„Blestemul lui Robert Baratheon“ s-a împlinit: O impresionantă teorie a fanilor serialului „Game of Thrones“ a fost confirmată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Baratheon, interpretat de Mark Addy, în vizita făcută Casei Stark în primul episod din „Game Of Thrones“ FOTO Cinemagia
Robert Baratheon, interpretat de Mark Addy, în vizita făcută Casei Stark în primul episod din „Game Of Thrones“ FOTO Cinemagia

Potrivit unei teorii lansate de un fan „Uzeala Tronurilor“, primul episod al serialului a dat un indiciu important despre sfârşitul tragic al unor personaje, care s-a confirmat odată cu episodul „Bătălia bastarzilor“.

Atenţie! Acest articol conţine SPOILERE pentru cei care nu au văzut episodul „Bătălia Bastarzilor“ (Sezon 6, episod 9).

Fanii înrăiţi ai serialului „Game of Thrones“ nu au linişte când vine vorba de soarta personajelor preferate şi surprizele pe care ni le-ar putea pregăti în continuare producţia de succes. Ei sunt cei care studiază în amănunt cele mai subtile detalii şi ne uimesc de fiecare dată cu teorii la care mulţi dintre noi nu s-ar fi gândit vreodată. Unele dintre acestea se adeveresc, altele rămân doar opera unor remarcabile spirite de observaţie şi de analiză care sunt oricum de apreciat.

Un utilizator al platformei online Reddit a lansat o teorie fascinantă, denumită „Blestemul lui Robert Baratheon“, care i-a fost confirmată odată cu evenimentele din episodul de duminică, potrivit Huffington Post.

În episodul nouă al sezonului şase am asistat cu tristeţe la tragica moarte a lui Rickon Stark, care a fost străpuns de săgeata lui Ramsay Bolton chiar înainte de a fi salvat de fratele său, Jon Snow. În timp ce mulţi au sperat că Rickon va supravieţui jocului bolnav al lui Ramsay, moartea acestuia a fost previzibilă pentru cei care credeau cu tărie în teoria „Blestemul lui Robert Baratheon“. 

Să facem puţină lumină! Teoria ne invită să privim cu atenţie chiar spre cel dintâi episod al serialului. Făcând un exerciţiu de memorie, probabil vă amintiţi vizita făcută de regele Robert Baratheon în Winterfell pentru reîntâlnirea cu bunul său prieten, Ned Stark.

Odată cu sosirea sa, toată familia Stark, care pe atunci era întreagă, s-a aliniat pentru a-l primi cum se cuvine pe Regele Celor Şapte Regate. În acea scenă, l-am văzut pe Robert îmbrăţişându-l pe vechiul său prieten Ned, sărutând-o respectuos pe Catelyn, dând mâna cu Robb şi ciufulindu-l cu simpatie pe Rickon. Pe de altă parte, pe Sansa doar o complimentează, pe Arya o întreabă cum o cheamă, iar pe Bran îl pune să-i arate muşchii, fără a avea un contact fizic cu ei.

Încă nu v-aţi prins ce încearcă să spună aceste detalii? Ei bine, probabil aţi observat că toţi cei pe care i-a atins Robert Baratheon sunt morţi acum. Ned Stark a fost decapitat, Catelyn şi fiul său Robb au fost ucişi la aşa numita „Nuntă Roşie“, iar Rickon tocmai şi-a găsit sfârşitul în urma jocului monstruos al lui Ramsay din ultimul episod difuzat.

„Blestemul lui Robert Baratheon s-a împlinit“, a concluzionat autorul teoriei, care se semnează NANAs_Mic, într-o postare pe Reddit care conţine şi imaginile doveditoare din serial.

Oare asta înseamnă că membrii rămaşi ai Casei Stark, (Jon Snow, Sansa, Arya şi Bran) sunt în siguranţă acum?

Ar mai fi un detaliu uimitor pe care îl surprinde această teorie şi care o priveşte pe Arya. Răzvrătita micuţă a familiei Stark a fost întrebată de Robert Baratheon doar atât: „Iar numele tău este?“. O întrebare care a urmărit-o pe Arya pe toată perioada şederii sale în Braavos, în încercarea de a deveni o „No One“ (n.r. – Nimeni). Din fericire, răspunsul său, „Arya“, l-am auzit recent şi în scena savuroasă în care Jaqen o anunţă că este pregătită să fie „No One“, iar tânăra îi răspunde hotărâtă: „Sunt Arya Stark şi mă întorc acasă“, acceptându-şi adevărata identitate.

image
image
image
image

Sursa: Tumblr

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite