VIDEO O călugăriţă este „Vocea Italiei“: sora Cristina a câştigat concursul, dar vrea să se întoarcă la cele sfinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călugăriţia Cristina a recitat „Tatăl nostru“, după ce a aflat că este câştigătoarea show-ului „Vocea Italiei“ FOTO AFP
Călugăriţia Cristina a recitat „Tatăl nostru“, după ce a aflat că este câştigătoarea show-ului „Vocea Italiei“ FOTO AFP

„Rebela“ călugăriţă Cristina Scuccia este marea câştigătoare a competiţiei muzicale „Vocea Italiei“, după ce a reuşit să cucerească inimile telespectatorilor cu modestia de care a dat dovadă, cu mişcările de dans energice, dar mai ales cu interpretările aparte.

Melodiile „Lungo la riva“ şi „Beautiful that way“ i-au asigurat victoria, pe care a sărbătorit-o mulţumindu-i lui Dumnezeu şi recitând „Tatăl nostru“, spre uimirea publicului şi a organizatorilor. 

Tânăra nu a uitat să le mulţumească celor care au susţinut-o, aceasta obţinând în finală 62% din voturile telespectatorilor, dar şi antrenorului său, raperul J-Ax, care a „apărat-o“ de fiecare dată de cei care au criticat-o.

La rândul lui, J-Ax, care s-a descris drept „un diavol în faţa apei sfinţite“, a încurajat-o „să schimbe lucrurile şi să dea un exemplu important“.

„Vreau ca Iisus să fie aici cu noi!“, a declarat, senină, călugăriţa, care a purtat obişnuita ei ţinută sobră şi un crucifix în jurul gâtului. 

„Prezenţa mea aici nu depinde de mine, ci se datorează omului de sus“, a adăugat sora Cristina, după ce l-a învins pe Giacomo Voli, rockerul de 28 de ani care a cântat „Stairway to Heaven“.

Sora Cristina, o fostă adolescentă rebelă care obişnuia să cânte într-o formaţie, dar care acum trăieşte cu măicuţele într-o mănăstire din Milano, a câştigat un contract cu studiourile Universal Music, dar a sugerat că ar dori să evite o carieră completă în industria muzicii rock'n'roll. 

„Voi reveni la priorităţile mele – rugăciunea, trezitul dis-de-dimineaţă. Aceste lucruri sunt fundamentale pentru mine şi pentru a putea urma o nouă cale pe viitor“, a declarat tânăra. 

sora cristina foto afp
Sunt cu picioarele pe pământ, dar ochii îmi sunt îndreptaţi spre cer. Scopul meu este de a-i face pe oameni să înţeleagă că Biserica este pretutindeni şi poate fi alături de toată lumea   Sora Cristina Scuccia

Aceasta a mărturisit că a ascultat îndemnurile Papei Francis de a aduce Biserica Catolică mai aproape de oamenii obişnuiţi şi spune că nu se simte ruşinată de succesul ei. „Menirea mea este de a dărui celorlalţi. Iisus mi-a dăruit acest har şi nu ar valora prea mult dacă l-aş păstra doar pentru mine“, a explicat sora Cristina. 

„Pentru mine a cânta este o modalitate prin care îi aduc laude Domnului, dar şi un mod de a atinge inimi“, a dezvăluit călugăriţa. „Sunt cu picioarele pe pământ, dar ochii îmi sunt îndreptaţi spre cer. Scopul meu este de a-i face pe oameni să înţeleagă că Biserica este pretutindeni şi poate fi alături de toată lumea“, a mai spus aceasta.

Călugăriţa Cristina, „întruchiparea diavolului“

image

Cu un timbru vocal aparte, cu mişcări jucăuşe de dans, cu un zâmbet larg şi cu multă modestie, sora Cristina a câştigat rapid admiraţia telespectatorilor şi a membrilor juriului.

Săptămână de săptămână, raperul J-Ax, care i-a fost şi antrenor, s-a declarat uimit de talentul călugăriţei şi a preferat-o de fiecare dată în detrimentul celorlalţi concurenţi din echipa sa. 

Sora Cristina a devenit cunoscută în toate colţurile lumii după ce a cântat melodia „No One“, din repertoriul cântăreţei Alicia Keys, la audiţiile pentru emisiunea „Vocea Italiei“, iar înregistrarea a făcut senzaţie pe Internet, strângând peste 50 de milioane de vizualizări pe YouTube. 

În cadrul show-ului a existat şi un moment confuz, când unul dintre membrii juriului, rocker-ul Piero Pelu, a glumit spunând că ea este „întruchiparea diavolului“, afirmaţie ce a fost rapid marcată de gazda emisiunii cu eticheta „ironie maximă“.

Succesul călugăriţei, o sete de bucurie şi de iubire

Aparent, talent-show-ul a fost urmărit şi pe coridoarele Vaticanului, Cardinalul Gianfranco Ravasi postând pe Twitter un citat al unui filosof roman: „Dacă vom comite o nedreptate, Dumnezeu ne va lăsa fără muzică“.

Pe scena show-ului călugăriţa nu s-a ferit să abordeze mai multe genuri muzicale şi a încântat publicul cu melodii precum „Girls Just Want To Have Fun“ (Cyndi Lauper), „Hero“ (Mariah Carey), „Uno su mille“ (Gianni Morandi), „Livin' On a Prayer“ (Bon Jovi). Totdată, aceasta a cântat alături de Kylie Minogue şi de Ricky Martin. 

În plus, a fost apreciată de actriţa Whoopi Goldberg – vedeta comediei „Sister Act“ (1990), în care joacă rolul unei călugăriţe-cântăreţe. Chiar şi aşa, sora Cristina încă se descie ca fiind „un slujitor umil“ şi atribuie succesul ei brusc „unei sete de bucurie, de iubire şi mesajului frumos şi curat“. 

image

„Din moment ce Papa Francis vorbeşte despre o Biblie a bucuriei, cred că sunt pe drumul cel bun“, a declarat Scuccia înainte de marea finală. 

„Călătoria personală a Cristinei a ajutat-o să se maturizeze şi să fie împlinită din punct de vedere artistic şi aceste lucruri s-au întâmplat datorită unei forţe misterioase şi speciale. Prin faptul că s-a lăsat în mâinile Domnului, ea şi-a îmbogăţit arta“, a declarat Claudia Koll, directorul Academiei de Muzică unde s-a antrenat sora Cristina. 

Tânăra are 25 de ani, este originară din Sicilia, şi este membră a ordinului Surorilor Ursuline ale Familiei Sfinte, scrie „The Guardian“. Întrebată care crede că va fi reacţia Vaticanului faţă de prestaţia ei, sora a răspuns: „Nu ştiu. Voi primi un telefon de la Papa Francis, cu siguranţă. Pentru că el ne îndeamnă să ieşim în faţă, să evanghelizăm, să spunem că Dumnezeu nu ia de la noi, ci mai degrabă ne dă mai mult“.

Chiar şi aşa, nu este pentru prima dată când sora Cristina se află în lumina reflectoarelor. Anul trecut aceasta a câştigat o completiţie muzicală creştină, în cadrul Festivalului Good News, unde a explicat că şi-a descoperit vocaţia în momentul în care a jucat rolul unei călugăriţe într-un musical, mai scrie „The Guardian“.

Iubită de întreaga Italie, sora Cristina are, totuşi, şi câţiva critici. Emma Marrone, reprezentanta Italiei la Eurovision 2014, clasată pe locul 16 în competiţia europeană, a răbufnit după această înfrângere tocmai la adresa călugăriţei cântăreţe. 

„Sora Cristina este o ruşine pentru cei care lucrează în showbiz, ca mine. La televizor apari ca să ai succes. Dacă ai cu-adevărat har, iei câţiva copii de pe stradă şi faci un cor“, a declarat aceasta. 


Mai multe ştiri despre sora Cristina:

VIDEO O călugăriţă ar putea fi „Vocea Italiei“: sora Cristina a ajuns în finală  Călugăriţa Cristina Scuccia este una dintre cei patru finalişti ai emisiunii „Vocea Italiei“, după ce a cucerit încă o dată inimile telespectatorilor, dar mai ales pe cea a antrenorului său, raperul Alessandro Aleotti, cunoscut sub numele de J-Ax.

VIDEO Călugăriţa Cristina Scuccia, care a lăsat fără cuvinte juriul emisiunii „Vocea Italiei“, a trecut de prima bătălie Călugăriţa Cristina Scuccia a trecut în etapa următoare a concursului muzical „Vocea Italiei“, după ce a impresionat din nou juriul, de această dată cu piesa „Girls Just Want To Have Fun“ a cântăreţei Cyndi Lauper, relatează publicaţia „Huffington Post“.

VIDEO Călugăriţa cu har: sora Cristina a câştigat o nouă bătălie la „Vocea Italiei“ Călugăriţa Cristina Scuccia continuă să uimească juriul emisiunii „Vocea Italiei“, aceasta trecând de un nou duel datorită unei interpretări impecabile a melodiei „Hero“, din repertoriul cântăreţei Mariah Carey.

VIDEO Sora Cristina, atacată de reprezentanta Italiei la Eurovision: „E o ruşine pentru showbiz“ Sora Cristina, călugariţa talentată de la „Vocea Italiei“, a cucerit încă o dată publicul şi juriul şi a trecut în etapa următoare. În cursa pentru marele premiu au rămas doar 12 concurenţi. Iubită de întreaga Italie, sora Cristina are, totuşi, şi câţiva critici.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite