Un compozitor respins la Eurovision cere înapoi de la TVR taxa de înscriere: „Am participat la un Caritas de prost gust“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Popa, fost solist al unor trupe precum Latin Expres şi Jukebox şi participant la Selecţia Naţională Eurovision 2014, a scris o scrisoare deschisă adresată directorului TVR, Stelian Tănase, în care contestă metoda de jurizare de la preselecţie, precum şi calitatea unora dintre piesele finaliste.

„Domnule director, numele meu este Marius Popa. Un om... Un om cu pretenţii de compozitor care s-a conformat cerinţelor formulate pe site-ul eurovision.tvr.ro şi care a înscris înspre jurizare (preselecţie) un cântec, compoziţie originală, la selecţia naţională Eurovison 2014 organizată de instituţia pe care o conduceţi. Nu voi comenta criteriile după care a fost făcută notarea melodiilor şi alegerea pieselor participante, nu am competenţa înţelegerii acestor criterii. Aşa se pare, după 15 ani petrecuţi activ în această industrie“, scrie Marius Popa.

„Dar, domnule director, am o rugăminte şi o întrebare în acelaşi timp: vă rog să mă sfătuiţi, care este calea legală prin care instituţia dumneavoastră îmi poate înapoia cei 200 de lei plătiţi ca taxă de înscriere? Nu de alta, dar simt că am participat la un Caritas de prost gust... 

Nu am nici măcar siguranţa că piesa mea a fost ascultată. Dacă ar fi fost aşa, aş fi ştiut cine a făcut parte din juriul care a făcut selecţia şi, mi se pare de bun simţ, aş fi aflat notele pe care acest cântec (al meu) le-a obţinut în cadrul jurizării. Ţineţi totul atât de secret încât îmi este foarte greu să cred că plicul pe care vi l-am trimis a fost deschis... Nu de alta, dar îmi este şi mai greu să cred că ţine de gust ca acest cântec să fie admis (n.r. – piesa „Fiorul iubirii“, compusă de Virgil Popescu şi interpretată de Silvia Dumitrescu – n.r.) şi cântecul meu nu. Sunt convins de buna credinţă care animă acţiunile întreprinse de angajaţii postului dumneavoastră... Mă rog, al nostru, al românilor... Dar, domnule director, ca să nu mai lungim o discuţie inutilă: îmi vreau cei 200 de lei înapoi. Cum să fac?“, încheie acesta.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite