Adele, marea câştigătoare a galei Brit Awards 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Cântăreaţa Adele este marea câştigătoare de la gala Brit Awards 2022. Artista a câştigat trei din cele patru categorii la care a fost nominalizată.

Gala Brit Awards 2022 a avut loc pe 02 Arena din Londra, marţi seară. Evenimentul, transmis LIVE pe Youtube a fost prezentat de actorul britanic Mo Gilligan. Seara a început cu un recital al cântăreţului Ed Sheeran şi trupa Me the Horizon, relatează agerpres.ro. 

Adele a câştigat premiul pentru "cântecul anului" ("Easy On Me"), "artistul anului" şi "albumul anului" ("30"). La cea de-a patra categorie la care a fost nominalizată, "cel mai bun artist pop/R&B" a fost declarată câştigătoare Dua Lipa. 

Cântecul internaţional al anului a fost desemnat "Good 4 You", interpretat de Olivia Rodrigo. Premiul pentru "cel mai bun artist rock/alternativ" a fost câştigat de Sam Fender. "Cel mai bun artist dance" a fost desemnată Becky Hill.

Billie Eilish a fost desemnată "cel mai bun artist internaţional". Little Simz a primit premiul pentru "cel mai bun artist debutant". 

Duo-ul alcătuit din Bruno Mars şi Anderson Paak a câştigat premiul pentru "cel mai bun grup internaţional". Premiul pentru compozitorul anului a fost adjudecat de Ed Sheeran. 

Premiile Brit sunt decernate anual de Industria Fonografică Britanică. Premiera Brit Awards a avut loc în anul 1977, dar s-a desfăşurat anual din anul 1982.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite