VIDEO „What the Fox Say?“, o piesă despre sunetul scos de o vulpe, este „noul Gangnam Style“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din clipul melodiei „The Fox“ FOTO Billboard
Imagine din clipul melodiei „The Fox“ FOTO Billboard

Considerat următorul „Gangnam Style“, videoclipul „What the Fox Say?“ a adunat peste 145 de milioane de accesări pe YouTube şi a devenit în scurt timp preferatul internauţilor.  Parodia investighează unul dintre cele mai mari mistere ale lumii: ce sunet scoate o vulpe?

Pentru un clip despre care se credea că va fi un eşec, „What the Fox Say?“ a avut un succes incredibil, strângând peste 145 de milioane de vizualizări într-un timp scurt. Cu toate acestea, „vinovaţii“ în persoanele a doi fraţi, Vegard şi Bård Ylvisåker, jură că nu asta a fost intenţia lor.

Pe 3 septembrie, internauţii au luat-o razna după ce, pe canalul de YouTube, a fost postat clipul melodiei „The Fox“ de către duo-ul norvegian intitulat Ylvis. Considerat drept „Următorul Gangnam Style“ şi atrăgând peste 2 milioane de vizitatori peste noapte, parodia investighează unul dintre cele mai mari mistere ale lumii: Ce sunet scoate  o vulpe? 

Clipul de promovare, ajuns viral

Fraţii Vegard şi Bård Ylvisåker, membrii grupului de comedie Ylvis, au produs piesa electronică dance „The Fox“ pentru a promova cel de-al treilea sezon al seriei de talk-showuri YLVIS (Seara cu Ylvis), difuzate pe TVNorge. Clipul a fost postat pe YouTube pe 3 septembrie şi, până în luna octombrie, a atins peste 145 de milioane de vizualizări, fiind comparat cu hitul „Gangnam Style“. În prezent, „The Fox“ se află pe locul şase în clasamentul Billboard Hot 100, fiind în acelaşi timp cea mai bine clasată melodie a unui artist norvegian de la hitul „Take on Me“ (trupa Aha) din 1985.

„What the fox say?” După „Gangnam Style” o altă melodie isterizează planeta

Într-un interviu acordat publicaţiei norvegiene „Aftenposten“, fraţii au declarat că ideea cântecului despre vulpe le-a venit în 2012, când Bård şi compozitorul Christian Løchstøer au început să se joace cu acest concept. Iniţial, Vegard a fost sceptic la propunerea de a compune o piesă care să fie centrată pe sunetul pe care îl face o vulpe, dar, în cele din urmă, a cedat presiunilor celor doi.

Într-un alt interviu pentru „Billboard“, Bård a descris procesul de scriere al piesei: „Modul nostru de lucru se bazează foarte mult pe întâlniri în care vorbim, venim cu idei şi notăm ce ni se pare mai important. Cred că totul a pornit de la faptul că vorbeam despre sunetul produs de o vulpe, iar mai apoi ni s-a oferit şansa de a lucra cu Stargate, o companie de producţie din New York. De fapt noi le-am făcut lor o favoare şi în schimb le-am cerut să ne ajute să producem o melodie pentru noul sezon“. 

Aşteptări mici, realizări mari

Intervievat de „Entertainment Weekly“, Bård a vorbit despre intenţia lor de a compune piesa „The Fox“: „Din postura de comedianţi, ne-am gândit că nu ar fi un lucru tocmai bun să lansăm un hit în State deoarece acolo exista şansa ca fenomenul să capete amploare, aşa că ne-am gândit că ar fi mult mai amuzant dacă ne-am fi prezentat în talk-show spunând: «Uite am avut şansa, puteam să facem ceva măreţ, dar singura idee pe care am primit-o pentru piesă a fost una veche şi anume ce spune vulpea, aşa că ne pare rău. Am făcut o greşeală.» Acesta a fost planul. Ar fi fost distractiv să spun asta în timpul emisiunii.“

În acelaşi interviu, Bård a adăugat că s-au gândit şi la alte animale, dar în final s-au oprit la vulpe, asta pentru că li s-a părut mult mai amuzant. 

Muzică şi comedie

În plus, „Vulpea“ nu este primul videoclip al fraţilor, aceştia considerând comedia muzicală parte din viaţa lor. Fraţii Ylvisåker, care au crescut în Africa, şi-au descoperit pasiunea pentru muzică şi comedie la o vârstă fragedă: „Am crescut cu «Viaţa lui Brian». Am crescut în Africa şi nu am lansat foarte multe clipuri. Am dezvoltat propriul umor, o combinaţie între cele două: muzică şi comedie“, spunea Vegard pentru popwatch.ew.com.

Deşi nu au niciun fel de pregătire vocală, ei cântă de foarte mult timp: „Am tot cântat. Facem diverse melodioare în camerele noastre, dar mereu cu un substrat comic. Mereu ne ascundem în spatele comediei“, a adăugat Vegard.

Cu tot succesul de care au parte, fraţii au declarat pentru popwatch.ew.com  nu se gândesc la un nou hit: „Nu urmărim succesul. Noi doar facem lucruri pe care le considerăm amuzante. Unele vor atrage 100.000 de vizitatori, altele milioane, dar reţeta rămâne aceeaşi“, a mai spus Bard. „Vom vedea ce se întâmplă când va atinge un miliard“, a glumit Vegard.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite