VIDEO Evoluţia muzicii uşoare româneşti în 10 minute, de la „Zaraza“ la „Eu vara nu dorm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protagonistele clipului fac o scurtă istorie a muzicii româneşti moderne
Protagonistele clipului fac o scurtă istorie a muzicii româneşti moderne

Trei tinere românce interpretează, într-un videoclip intitulat „Evoluţia muzicii uşoare româneşti", versuri din aproximativ 70 de melodii româneşti, de la piese care au făcut istorie, precum „Zaraza" a lui Cristian Vasile sau „M-am îndrăgostit numai de ea“ de Ducu Bertzi, la cântece lansate mai recent, ca „Eu vara nu dorm“ a lui Connect-R.

Înregistrarea video, de 9 minute şi 18 secunde, postată pe canalul oficial YouTube al uneia dintre tinere, conţine în descriere scopul interpretării inedite, făcută „din dragoste pentru România şi din dorinţa de a promova muzica românească“. Cele trei fete care cântă în clip sunt Marta Cotuna, Ana Huţu şi Beck Corlan.

„Sunt mult mai multe piese valoroase în istoria muzicii uşoare româneşti şi cel puţin încă atâtea care nu merită menţionate, însă, cu bune şi rele, acest proiect se vrea a fi o reprezentare subiectivă a realităţii despre muzica uşoară românească“, menţionează Marta Cotuna în descrierea ataşată videoclipului.

„Mini-concertul“ celor trei începe cu celebra „Zaraza“ a lui Cristian Vasile, din 1931, şi se încheie cu „Ecou“, o melodie dance lansată în acest an. Din repertoriu, publicat de asemenea în întregime în descrierea clipului, fac parte: „Mi-am pus busuioc în păr“ - Maria Tănase, „Macarale“ - Trio Grigoriu, „Du-mă acasă măi tramvai“ , Gigă Petrescu, „Găseşte-mi loc în inima ta“ - Ştefan Bănică Jr., „Am doar 18 ani“ - Vama veche şi altele.

Cu ocazia acestei înregistrări, care, într-o zi de la urcarea pe YouTube (3 octombrie 2013), a strâns peste 12.300 de vizualizări şi peste 2.100 de aprecieri, românca anunţă data concertului de debut, care va avea loc în Timişoara, şi a primului său album.

Zaraza faţă în faţă cu Elena Gheorghe: evoluţia muzicii uşoare româneşti din '30 până azi

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite