Urmările restructurărilor din trustul Pro: Acasă TV fără emisiuni şi fără Irina Fodor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmările restructurărilor masive efectuate asupra personalului care aparţinea de televiziunile din trustul Pro au început să se facă simţite. Postul Acasă TV, de la care au plecat nume precum Dan Cruceru, Ioana Moldovan sau Irina Fodor, a difuzat în cursul zilei de astăzi doar seriale, iar emisiunile consacrate au lipsit din grila de programe.

Postul de televiziune Acasă a rămas fără emisiunile pe care le difuza în mod obişnuit, cauza fiind restructurările masive de personal efectuate săptămâna trecută. Atunci, departamentul de PR şi comunicare al Pro TV a fost înlăturat, angajaţilor fiindu-le solicitat să părăsească clădirea televiziunii din moment ce conducerea postului hotărâse încheierea contractelor de muncă cu aceştia. Mai mult, Întregul departament al „Poveştirilor Adevărate“, în frunte cu realizatorul Dan Cruceru şi Ioana Moldovan, dar şi cel de promo, au fost restructurate.

În programul de astăzi al postului nu mai apar o serie de emisiuni precum „Dincolo de Poveştiri“, show realizat de Elena Lasconi, „Poveştiri de noapte“, realizată de Cabral şi Irina Fodor sau „Cancan.ro“, emisiunea lui Marius Niţă, arată paginademedia.ro. În locul acestor producţii au apărut seriale sau telenovele.

Irina Fodor, o altă „victimă“ a restructurărilor

În aceste condiţii, situaţia vedetelor din trustul Pro a devenit destul de incertă. Pe lângă Dan Cruceru şi Ioana Moldovan, echipa „Poveştirilor“ a rămas şi fără Irina Fodor, soţia lui Răzvan Fodor şi coprezentatoare a lui Cabral în cadrul „Poveştirilor de Noapte“, ea fiind anunţată că urmează să fie pusă pe liber, scrie wowbiz.ro. Irina Fodor a ajuns prezentatoare a acestei emisiuni la jumătatea lunii martie a acestui an, atunci când Mircea Solcanu a fost dat afară de la Acasă TV. Până la acel moment, Irinia fusese reporter pe teren în echipa emisiunii.

În ceea ce îl priveşte pe Cabral Ibaka situaţia pare a fi la fel de incertă. Cu toate acestea, vedeta mai are o emisiune la Pro FM, „Microfoniştii“, iar în urmă cu câteva săptămâni Pro TV anunţa printr-un comunicat că el se numără printre vedetele care vor rămâne la post, mai arată paginademedia.ro. Din informaţiile sursei citate, Elena Lasconi a rămas angajată, urmând a derula mai multe proiecte în cadrul postului.

image

Cabral Ibaka şi Irina Fodor FOTO Acasă TV

Lanţul plecărilor de la Pro TV

Întregul departament de PR şi comunicare, condus în trecut de Maria Apostol, care s-a despărţit de Pro TV după 13 ani, la jumătatea lunii februarie, a fost desfiinţat, bodyguarzii confiscându-le angajaţilor telefoanele de serviciu şi cerându-le să părăsească clădirea televiziunii. În urma incidentului, angajaţii au apelat la ajutorul forţelor de ordine. Situaţia este cu atât mai delicată, cu cât printre cei disponibilizaţi se numără şi unii dintre cei mai vechi oameni ai postului. Plecarea Mariei Apostol, demisia Monei Segall, unul dintre oamenii de bază ai postului Pro TV, producătorul general al unor show-uri de succes precum „Vocea României“, „Românii au talent“ şi „Dansez pentru tine“.

În prima zi de restructurare masivă de la Pro TV, pe lângă departamentele de PR, promo şi „Poveştiri“ de la Acasă, au fost atinse şi palierele tehnice. Astfel, proximativ 20 de operatori de producţie din cei aproape 50 au fost anunţaţi că sunt restructuraţi. În afară de operatori, au mai fost înştiinţaţi şi câţiva ingineri de sunet, directori de imagine, regizori de emisie, regizori tehnici, asistenţi de platou, maşinişti şi grafică.

Sarcină de la Praga

Aleksandras Cesnavicius, Directorul General al Pro TV, are ca sarcină de la Praga, oraşul unde se află Consiliul de Administraţie al Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV în România, reducerea cheltuielilor de personal cu cel puţin 30%, aceasta fiind ţinta fixată pentru 2014, a aflat reportervirtual.ro. De altfel, la începutul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă susţinută la Praga, Michael Del Nin, co-CEO al CME după demisia lui Adrian Sârbu, spunea că planul de restructurare va aduce economii legate de personal estimate la 30 de milioane de dolari, iar în primul trimestru din 2014 CME a lansat înca un plan de restructurare ce va rezulta în economii suplimentare in anumite ţări.

Aleksander Cesnavicius foto pro tv

Aleksandras Cesnavicius, Directorul General al Pro TV

În ceea ce priveşte restructurările de vineri, Aleksandras Cesnavicius a explicat că totul face parte dintr-un „proces de regândire organizaţională“ şi că „a fost reconsiderată colaborarea cu o parte din furnizorii de servicii“. De asemenea, acesta a menţionat că noua strategie va fi implementată cu ajutorul „celor mai buni, talentaţi şi dedicaţi oameni“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite