Raye, record de șase premii la Brit Awards 2024. Femeile au dominat ceremonia. Lista completă a câștigătorilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Brit Awards 2024, femeile și-au reafirmat prezența în lumea muzicală, iar momentul culminant al serii a fost câștigarea a șase premii de către talentata cântăreață britanică Raye.

Raye a câștigat șase premii la Brit Awards 2024 FOTO Captură YouTube
Raye a câștigat șase premii la Brit Awards 2024 FOTO Captură YouTube

Într-o demonstrație uluitoare de forță și versatilitate artistică, Raye a reușit să doboare recordul anterior de patru victorii, deținut de nume precum Harry Styles, Adele și Blur, scrie The Guardian.

În urmă cu trei ani, Raye se simțea pierdută în labirintul unei case de discuri majore, frustrată de lipsa posibilității de a-și lansa albumul. Cu toate acestea, seara sa de glorie a confirmat transformarea ei dintr-o artistă în căutarea unei identități muzicale într-un adevărat icon al industriei.

În vârstă de 26 de ani, Raye a triumfat la categoriile: artistul anului, albumul anului, piesa anului, compozitorul anului, cel mai bun artist nou și cel mai bun act R&B.

Momentul său emoționat, în care a urcat pe scenă alături de bunica sa, a fost unul care a atins corzile sensibile în inimile celor prezenți în sală.

Femeile, 70% din câștigători

Această ediție a Brit Awards a fost marcată și de o prezență puternică a femeilor în general, reprezentând 70% din câștigători. O schimbare notabilă față de edițiile anterioare, această dominanță feminină a fost lăudată ca o evoluție semnificativă într-o industrie care a fost adesea criticată pentru sub-reprezentarea femeilor.

În timp ce Raye a strălucit pe scenă, alți artiști remarcabili au fost recompensați pentru contribuțiile lor semnificative la scena muzicală.

Jungle a câștigat premiul pentru trupa anului, iar SZA a fost desemnată artistul internațional al anului pentru albumul său remarcabil „SOS”. Miley Cyrus a fost răsplătită cu premiul pentru piesa internațională a anului pentru hit-ul său „Flowers”, în timp ce Boygenius a fost recunoscut ca trupa internațională a anului.

Pe lângă recunoașterea meritată a artiștilor, premiile Brit Awards 2024 au fost o ocazie pentru o varietate de discursuri și declarații puternice. Prezentatorii și câștigătorii au adus în discuție probleme importante, precum drepturile trans și non-binare, subliniind importanța diversității și a inclusivității în industria muzicală.

Succesul femeilor la premiile britanicilor din acest an, urmează succesului similar de la Grammy 2024, unde Miley Cyrus, Taylor Swift, Billie Eilish și Victoria Monét au câștigat, respectiv, cele mai mari patru premii pentru disc, album, cântecul anului și cel mai bun artist nou. Artistele feminine au fost premiate de asemenea, la toate cele patru categorii pop (plus albumul vocal pop tradițional), toate cele cinci categorii rock și alternative și patru din cinci categorii R&B.

Brit Awards 2024: lista completă a câștigătorilor

Albumul anului: Raye – My 21st Century Blues

Artistul anului: Raye

Cântecul anului: Raye – Escapism

Trupa anului: Jungle

Cel mai bun artist nou: Raye

Artistul internațional al anului: SZA

Piesa internațională a anului: Miley Cyrus – Flowers

Trupa internațională a anului: Boygenius

Act alternativ/rock: Bring Me the Horizon

Act hip-hop/grime/rap: Casisdead

Act de dans: Calvin Harris

Act pop: Dua Lipa

Act R&B: Raye

Rising Star: The Last Dinner Party

Producătorul anului: Chase & Status

Compozitorul anului: Raye

Global Icon: Kylie Minogue

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite