VIDEO Finaliştii Eurovision 2014, întâlniri cu publicul. Lista completă a melodiilor din finala Selecţiei Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Stan feat. Teddy K, Silvia Dumitrescu, Marcel Crăciunescu şi The Zuralia Orchestra, patru dintre cei 12 artişti calificaţi în finala Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2014, au fost astăzi prezenţi la o întâlnire cu publicul ce s-a desfăşurat în foaierul Grand Cinema & More, din Băneasa Shopping City.

Liana Stanciu, preşedintele delegaţiei ce va reprezenta România în competiţia europeană, a fost gazda evenimentului şi a ţinut să reamintească motivul pentru care finala Selecţiei Naţionale, care va avea loc pe 1 martie, se va desfăşura la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu“ din Braşov. 

„În urmă cu 46 de ani, în martie 1968, avea loc prima ediţie a Cerbului de Aur. Aşa că ne-am gândit că, în amintirea acelor vremuri, am putea face un eveniment spectaculos“, a explicat şefa delegaţiei române. 

Cei patru concurenţi prezenţi, care speră să reprezinte România la „cel mai important campionat de muzică“, după cum l-a descris Liana Stanciu, au vorbit despre piesele lor, despre temerile pe care le au, dar şi despre motivele pentru care au ales să intre în această competiţie

„Oare cine n-a simţit fiorul iubirii?“, a întrebat Silvia Dumitrescu, făcând referire la piesa pe care a înscris-o în concurs, „Fiorul iubirii“. O prezenţă efervescentă, Silvia Dumitrescu a declarat că este foarte fericită că a ajuns până în finală cu această piesă, deşi pregătise două melodii pentru Eurovision, cealaltă fiind compusă chiar de soţul artistei, Florin Oprescu.

„Sunt foarte încântată că m-am calificat cu această piesă, pe care am primit-o de la Virgil Popescu. Melodia s-a născut dintr-o dorinţă de colaborare, pentru că noi doi am mai lucrat împreună în urmă cu 20 de ani şi ne-am dorit foarte tare să reînnoim colaborarea“.

Totodată, cântăreaţa a mărturisit că nu îi este teamă de niciunul dintre ceilalţi finalişti, chiar dacă trei dintre piesele finaliste i-au ajuns până şi ei la suflet. „Sunt nişte melodii care îmi plac foarte mult, dar în acelaşi timp îmi place să fiu în competiţie. Cred că am suficientă experienţă încât să demonstrez că merit să reprezint România“, a mai spus artista. 

Marcel Crăciunescu, „surpriza acestui concurs“, conform Lianei Stanciu, este o adevărată vedetă în oraşul Reghin şi consideră că piesa „Hardjock“ este un mix de genuri muzicale care „transmite multă energie şi entuziasm“.

image

Marcel Crăciunescu participă cu piesa „Hardjock“ FOTO Dorin Constanda

Deşi anul trecut nu au reuşit să treacă de semifinală, membrii formaţiei The Zuralia Orchestra speră că anult acesta vor reuşi să convingă juriul şi publicul deopotrivă că merită să ajungă la Copenhaga, Danemarca. 

Ştefan Stan, primul câştigător al talent-show-ului „Vocea României“, s-a aflat în Mall Băneasa alături de mai tânăra lui parteneră Teddy. K, în vârstă de 18 ani. Cântăreţul a ţinut să precizeze că a fost o onoare să fie parte a acestei competiţii, indiferent dacă va merge sau nu mai departe. 

„Toţi cei 12 finalişti sunt foarte talentaţi şi concursul este unul foarte frumos. Ne-am bucura foarte tare să reprezentăm România, dar chiar şi în cazul în care nu vom merge mai departe, consider această comeptiţie o experienţă deosebită“, a declarat Stan. 

image

Ştefan Stan, alături de partenera sa de scenă, Teddy K FOTO Dorin Constanda

Artistul a explicat că repetă în fiecare zi şi singura lor dorinţă este de a „cânta pentru public, pentru sufletele oamenilor“. „Mi-am dorit un sound diferit, ceva care să nu mai existe pe piaţa muzicală din România. Aşa s-a născut «Breathe», o piesă ieşită din tipare, cu accente dubstep“, declara Ştefan Stan despre balada compusă de Eduard Cârcotă.

Dintre cele 12 de melodii calificate, telespectatorii împreună cu juriul de specialişti vor alege, pe 1 martie, cântecul care va reprezenta România în acest an la finala internaţională a concursului, care se va desfăşura în Copenhaga. 

Selecţia naţională se va desfăşura la Braşov, la Teatrul „Sică Alexandrescu“, şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

Ştefan Stan feat. Teddy K - „Breathe“ 

Naomy - „Dacă tu iubeşti“ 

   

 

Bere Gratis - „Despre mine şi ea“

  

Silvia Dumitrescu - „Firoul iubirii“

   

   

Marcel Crăciunescu - „Hardjock“

   

Anca Florescu - „Hearts Collide“

   

 

Vizi Imre - „Kind of girl“

 

Renée Santana feat. Mike Diamondz - „Letting go“

 

Paula şi Ovi - „Miracle“

 

Mirela Vaida Boureanu - „One more time“

    

 

 The dAdA - „Unpredictable“

 

The Zuralia Orchestra - „You know“

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite