„Bătălia bastarzilor“, desemnat cel mai bun episod din întregul serial „Urzeala tronurilor“, obţine nota maximă pe IMDb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Bătălia bastarzilor“, cel mai recent episod din serialul „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“, a fost desemnat - pe baza voturilor exprimate de fani - cel mai bun episod realizat vreodată în cadrul acestei producţii a postului HBO şi a obţinut nota maximă (10) pe site-ul cu specific cinematografic IMDb, informează New Musical Express, citat de News.ro.

„Bătălia bastarzilor“ este al nouălea episod din cel de-al şaselea sezon al serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ şi a fost difuzat duminică seară în Statele Unite de postul HBO. 

Episodul conţine o scenă-cheie în desfăşurarea evenimentelor relatate în „Game of Thrones“ şi prezintă bătălia sângeroasă dintre armatele comandate de personajele Sansa Stark şi Jon Snow pe de-o parte şi de Ramsay Bolton de cealaltă parte, într-o luptă de preluare a controlului asupra castelului Winterfell.

După difuzarea sa de postul HBO, episodul „Bătălia bastarzilor“ a obţinut nota maximă (10) pe site-ul IMDb, din peste 61.500 de voturi exprimate. 

Până la acest episod, recordul de popularitate pe IMDb al serialului „Game of Thrones“ era deţinut de celebrul episod „The Rains of Castamere“ (cunoscut şi sub titlul alternativ „The Red Wedding“), al nouălea episod din cel de-al treilea sezon, difuzat în iunie 2013, care a obţinut nota 9,9 din 44.782 de voturi exprimate.

Al şaselea sezon al serialului „Game of Thrones“ a avut premiera pe postul de televiziune HBO pe 24 aprilie.

„Urzeala Tronurilor“ este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria „Cântec de gheaţă şi foc“. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. „Urzeala tronurilor“ a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria „Cântec de gheaţă şi foc“ s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite