Celentano, mesaj de excepţie pentru România: „Iartă-mă, că nu mai fac! Nu-i mai las să te mai fure. Nu-i mai las să-şi bată joc. Şi de-o fi, ţi-i trec prin foc!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Văncică, interpretul lui Celentano, este autorul versurilor FOTO Pro TV
Adrian Văncică, interpretul lui Celentano, este autorul versurilor FOTO Pro TV

Episodul special din serialul „Las Fierbinţi“, dedicat Zilei Naţionale a României, s-a încheiat cu un mesaj în versuri emoţionant şi trist deopotrivă despre ţara noastră.

Pro TV a difuzat de 1 Decembrie un episod special „Las Fierbinţi“ care s-a încheiat cu o poezie de excepţie spusă de Celentano, versurile fiind scrise chiar de actorul care interpretează acest personaj, Adrian Văncică. 

Celentano a urcat pe scena improvizată în Fierbinţi şi, în stilul caracteristic, a vorbit despre România, ţara în care oamenii cerşesc la colţ de stradă, ai cărei cetăţeni pleacă la muncă în străinătate şi „fac alte ţări frumoase“, a cărei echipă de fotbal a fost bătută de Albania, ţara care nu mai are gimnastică, în care sistemul educaţional este la pământ, ţară pe care Europa o ţine la perete, ţara în care „deşi nu-s autostrăzi, la permise-s cozi de cozi“, ţara în care „moare pacientu-n drum“, iar „doctorii-s plecaţi în pribegie“, ţara în care „cei ce fură milioane sunt îmbrăcaţi în costume şi sutane“, iar puşcăria este o mândrie pentru unii. 

Finalul mesajului însă este un îndemn: „Românie, ţara mea, astăzi este ziua ta/ Şi în loc de o urare, din pieptuţul meu de dac/ Am să strig în gura mare/ Iartă-mă, că nu mai fac/ Nu-i mai las să te mai fure/ Nu-i mai las să te înjure/ Nu-i mai las să-şi bată joc/ Şi de-o fi, ţi-i trec prin foc/ Şi sper ca în a mea viaţă să te văd din nou în faţă/ În faţă pe harta lumii/ La-mpărţeală cu jupânii/ Asta e, ăştia suntem/ Noi la bucurie bem/ Şi-ţi mai spun, nu mă feresc/ Românie, te iubesc!“

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite