Sanremo Music Awards 2016: Un român a câştigat trofeul „Vocea Internaţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Ungureanu, solistul trupei Provincialii şi reprezentantul României în competiţie, a câştigat trofeul „Vocea Internaţională“, la Festivalul San Remo Music Awards 2016, eveniment derivat din celebrul Sanremo. Acesta a impresionat juriul festivalului din Italia cu piesa „Oamenii“, cu care a câştigat trofeul şi la Festivalul de Muzică de la Mamaia. În competiţie, România a mai fost reprezentată de trupa AVA.

„Este o performanţă deosebită, iar mie întotdeauna mi-au plăcut lucrurile grandioase. Îmi lipseau emoţiile acestea, aşa cum au fost în 2005 când am câştigat trofeul la Festivalul Mamaia. Sanremo este cel mai mare concurs de acest fel din Europa“, a declarat solistul trupei Provincialii. 

Şi Tudor Turcu, fost concurent la X Factor, a fost premiat la Festivalul Sanremo 2016. „Am luat trofeul international San Remo Music Awards pentru cea mai bună interpretare rock-fusion, ca VIP guest! Mulţumesc Amicii della Musica pentru încredere şi efortul depus!“, a scris el, pe profilul personal de pe o reţea socială. 

Pe de altă parte, Mădălina Ghenea este una dintre personalităţile care prezintă cea de-a 66-a gală a Festivalului Sanremo alături de Carlo Conti, Gabriel Garko şi Virginia Raffaele. În seara deschiderii, românca a purtat o rochie roşie, semnată de creatoarea italiană Alberta Ferretti. Sanremo 2016 se desfăşură în perioada 10-13 februarie, la Teatrul Ariston şi este transmis de postul Rai Uno (preluat şi de reţelele de cablu din România). În fiecare an, în luna februarie, micuţa localitate Sanremo devine capitala muzicii italiene şi adună laolaltă zeci de artişti locali şi internaţionali. Indiferent că eşti consacrat sau debutant, festivalul e întotdeauna o miză, iar un trofeu obţinut la Sanremo valorează mult în palmaresul unui artist. 

Gala finală va avea loc sâmbătă, pe 13 februarie, iar câştigătorul categoriei „Consacraţi“ va putea reprezenta Italia la concursul Eurovision 2016, dar poate refuza acest lucru, dacă doreşte. Desfăşurat în orăşelul Sanremo, care are o populaţie de numai 57.000 de locuitori, festivalul a fost de-a lungul timpului o rampă de lansare pentru artiştii italieni. Printre cei care au câştigat concursul se numără legende ale muzicii italiene precum Domenico Modugno, Adriano Celentano, Toto Cutugno, Eros Ramazzotti, Al Bano şi Romina Power, Ricchi e Poveri, Laura Pausini şi Andrea Bocceli, însă nu puţini au fost cântăreţii străini care au urcat pe scenă, pentru diverse duete: Louis Armstrong, Connie Francis, Dalida, Stevie Wonder.

La spectacolul inaugural al ediţiei din 2015 a avut loc reîntâlnirea surpriză a celebrilor solişti Al Bano şi Romina Power, care au format un cuplu atât pe scenă, cât şi în viaţa particulară timp de 30 de ani, dar s-au despărţit în 1999. Reapariţia lor împreună a fost urmărită de 12 milioane de telespectatori, rata de audienţă ajungând la nivelul record de 49,34 la sută. 

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite