VIDEO Dan Spătaru ar fi împlinit astăzi 74 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Spătaru, alături de compozitorul Temistocle Popa, care i-a scris marile şlagăre FOTO mediafax
Dan Spătaru, alături de compozitorul Temistocle Popa, care i-a scris marile şlagăre FOTO mediafax

Dan Spătaru, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi români din toate timpurile, ar fi împlinit astăzi 74 de ani. Deşi a plecat dintre noi în urmă cu nouă ani, amintirea lui este încă vie în memoria publicului, iar moştenirea sa, muzica, este nemuritoare.

„Nu m-am gândit la despărţire“, „Ţărăncuţă, ţărăncuţă“, „În rândul patru“, Nu m-am gândit la despărţire“ şi „Drumurile“ sunt doar câteva dintre şlagărele lansate de Dan Spătaru de-a lungul unei cariere de peste patru decenii.

Născut la Medgidia, pe 2 octombrie 1939, într-o familie de învăţători, Dan Spătaru a moştenit pasiunea pentru muzică de la tatăl său, care cânta la vioară. Mai întâi a ales o carieră sportivă – a jucat la echipele Progresul şi Ştiinţa Bucureşti – dar a fost nevoit să abandoneze sportul din cauza problemelor de sănătate.

A început să cânte la Casa Studenţilor, în 1962. Ulterior a fost remarcat de compozitoarea Camelia Dăscălescu, apoi l-a cunoscut pe Temistocle Popa, care i-a scris aproape toate şlagărele. 

Timbrul său vocal l-a propulsat rapid în lumea muzicală. A efectuat numeroase turnee în ţară şi în străinătate şi deţine recordul pentru cele mai lungi aplauze: 16 minute şi 19 secunde fără oprire (în Cuba).

A fost căsătorit cu Sida Spătaru şi au împreună o fiică.

Dan Spătaru a încetat din viaţă pe 8 septembrie 2004, din cauza unui infarct. A fost înmormântat la Cimitirul Bellu, iar la ceremonie zona a fost blocată de mii de oameni veniţi să-i aducă un ultim omagiu.
 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite