi car cu 10 camere ca să fii cucerit. În zilele obişnuite mă cert cu operatorii. Că parcă n-au făcut suficient. În toate zilele speciale, sunt liniştită. Vor face imposiblul, vom avea cele mai bune imagini. Nu cele mai bune camere, nu cele mai lungi cabluri. Ci cele mai bune idei, cele mai bune realizări. Pentru mine, aşa a fost şi ieri“. 

UPDATE Cozmin Guşă, co-proprietar al postului Realitatea TV, a declarat că au mai fost situaţii în care Chioţea „a călcat pe bec“, fiindu-i luată apărarea, însă acum e de acord cu decizia suspendării. 

„Este evident că de data aceasta Dorin vrea să genereze un scandal pentru că au mai fost episoade în care a călcat pe bec şi după acele cazuri s-a comportat cu totul diferit. El este un copil teribil al Realitatea TV şi, din acest motiv, dar şi pentru ceea ce face profesional, l-am apărat de multe ori în faţa şefilor lui din redacţie. De data asta însă, sunt total de acord cu decizia conducerii, a lui Edward Pastia şi a celorlalţi colegi“, a declarat Cozmin Guşă, pentru tolo.ro. 

Guşă: „Ori de câte ori mi-a venit să-i dau câte o bătăiţă, la figurat vorbesc, m-am gândit la cei trei copii ai lui“ 

„Aici nu vorbim despre un simplu caz în care un angajat Pepsi postează un mesaj că îi place Coca-Cola. Sigur că în cazul televiziunilor vorbim tot de produse comerciale, dar  e vorba în cazul nostru şi de profesionalism şi solidaritate. Iar în acest caz, concret, vorbim despre faptul că Realitatea TV a trecut prin situaţia în care, din cauza gâlcevei cu TVR, a avut nevoie de mobilizare în ultimul moment pentru a transmite parada de 1 Decembrie. Colegii au recepţionat gestul lui Dorin drept o batjocură la adresa profesionalismului şi a solidarităţii lor“, a mai zis Guşă. 

„Îi înţeleg că nu doresc să mai ierte! În rest, pe plan personal, îmi e drag Dorin, are o familie minunată şi, aşa cum l-am ajutat până acum, o voi face şi de acum înainte. Ori de câte ori mi-a venit să-i dau câte o bătăiţă, la figurat vorbesc, m-am gândit la cei trei copii ai lui“, a încheiat el. 

„Pe 1 decembrie, la ora 11, am postat pe Facebook câteva rânduri în care am apreciat transmisia Antenei 3. Am fost sunat de Edward Pastia şi mi-a spus că sunt suspendat de pe post din cauza postării mele“, prezează Chioţea pentru tolo.ro, postarea acestuia putând să fie văzută mai jos.

„Mi se pare o umilinţă uluitoare. Nu mai putem spune ceea ce gândim despre ce reuşesc alţii în presă?!“ 

În urma celor scrise pe Facebook, Dorin Chioţea a primit un sms de la Edward Pastia, directorul executiv Realitatea TV, în care i s-a spus că nu va mai apărea pe post. „Mi-a spus că nu mai pot apărea pe post din cauza postării mele de pe Facebook, unde am lăudat transmisia Antenei 3 de Ziua Naţională. Apoi m-a sunat şi am vorbit la telefon. M-a asigurat că decizia e a lui. Seara mi-a zis că e decizia lui Cozmin Guşă. Guşă nu mi-a răspuns la telefon“, a zis el. „Eu am scris pe Facebook ceea ce am văzut ca telespectator. Antena 3 a avut o transmisie excelentă! Au adus experţi, Radu Tudor a fost impecabil în explicarea zonei militare a paradei. Colegii din redacţie au avut şi ei aceeaşi opinie. Nu mai putem spune ceea ce gândim despre ce reuşesc alţii în presă?! Mi se pare o umilinţă uluitoare“, a continuat Chioţea. 

image

FOTO tolo.ro 

„E vorba de o lezare a imaginii postului Realitatea TV. Suspendarea e pe timp nelimitat“ 

Întrebat dacă a primit explicaţii: „Nici un fel de explicaţie logică. Nu poţi explica aşa ceva unui om care are peste două decenii în presă, aşa cum sunt eu. De fapt, nu e vorba doar de mine aici. Nu poţi trata aşa nici măcar un copil care intră acum în presă! Ce exemplu dăm celor din jur, unor tineri care se angajează acum în redacţie? Dacă Antena 3 şi-a făcut bine treaba nu înseamnă că asta e o degradare a ceea ce am făcut noi, la Realitatea. E ca în fotbal: unii joacă mai bine într-o zi, nu înseamnă că tu eşti slab!“, a comentat Chioţea care a subliniat că se simte jignit de cele întâmplate

Contact de Cătălin Tolontan, Edward Pastia a recunoscut că l-a suspendat pe Chioţea, declarând: „Nu ştiu dacă el se consideră jignit, noi cum să ne considerăm? Echipa Realitatea face eforturi zi de zi ca să asigurăm activitatea acestui post. Postarea lui Dorin Chioţea este deplasată. Nu e colegială. Când te referi la Antena 3 e normal să pui şi o propoziţie despre cum a fost transmisia Realitatea TV. Dorin Chioţea a greşit în opinia mea. E vorba de o lezare a imaginii postului Realitatea TV. Deocamdată suspendarea e pe timp nelimitat. Nici măcar nu a avut inspiraţia să-şi ceară scuze! Dacă Dorin Chioţea şi-ar fi cerut scuze poate că era altceva. Nu e adevărat ce spune Chioţea, când afirmă că mi-aş fi modificat motivarea. E decizia mea, nu am susţinut niciodată că e a lui Cozmin Guşă“, a declarat acesta. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite