BBC News va desfiinţa 415 posturi şi va investi mai mult în zona digitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma restructurărilor ce vor avea loc la postul de televiziune BBC News, vor avea de suferit 500 de angajaţi FOTO Wire Photos/ Reuters
În urma restructurărilor ce vor avea loc la postul de televiziune BBC News, vor avea de suferit 500 de angajaţi FOTO Wire Photos/ Reuters

BBC News va desfiinţa 415 posturi şi va face restructurări de personal, pentru a investi mai mult în jurnalismul digital.

Anunţul a fost făcut de James Harding, directorul de ştiri al BBC, care le-a spus joi angajaţilor că se vor face economii anuale de 48 de milioane de lire sterline şi 500 de angajaţi vor fi afectaţi de aceste reduceri, relatează theguardian.com.

Reducerile de la BBC News vor include desfiinţarea unor posturi ale jurnaliştilor din zona online, deşi alte poziţii vor fi create. Astfel, o serie de jurnalişti vor avea de suferit de reducerile preconizate.

Harding a precizat că alte 195 de posturi vor fi create în urma restructurărilor, ceea ce înseamnă o reducere a 220 de posturi full-time de la ştiri şi actualităţi. Acesta le-a mai spus angajaţilor că prioritatea este să se concentreze pe jurnalismul original şi să digitalizeze operaţiunile BBC News.

O parte dintre economii - 12 milioane de lire sterline - vor fi investite în platforme digitale şi în consolidarea jurnalismului original BBC. De asemenea, BBC plănuieşte să cheltuiască 8 milioane de lire sterline pentru a anagaja noi editori specializaţi şi corespondenţi, reporteri politici locali şi corespondenţi locali. Totodată, 4 milioane de lire sterline vor fi investite în jurnalism de date şi analize online.

În plus, se vor investi 13 milioane de lire sterline în jurnalismul digital şi în dezvoltarea altor servicii TV, în următorii trei ani. Bugetul anual al BBC World Service va creşte de la 245 de milioane de lire sterline la 250 de milioane de lire sterline.

Divizia de ştiri TV a BBC va renunţa la 27 de posturi, inclusiv cele ale senior managerilor şi ale reporterilor Panorama. Un număr suplimentar de 91 de posturi vor fi create în redacţia BBC. De asemenea, BBC News plănuieşte să desfiinţeze posturile a şase senior manageri.

„Investind aproape 50 de milioane de lire sterline într-o organizaţie bine condusă, care oferă servicii de ştiri de înaltă calitate, care sunt de încredere, invocate şi folosite de milioane de oameni este un angajament dificil. Provocarea este cum să facem BBC News (să funcţioneze, n.r.) şi mai bine, chiar dacă avem mai puţini bani“, a spus Harding.

„BBC News a deschis drumul mai întâi în radio, apoi în televiziune şi apoi online. Acum, tehnnologile digitale ne oferă oportunitatea să conducem a patra revoluţie în ştiri“, a mai spus acesta.

BBC News are în prezent aproximativ 8.400 de angajaţi, dintre care 5.000 de jurnalişti. Restructurările au însemnat 140 de posturi desfiinţate în 2012 şi alte 75 anul trecut.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite